• Abarth 600e beleeft publieksdebuut tijdens opnames van nieuwe commercial in Milaan, uitgedost in de gelimiteerde introductie-uitvoering Scorpionissima.
  • 176 kW (240 pk) vermogen, mechanisch sperdifferentieel en high-performance banden ontwikkeld in de Formule E.

Abarth introduceert de 600e in de imposante en opwindende introductie-uitvoering Scorpionissima, die in een gelimiteerde oplage van 1.949 exemplaren wordt geproduceerd. De Abarth 600e Scorpionissima is ontwikkeld op basis van drie hoofdkenmerken: maximale prestaties bieden, een bouwwijze om hem de krachtigste Abarth ooit te maken en een competitieve geest die in de smaak valt bij liefhebbers. Met zijn uitgebreide uitrusting zal hij autoliefhebbers bekoren met de juiste mix tussen veiligheid en rijplezier in combinatie met een sportieve en gespierde uitstraling.

Krachtigste Abarth ooit

De volledig elektrische Abarth 600e Scorpionissima heeft een vermogen van 176 kW (240 pk) en is daarmee de krachtigste in serie gebouwde Abarth ooit. Om de rijstabiliteit, handling en tractie te optimaliseren is de Abarth 600e uitgerust met een – uniek voor een elektrische auto - mechanisch sperdifferentieel.

Het sperdifferentieel in combinatie met de high-performance banden (ontwikkeld in samenwerking met de bandenleverancier van de Formule E) tillen de prestaties van de auto naar een hoog niveau. De banden staan garant voor excellente grip in alle omstandigheden, terwijl een perfecte balans is bereikt tussen prestaties en weerstand voor een geoptimaliseerde actieradius van het elektrische model.

Het exterieur van de 600e is onmiskenbaar Abarth. De exclusieve introductiekleur Hypnotic Purple benadrukt zijn sportiviteit, terwijl de aerodynamische achterspoiler de prestaties maximaliseert. Verder is de spoorbreedte vergroot en zijn 20-inch wielen en grotere remmen gemonteerd. Als kers op de taart wordt de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima geleverd met een authenticiteitscertificaat.

Het doel van Abarth – om het gewone buitengewoon te maken – is opnieuw bereikt met het meest uitdagende en tegelijkertijd bevredigende project van de afgelopen jaren. Het nieuwe topmodel van Abarth profiteert van de kennis, traditie, innovatie en prestaties van verschillende expertises en partnerschappen. Meer details over de nieuwe Abarth 600e volgen binnenkort.