Citroën Berlingo; Een nieuw hoofdstuk voor een icoon

Half februari is de derde generatie Berlingo onthuld, een vervolg op het succesverhaal van het originele, simpele en functionele model dat altijd is blijven vernieuwen en synoniem werd voor ‘praktisch denken’. Design en comfort zijn aangepast aan de tijd en het geestige karakter en de praktische inborst versterkt. Twee eigenschappen waaraan deze icoon, waarvan meer dan 1,7 miljoen exemplaren zijn verkocht, zijn succes te danken heeft.

Zijn kenmerken, modulariteit en royale binnenruimte, zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel, 2,70 m laadlengte, 100 l meer bagageruimte). Hij gaat met zijn tijd mee dankzij een nieuw platform, 19 rijhulp- en 4 connectiviteit-systemen, de nieuwste motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor, de 1.2 PureTech benzinemotor, de EAT8 automaat en uiteraard een comfortabele vering. Hij komt op de markt in een M- en een XL-versie, respectievelijk 4,40 m en 4,75 m lang met keuze uit 5 of 7 zitplaatsen. Hij wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de Autosalon van Genève en is te bestellen vanaf medio Oktober 2018.

Versies M en XL
Vooralsnog zal enkel de personenautoversie gepresenteerd worden. De nieuwe Berlingo komt als M- en als XL-versie op de markt, versies die respectievelijk 4,4 en 4,75 meter lang zijn. Beide varianten zijn er als vijf- en zevenzitter, waarbij de achterste rij in de langste versie verschuifbaar is. De Berlingo behoudt zijn sterke punt: ruimte. Niet alleen voor inzittenden en bagage, maar ook voor losse spullen. Maar liefst 28 verschillende opbergvakken, in totaal goed voor een inhoud tot 186 liter. Een Top Box aan de binnenzijde van het dak is één van die opbergplaatsen. Wie grote spullen moet vervoeren, kan de achterstoelen eenvoudig verwijderen, zodat er een enorme laadvloer ontstaat. Daarnaast komen er wegklapbare stoelen beschikbaar, die hetzelfde resultaat moeten behalen. In de M-variant is de laadvloer vervolgens 2,70 meter lang, de XL komt zelfs tot 3,05 meter. Wat liters betreft zit je eveneens goed bij de Berlingo:de M-versie biedt 775 liter, de XL komt achter de achterbank zelfs tot 1.050 liter.

Een ruim motorenaanbod
Op de motorenlijst zet Citroën een 1.5 BlueHDi-dieselmotor en een 1.2 PureTech-benzinekrachtbron. De PureTech is er met 110 en 130 pk, waarbij de laatste ook leverbaar is met een achttrapsautomaat. De diesel is er in vermogens van 75 pk, 100 pk en 130 pk, waarbij opnieuw alleen bij de sterkste versie voor een automaat kan worden gekozen. Tijdens de Autosalon van Geneve maken we uitgebreid kennis met de nieuwe Berlingo!

Meer informatie aanvragen

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe Citroën Berlingo - MulderAutomotive.nl