Historie

Mulder houdt je al meer dan 47 jaar comfortabel en efficiënt mobiel!

In 1976 opgericht

Mulder is in 1976 opgericht door eigenaar Kees Mulder (1950, Loosdrecht). Hij is destijds in Nieuw Lekkerland gestart met een lokale dorpsgarage. Later werd hij Talbot en Peugeot dealer. Na een aantal jaren groeide de onderneming door een nieuwe vestiging te openen in Alblasserdam. Niet lang daarna werd uitgebreid door het merk Fiat toe te voegen aan het merkenportfolio. In 2011 is de Fiat vestiging, Auto Alblas, overgenomen door bedrijfsleider Thijs Romijn.

Groei naar regionale dealerholding

In 2006 werd Kees Mulder door Peugeot Nederland gevraagd om zijn concollega Nederhof met Peugeot vestigingen in Dordrecht en Papendrecht (De Koning) over te nemen. De organisatie groeide daarmee naar een drietal Peugeot vestigingen in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard. Een jaar later werd Kees door Citroën Nederland verzocht om Citroën dealer te worden door Martin de Haan, Citroën dealer met vestigingen in Alblasserdam en Zwijndrecht, over te nemen. In 2008 werd Dorvo, Citroën dealer in Dordrecht, toegevoegd aan de activiteiten.

Autoservice Mulder

In 2011 werd er een nieuwe vestiging geopend in Sliedrecht. De Peugeot verkoop- en aftersalesactiviteiten van de vestiging in Papendrecht verhuisden toen naar deze prachtige nieuwe locatie. Door deze strategische ontwikkeling kon Mulder het verzorgingsgebied nog beter bedienen. In 2016 werd de hoofdvestiging in Dordrecht verbouwd en vernieuwd naar een Peugeot en Citroën Flagship Store. Voorzien van een tweetal geweldige showrooms, een moderne werkplaats en een eigen parkeerdek.

Uiteindelijk is Mulder door de jaren heen uitgegroeid tot een sterke lokale autodealer met meer dan 100 medewerkers en 5 fysieke vestigingen.

Anno 2021

In 2016 is eigenaar en oprichter Kees Mulder terug getreden en maakt hij niet langer deel uit van de dagelijkse leiding van de onderneming. Hij is opgevolgd door Tijmen Griffioen die samen met het managementteam verantwoordelijk is voor de bedrijven.

Daarnaast heeft dealerholding Amega Groep in 2019 een meerderheidsbelang genomen in Mulder. Volgens Tijmen een belangrijke ontwikkeling voor de toekomst. “Eigenaar Kees Mulder heeft binnen zijn familie geen opvolging voorhanden en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een platform waarop Mulder verder kan groeien. Buurman Amega behoort tot de grootste en best presterende dealerholdings van Nederland en was voor ons, mede vanwege haar visie én de goede relatie, een logische keuze. Kees Mulder blijft als aandeelhouder en adviseur betrokken. Wij zijn enthousiast over de wijze waarop beide bedrijven elkaar achter de schermen aanvullen én versterken,’’ aldus Tijmen.

Tot slot is in 2021 Visscher PGH Autogroep in Gorinchem (dealer van de merken Peugeot en Citroën) overgenomen en is deze vestiging omgedoopt naar Mulder Gorinchem.

Eigenaar en oprichter Kees Mulder (onderaan links op de foto): ,,ik ben heel erg trots, het is fantastisch om te zien wat wij de afgelopen 45 jaar met mooie club mensen hebben bereikt. Ik ben dan ook dankbaar voor een ieder die daaraan heeft bijgedragen en natuurlijk niet te vergeten het vertrouwen van al onze klanten”.

Historie Mulder