Laat de airco jaarlijks reinigen om ziektekiemen en nare luchtjes te voorkomen

In de pollenfilter of de verdamper van uw airconditioning hopen zich bacteriën en schimmels op. Dat ziet u niet, maar dat merkt u wel. Muffe luchtjes. Droge ogen. Hoesten. Maar weet u, dat u dan al te laat bent? Voor u de airco gaat ruiken ademt u al geruime tijd onzuivere lucht in. De bacteriën en schimmels verspreiden zich door de auto als u de airco aan zet. Mulder adviseert u daarom om de airconditioning van uw auto jaarlijks te laten reinigen. Dit voorkomt schimmelvorming en vertraagt de aangroei van bacteriën. Uw airco verliest ook jaarlijks iets van zijn koudemiddel, wat gebruikt wordt om de lucht af te koelen. Na verloop van tijd neemt de werking van de airco daarom af en door een te laag peil van koudemiddel kan uw airco zelfs kapot gaan. Wilt u zorgen dat uw airco in een goede staat blijft? Maak dan een afspraak en laat de airco controleren!

Naast de jaarlijkse reiniging raden wij u aan om het gehele jaar door de airco te gebruiken. Zet hem minimaal eens per week aan. In de zomer om het lekker fris te houden in de auto, in de winter om de beslagen ramen snel te ontwasemen.

Airco check – € 24,95

Om de werking van uw airco te kunnen waarborgen wordt uw airconditioning gecontroleerd op de volgende punten:

  • De temperatuur van de uitgeblazen lucht
  • De druk van het koudemiddel
  • Werking van de koppeling van de aircocompressor
  • Staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • Algemene staat van de leidingen
  • Staat van de condensor en ventilatie
Aircocheck - mulderautomotive.nl
Airco reiniging -MulderAutomotive.nl

Airco reiniging interieurdelen – € 39,-

Aanbevolen reiniging bij klachten over onaangename geuren, specifiek bij het inschakelen van de airco in de auto.

Airco reiniging gehele systeem – van € 109,- voor € 89,-

Grondige fysieke reiniging van de verdamper, interieurfilterbehuizing en de omgeving.

Vervangen van het interieurfilter

Het interieurfilter filtert de pollen, stof, vet en vuil uit de buitenlucht voordat deze het interieur van uw auto binnenkomt. Voor een optimale luchtkwaliteit raden wij u daarom aan om regelmatig het interieurfilter te vervangen. Het tarief voor het vervangen van het interieurfilter is afhankelijk van het merk, model en type van uw auto. Vraag ernaar bij onze serviceadviseurs.

Citroën-Aircoservice