Elektrisch rijden Citroën

Elektrisch rijden met Mulder Citroën

Citroën maakt al 100 jaar auto’s voor een groot publiek bereikbaar

Kies voor verantwoorde mobiliteit met de elektrische modellen van Citroën. Met diverse elektrische personenwagens en bedrijfswagens biedt Citroën oplossingen op maat voor de mobiliteit in en om de stad. Ontdek bij Citroën de talrijke voordelen van elektrisch rijden: Soepel en geruisloos rijden, een onmiddellijk beschikbaar koppel, geen CO2-uitstoot, snel opladen. Met deze toonbeelden van technologisch vernuft wordt voor een groot aantal gebruiksdoeleinden vandaag al een antwoord gegeven op de uitdagingen van morgen!


Citroën ë-C3

Vergeet alles wat je weet over elektrische auto's. De nieuwe Citroën ë-C3 heeft elektrische mobiliteit opnieuw uitgevonden: de Citroën ë-C3 is compact, betaalbaar, geproduceerd in Europa en doet geen enkel compromis op het gebied van design, comfort en uitrusting!

Ontdek de Citroën ë-C3

Citroën ë-C4


Citroën ë-C4

Citroën ë-C4 – 100% ëlectric staat voor een moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class! Een absolute ervaring en dat met een rijbereik van maar liefst 350 kilometer (WLTP).

Ontdek de Citroën ë-C4

Citroën ë-C4 X

 

Citroën ë-C4 X

Ontdek de nieuwe elektrische Citroën ë-C4 X. Rust, comfort, stilte en een nieuwe generatie connectiviteit. Te bestellen vanaf eind 2022. De concave vormen aan beide zijden en de verchroomde chevrons strekken zich uit over de volle breedte van de carrosserie. De chevrons lopen door in de over twee niveaus verdeelde koplampen met de Citroën LED Vision-verlichtingstechnologie. 

Ontdek de Citroën ë-C4 X

Citroën C5 aircross Hybrid


Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert alle voordelen die elektrisch rijden biedt tijdens de dagelijkse kortere ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een auto met verbrandingsmotor, zodat ook lange afstanden probleemloos kunnen worden afgelegd.

Ontdek de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

Citroën C5 X Hybrid


Citroën C5 X Hybrid

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid staat voor een moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class! De C5 X staat garant voor een ongekende ervaring.

Ontdek de Citroën C5 X Hybrid

Citroën ë-Berlingo


Citroën ë-Berlingo

De 100% elektrische Citroën ë-Berlingo is de ideale ruime auto voor iedereen, jong of oud, die actief en milieubewust leeft. Hij is praktisch en veelzijdig, ideaal voor outdoor-activiteiten en biedt nog meer rust en comfort voor zowel de berijder als alle inzitttenden.

Ontdek de Citroën ë-Berlingo

Citroën SpaceTourer


Citroën ë-SpaceTourer

De Citroën ë-SpaceTourer is een karaktervolle minibus die u het leven vergemakkelijkt. In alle lengtes, M, L en XL, heeft hij vloeiende lijnen die de auto een zelfverzekerde en stoere uitstraling geven, zonder enige vorm van agressiviteit.

Ontdek de Citroën ë-SpaceTourer

De elektrische auto’s van Citroën: wat zijn de voordelen?

Een nieuwe vorm van rijplezier

Profiteer van een uniek rijcomfort dankzij de Full Electric-aandrijflijn. Uw elektrische auto rijdt zowel in de stad als op buitenwegen geruisloos en is uitermate wendbaar. Dankzij de actieradius vanaf 300 km (afhankelijk van het model) is uw elektrische auto niet alleen ideaal in de stad, maar kan hij ook uitstekend voor langere ritten worden gebruikt. Voor de elektrische auto’s van Citroën geldt bovendien een garantie van 8 jaar of 100.000 km op de accu.

Geld besparen

Uw elektrische Citroën kan aangesloten op een openbaar laadpunt (incl. mogelijkheid tot snelladen) of thuis op een normaal 230V-stopcontact worden opgeladen. Bovendien wordt de accu onderweg bijgeladen doordat bij het decelereren en afremmen bewegingsenergie in elektrische energie wordt omgezet. Een gemakkelijkere, schonere en goedkopere manier van autorijden.

Eenvoudig in het gebruik

Citroën biedt een ruime keuze aan elektrische auto’s, van personenwagens tot bedrijfswagens. Laat u verrassen door het gemak van elektrisch rijden en het comfort van een Citroën.

Ook de laadpaal regelt u via ons

Het aanbod producten en diensten van Mulder sluit altijd nauw aan op de klantbehoefte, ook op die van elektrische en hybride rijders. In samenwerking met Mobilitics biedt Mulder daarom de mogelijkheid aan om ook laadpalen te kopen. Doordat wij verschillende type laadpalen aanbieden is er altijd een oplossing voor uw situatie. Zo kunnen wij u voorzien van laadoplossingen thuis, op het werk of op openbare parkeerplaatsen.

Meer informatie over ons aanbod aan laadoplossingen

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

logo mobilitics


Even pauze, een kop koffie en uw auto is alweer voor 80% opgeladen

Er worden steeds meer laadoplossingen voor een elektrische auto toegevoegd in Nederland. Tankstations langs de snelwegen beschikken steeds vaker over een snellaadstation, dus kunt u wanneer u maar wilt met een gerust hart een weekendje weg met uw elektrische auto. Verschillende bedrijven, zoals Fastned, Ionity en Allego, hebben in 2020 al een uitgebreid netwerk van laadstations langs de Europese snelwegen.

Wanneer u een langere rit gaat maken met uw elektrische auto, is het bij het bepalen van de route belangrijk om rekening te houden met de oplaadmogelijkheden onderweg. De Trip Planner van de app Free2Move Services doet dit voor u.

* Snellaadstations (met een vermogen van meer dan 43 kW) zijn alleen compatibel voor 100% elektrische auto’s.

Rijd milieubewust

Houd een soepele rijstijl aan

Door een soepele rijstijl aan te houden voorkomt u een te hoog energieverbruik. Anticipeer op het remmen en snelheid minderen en trek zoveel mogelijk rustig op. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw auto te voorkomen.

Gebruik de brake-modus

Rem als het even kan af op de motor in plaats van met het rempedaal. Met de energie die hierbij wordt teruggewonnen, wordt de accu van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto bijgeladen.

Breng het interieur alvast op een aangename temperatuur

Maak gebruik van de laadtijd om het interieur van uw auto op een aangename temperatuur te brengen zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. Op die manier beperkt u het energieverbruik van de airconditioning en de verwarming tijdens het rijden.

Controleer uw banden

Behalve voor uw veiligheid is het ook voor het energieverbruik van uw auto belangrijk dat de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben.

Citroën ë-C4

Factoren die invloed hebben op de actieradius van een elektrische auto

Citroën Verwarming en airco

Verwarming en airconditioning

Citroën rijstijl en snelheid

Uw rijstijl en de rijsnelheid

Citroën rijomstandigheden

De rijomstandigheden

Citroën belading

De belading van de auto

Tips om de accu van uw auto in goede conditie te houden

Normaal laden en snelladen

U kunt uw auto probleemloos elke dag opladen of een tijdje niet gebruiken zonder dat u hem oplaadt, maar wij raden u aan de auto in elk geval één keer per maand op te laden.

Het regelsysteem van de accu wordt elektronisch aangestuurd en gebruikt zeer weinig energie. Als de accu vaak via de snellaadmethode wordt geladen, is het raadzaam de accu elke twee weken via de normale laadmethode volledig te laden.

Met welke stroomsoort moet uw auto worden opgeladen?

Als u thuis de beschikking hebt over enkelfase- of driefasestroom, kunt u uw auto probleemloos opladen.

Als uw auto is voorzien van een ingebouwde driefaselader, wordt uw auto dankzij de krachtigere driefasestroom sneller opgeladen.

Elektrische bedrijfswagens

Citroën ë-Berlingo VAN


Citroën ë-Berlingo Van

De Nieuwe Citroën ë-Berlingo VAN 100% ëlectric is voor kleine zelfstandigen, winkeliers en koeriers een concrete oplossing om te voldoen aan de nieuwe eisen die aan mobiliteit in de stad, maar ook in het buitengebied worden gesteld.

Ontdek de Citroën ë-Berlingo VAN

Citroën ë-Jumpy


Citroën ë-Jumpy

De Citroën ë-Jumpy is de ideale elektrische partner voor de mobiliteitsbehoeften van alle professionals, zowel binnen de stad als daarbuiten. De Citroën ë-Jumpy kan het allemaal.

Ontdek de Citroën ë-Jumpy

Citroën ë-Jumper


Citroën ë-Jumper

De nieuwe Citroën ë-Jumper biedt alle kwaliteiten van de versies met een verbrandingsmotor inclusief de voordelen van een elektromotor, een actieradius tot 340 km en de mogelijkheid om de batterij in 1 uur tot 80% op te laden (d.m.v. een snellader).

Ontdek de Citroën ë-Jumper

Veelgestelde vragen

Het is een misverstand dat elektrische auto’s minder presteren dan auto’s met een verbrandingsmotor. Ze maken weliswaar minder geluid, maar dat betekent zeker niet dat ze er qua prestaties voor onderdoen. Ze halen probleemloos dezelfde snelheden en laten u daarbij een nieuw rijcomfort ervaren dankzij de stille en trillingsvrije aandrijflijn. Ook het accelereren en decelereren gaat minstens zo vloeiend en snel als bij een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor.

De koopprijs van een elektrische auto is doorgaans hoger dan die van een vergelijkbaar model met verbrandingsmotor. Maar bij het totale kostenplaatje voor een auto behoren behalve de aanschafprijs ook de kosten voor de brandstof, de verzekering, de motorrijtuigen belasting en het onderhoud van de auto. Rekening houdend met al die factoren bent u met een elektrische auto vaak goedkoper uit dan met een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. Gemiddeld bespaart u met een elektrische auto 40% op de brandstofkosten en 30% op de onderhoudskosten.

Wat in de eerste plaats voor elektrische auto’s pleit is dat ze geen CO2 uitstoten tijdens het rijden. Daarnaast is het rendement van een elektromotor veel beter dan van een verbrandingsmotor. Een belangrijk gegeven is ook dat de emissies die vrijkomen bij de productie van de auto en in het bijzonder die van de tractiebatterij, naar schatting al binnen twee jaar worden gecompenseerd door het gebruik van de elektrische auto. Bovendien komen er elk jaar betere oplossingen voor de recycling van tractiebatterijen. Dat weegt op tegen de CO2-uitstoot tijdens de productie. En tenslotte is de keuze voor groene elektriciteit om een elektrische auto mee op te laden verstandig voor een zo laag mogelijke totale emissie. Dit alles maakt een elektrische auto veel schoner in het gebruik dan een auto met verbrandingsmotor.

Er zijn vier soorten laadpunten: bij uw thuis, op uw werk, openbare laadpunten en snellaadstations die vaak langs de snelweg te vinden zijn.