• Klaar voor de toekomst: Abarth en Stellantis Motorsport bundelen krachten om liefhebbers een ongeëvenaarde dosis rijplezier te bezorgen.
  • Abarth blijft trouw aan zijn oorsprong: prestaties blijven voorop staan.
  • Met 176 kW (240 pk) de krachtigste Abarth ooit.
  • Perfo-eCMP: Een revolutionair platform voor een ultieme rijervaring

Abarth en Stellantis Motorsport kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan met als doel een nieuwe standaard te zetten in de wereld van elektrische auto's. Het resulteert in de krachtigste Abarth ooit met 176 kW (240 pk). De samenwerking is een eerbetoon aan Abarth's rijke racegeschiedenis. Abarth's DNA is altijd doordrenkt geweest met racen. Het merk past technologische innovaties getest op het circuit toe op productieauto's, waardoor een opwindende rijervaring wordt gegarandeerd. Ditzelfde principe geldt ook voor de Motorsport afdeling van de Stellantis Group die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten van alle merken, afdelingen en dochterondernemingen van het bedrijf.

Het partnerschap versterkt het DNA van Abarth, waarbij ‘gewoon’ wordt omgezet in ‘buitengewoon’. Het mixt de racegeschiedenis en het erfgoed van Abarth met de knowhow van Motorsport. De twee entiteiten bundelen hun diverse, maar in hoge mate vergelijkbare achtergronden en kennis om één gemeenschappelijk doel te bereiken: straatauto's naar ongekende prestatieniveaus tillen.

Perfo-eCMP: een platform voor topprestaties

Abarth en Motorsport hebben gezamenlijk een nieuw platform ontwikkeld met behulp van slimme technologie, kennis uit de racerij, technische expertise en duizenden testuren. Het resultaat is Perfo-eCMP: een platform op basis van het vertrouwde eCMP-platform.

Elk technisch element is geanalyseerd, verfijnd en afgestemd door een gezamenlijk team van ingenieurs, experts en testers van zowel Abarth als Motorsport. Het resultaat is een waar meesterwerk, voorzien van een krachtige aandrijflijn en speciaal afgestelde ophanging om optimale wegligging, dynamiek en stabiliteit te waarborgen en om een uitstekende racedynamiek onder alle soorten omstandigheden te garanderen. Voor een nog hoger prestatieniveau is de nieuwe Abarth ook uitgerust met een uniek sperdifferentieel dat is ontwikkeld voor de specifieke behoeften van een elektrische aandrijflijn en aangepast is aan zijn dynamische eigenschappen.

De krachtigste Abarth ooit

De krachtigste Abarth ooit blinkt uit in innovatie en extreme prestaties. Die zet een nieuwe standaard waarbij een sublieme constructie samengaat met een krachtige motor en een geoptimaliseerd chassis.

De nieuwe Abarth beschikt over 176 kW (240 pk) en een geavanceerd remsysteem, dat meer kracht en stabiliteit biedt dankzij grote remschijven en grote schijfoppervlakken voor een betere warmteafvoer en meer weerstand tegen ‘brake fading’.

Nieuw ontwikkelde banden, die zijn voortgekomen uit ervaringen in Formule E-races, bieden maximale grip zonder concessies te doen aan de actieradius en akoestiek. Het zachtere rubberprofiel aan de buiten- en middenzijde zorgt voor extra grip in bochten en een verbeterde actieradius. Tegelijkertijd zorgt een polyurethaan inzetstuk voor akoestische isolatie, waardoor het waargenomen geluidsniveau met 20% wordt verminderd.

In het interieur dragen comfortabele stoelen met een race-ergonomie bij aan een aangename zitpostie, zelfs tijdens de "meest extreme ritten". De high-performance stoelen zijn samengesteld uit vier verschillende schuimsoorten om optimale ondersteuning te bieden aan elk deel van het lichaam. Hun omhullende vorm is ontworpen om veel steun te bieden in bochten. Het schuim met een hogere dichtheid zorgt bovendien voor hoge duurzaamheid.

Kortom, de teams hebben alle details verfijnd om het beste pakket te creëren dat plezier, prestaties en veiligheid garandeert. Abarth zet zijn elektrificatiereis voort, waarbij het trouw blijft aan zijn oorsprong en prestaties voorop blijven staan. Binnenkort volgen meer details.

Stellantis Motorsport werd bij de oprichting van Stellantis in het leven geroepen om het rijke erfgoed en de huidige prestaties van het merk te belichamen. Met stevige wortels in de racewereld heeft het bedrijf altijd auto's ontworpen die in staat zijn om te strijden voor overwinningen in diverse categorieën en plezier te bieden, ongeacht het ervaringsniveau van de bestuurder. Stellantis Motorsport heeft indrukwekkende prestaties neergezet, waaronder 27 FIA WRC-constructeurstitels, 11 Dakar-overwinningen, 7 Le Mans-overwinningen en is bekend om zijn betrokkenheid bij het Formula E World Championship met DS en Maserati, het World Endurance Championship met Peugeot, en Rally Customer Racing met de Citroën C3 Rally2 en de Peugeot 208 Rally4.