Ter ere van zijn 75ste verjaardag heeft Abarth een cadeautje voor de fans van het merk en wel drie nieuwe foto’s van de Abarth 600e Scorpionissima: de krachtigste Abarth ooit. De auto is voorzien van een mechanisch sperdifferentieel, op de racerij geïnspireerde ingrediënten en biedt 240 pk.

De foto’s tonen het interieur van de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima. Een met Abarth graphics afgewerkt dashboard, exclusieve patronen en een overwegend donkere omgeving scheppen een mysterieuze sfeer. Details zoals de schorpioen op het stuur en de gekleurde stiksels versterken de mystiek nog meer. Het racekarakter van de Abarth 600e Scorpionissima komt verder tot uitdrukking door specifieke kuipstoelen en een sportief stuurwiel dat met leer en inzetstukken van Alcantara® is afgewerkt.

Het interieurdesign omvat ook een middenconsole met opbergvakjes, specifieke sfeerverlichting en een uitgebreid infotainment- en navigatiesysteem met een 10-inch display. Dit systeem met Abarth-graphics heeft in het menu een speciale sectie om het onmiskenbare Abarth-uitlaatgeluid - geproduceerd door de Sound Generator- aan of uit te zetten.

De drie foto’s rollen de rode loper uit naar het tweede kwartaal, want in juni zal het merk met de schorpioen de agressieve en ultrasportieve elektrische Abarth 600e in vol ornaat onthullen, de krachtigste Abarth ooit.

Houd mij op de hoogte