Fiat Abarth blauw

Abarth introduceert nieuwe line-up elektrische Abarth 500e

 

JBL Premium audiosysteem

Voor een volledig meeslepende geluidsbeleving in de nieuwe Abarth 500e Turismo kun je vertrouwen op het bekroonde hoogwaardige audiosysteem van JBL. Dit krachtige systeem biedt een dynamische geluidsweergave met kristalheldere hoge tonen, diepe bassen en scherp gedefinieerde middentonen. Het audiosysteem omvat zeven luidsprekers, waaronder twee tweeters, twee midwoofers, twee full-range luidsprekers en een subwoofer in de kofferbak, allemaal aangestuurd door een 8-kanaals versterker.

Dit verfijnde premium audiosysteem blinkt uit in zowel constructiekwaliteit als geluidsprestaties. Het is eenvoudig te bedienen en beschikt over geavanceerde technologieën. De Virtual Center-technologie zorgt ervoor dat elke passagier, ongeacht waar ze zitten in de auto, een consistent geluidservaring heeft. Bovendien past de Speed Adjusted Volume functie de geluidssterkte en toonbalans aan op basis van de snelheid van de auto. De 320W versterker levert het krachtige JBL-geluid aan alle inzittenden. Net als de Abarth 500e zelf, zet het JBL-systeem energie om in emotie en levert het een adrenalinepompende luisterervaring. Dankzij de naadloze integratie van het audiosysteem in de auto heeft dit geen invloed op de interieur- en bagageruimte.

 

Fiat Abarth nieuw

De nieuwe 500e: meer Abarth dan ooit

Met zijn mix van aantrekkelijke prestaties, elektrische aandrijving, stijl en een nieuw opzwepend geluid, vertaalt de Abarth 500e geavanceerde technologie in opwinding en milieubewuste prestaties. De Abarth 500e overtreft niet alleen de benzinevariant in snelheid, maar levert ook een opwindendere ervaring dankzij de direct beschikbare elektrische kracht, verbeterde gewichtsverdeling en een grotere wielbasis. Of je nu in de stad rijdt of op de snelweg, de Abarth 500e levert topprestaties.

In stedelijk verkeer verslaat de Abarth 500e met gemak de benzinevariant. Het versnelt van 20 naar 40 km/u in slechts één seconde, wat aanzienlijk sneller is dan de benzineversie. Buiten de stad accelereert hij moeiteloos van 40 naar 60 km/u in slechts 1,5 seconden, wat veel sneller is dan zijn benzine-tegenhanger. Inhaalacties zijn moeiteloos met de elektrische Abarth, waarbij het optrekken van 60 naar 100 km/u een seconde sneller gebeurt dan bij de benzineversie. De Abarth 500e biedt ook uitstekende rijstabiliteit en dynamiek. Hij reageert snel, stuurt scherp in bochten en behaalt hogere snelheden, zowel bij het ingaan als het uitkomen van bochten. Kortom, de nieuwe 500e belichaamt het Abarth-gevoel beter dan ooit tevoren.

Deze eerste volledig elektrische Abarth is voorzien van een 42 kWh-batterij en een krachtige elektromotor van 114 kW (155 pk) en 235 Nm koppel. Hij combineert indrukwekkende prestaties met innovatieve elektrische mobiliteit. De 500e biedt de beste versnelling in zijn klasse en levert tegelijkertijd emissievrij rijden op lokaal niveau. Precies op de momenten waarop je rijplezier wilt ervaren, is de nieuwe Abarth 500e opwindend en snel. Het batterijpakket zorgt voor een actieradius tot wel 265 kilometer (WLTP), terwijl de batterij bij een DC-snellaadstation met een vermogen tot 85 kW extra snel kan worden opgeladen.

De nieuwe Abarth 500e en 500e Turismo zijn verkrijgbaar in een reeks opvallende carrosseriekleuren, waaronder Antidote White, Venom Black, Adrenaline Red, Acid Green en Poison Blue.

Rijmodus

De Abarth 500e bestuurder heeft het voorrecht om te kiezen uit drie verschillende rijmodi, elk met zijn eigen karakter, waarmee hij of zij het rijgedrag van de auto kan aanpassen: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track. Deze modi zijn sterk prestatiegericht en nodigen uit om de diverse facetten van de Abarth 500e ten volle te benutten.

Turismo-modus biedt een soepele acceleratie met wat minder vermogen, waardoor een efficiënte maar toch spannende rijervaring ontstaat.
In Scorpion Street-modus levert de auto topprestaties, terwijl hij tegelijkertijd regeneratief remmen maximaliseert om energie terug te winnen.
In zowel Turismo als Scorpion Street-modus kun je het 'one-pedal driving' principe gebruiken, wat betekent dat de auto vertraagt en zelfs stopt wanneer je het gas loslaat, zonder dat je het rempedaal hoeft te gebruiken. De energie die wordt gegenereerd tijdens het vertragen en uitrollen, wordt dan opnieuw in de batterij opgeslagen.
De Scorpion Track-modus is speciaal ontwikkeld voor topprestaties zonder gebruik te maken van het 'one-pedal driving' systeem. Hier draait alles om pure snelheid en dynamiek.

Technologisch en volledig verbonden

De nieuwe Abarth 500e introduceert een naadloze connectiviteit dankzij Uconnect Services, waardoor je altijd en overal met je auto verbonden bent. Via de speciale Fiat-app kun je niet alleen binnen, maar ook buiten de auto verschillende functies raadplegen en bedienen. Hiermee blijft het navigatiesysteem continu up-to-date, waardoor je real-time verkeersinformatie, parkeergelegenheid en weersupdates kunt ontvangen. De Dynamic Range Mapping-functie op de kaart laat zien hoever je nog kunt rijden met de huidige acculading en assisteert je bij het vinden van een laadstation als dat nodig is. Bovendien is er aan boord wifi beschikbaar om de passagiers tijdens de reis te vermaken. Via Amazon Alexa kun je zelfs buiten de auto informatie opvragen en slimme apparaten thuis bedienen zonder je handen van het stuur te halen.

Dankzij je smartphone kun je ook buiten de auto verbonden blijven met je Abarth 500e. Met de mobiele app kun je de auto volgen, de portieren op afstand vergrendelen of ontgrendelen en openbare laadpunten vinden. Daarnaast biedt de app directe toegang tot de eSolutions Charging-services van Free2Move eSolutions, waarmee je betalingen voor openbaar opladen kunt regelen en je laadgeschiedenis kunt bijhouden.

Snel opladen, snel weer met plezier achter het stuur

De Abarth 500e is voorzien van snellaadopties met een capaciteit tot wel 85 kW, waardoor het opladen aanzienlijk wordt versneld. In minder dan vijf minuten kun je ongeveer 40 kilometer rijbereik toevoegen, wat doorgaans voldoende is voor de dagelijkse gemiddelde behoefte aan kilometers. Bovendien kun je de batterij in ongeveer 35 minuten opladen tot 80% van zijn capaciteit.

Abarth heeft Free2move eSolutions als officiële partner voor laadoplossingen. Deze samenwerking is tot stand gekomen om de overgang naar elektrische mobiliteit soepeler te laten verlopen. Free2move eSolutions biedt innovatieve producten en op maat gemaakte oplossingen voor alle Abarth-klanten, waardoor zij kunnen profiteren van toegankelijke en milieuvriendelijke mobiliteit. De eSolutions Charging-app is ontworpen voor zowel beginnende elektrische rijders als ervaren EV-chauffeurs. Met deze app heb je toegang tot een netwerk van meer dan 450.000 laadpunten in heel Europa, die met slechts een paar eenvoudige stappen kunnen worden gevonden en gebruikt.

Prijzen nieuwe Abarth 500e

De gloednieuwe Abarth 500e is nu beschikbaar voor bestelling en begint bij een prijs vanaf € 38.490,-. Als je de 500e Turismo verkiest, beginnen de prijzen bij € 42.490,-. Voor een meerprijs van € 3.000,- zijn beide versies beschikbaar als Cabrio. Het is het vermelden waard dat de Abarth 500e voldoet aan de subsidieregeling voor particulieren (SEPP) met deze prijsstelling.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mirco Rácz, PR Manager
M: +31 652 000 188
E: mirco.racz@stellantis.com