Citroën Berlingo

Citroën ë-Berlingo VAN

Met de sereniteit van elektrische aandrijving

Citroën introduceert de ë-Berlingo VAN, de elektrische versie van de populaire lichte bedrijfswagen. De ë-Berlingo Van helpt de productiviteit van ondernemers te verhogen dankzij de toepassing van nieuwe technologie, zonder dat dat ten koste gaat van de flexibiliteit en de laadcapaciteit, maar mét alle voordelen van elektrisch rijden.

De 50 kWh lithium-ionbatterij van de Citroën ë-Berlingo Van biedt een actieradius tot 275 kilometer1 op een volle batterij. Zowel de M als XL versies van de ë-Berlingo Van zijn voorzien van de aandrijflijn van het CMP-platform van Group PSA en hebben dezelfde batterijcapaciteit, zodat de actieradius voor verreweg de meeste gebruikers voldoende is voor de hele werkdag.Om de actieradius zo groot mogelijk te maken, wint de aandrijflijn van de ë-Berlingo Van (bewegings)energie terug als elektriciteit wanneer de bestuurder het gas loslaat en als hij remt. Om extra energie terug te winnen kan de bestuurder de B-knop in de middenconsole indrukken. Het batterijpakket is ondergebracht onder de stoelen en de laadvloer, zodat de laadruimte nog even groot is als die van de overige Berlingo’s Van. De batterij heeft een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer, waarbij de batterij aan het einde van de garantieperiode nog minimaal 70 % van zijn capaciteit levert. De gebruiker ontvangt een capaciteitscertificaat na de inspectie na het eerste jaar of de eerste 20.000 kilometer en vervolgens elke twee jaar of 40.000 kilometer.

Rustig rijden in elektrische modus

In de ë-Berlingo Van is elke rit een kans om te ontspannen. De auto komt soepel in beweging doordat de volledige trekkracht direct vanaf stilstand beschikbaar is, de acceleratie lineair verloopt en de bestuurder niet hoeft te schakelen. De elektrische aandrijflijn brengt geen geluid of vibraties voort dus elke rit verloopt soepel en comfortabel. Deze kwaliteiten worden aangevuld door het comfort dat de Berlingo Van sowieso al biedt, met zijn comfortabele stoelen, de wielophanging die zorgt voor een perfecte wegligging en de aangename besturing met een draaicirkel van slechts 10,8 meter in diameter. De Citroën ë-Berlingo Van wordt aangedreven door een elektromotor (100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm koppel). De topsnelheid van de ë-Berlingo is begrensd op 135 km/uur, ongeacht de gekozen rijmodus, te selecteren via een knop in de middenconsole:

  • Normal – 80 kW/180 Nm – is het ideale compromis tussen actieradius en rijdynamiek
  • Eco – 60 kW/190 Nm – verlaagt het energieverbruik door de werking van verwarming en airconditioning in de auto te beperken zonder die volledig uit te schakelen, en door het vermogen en het koppel te beperken
  • Power – 100 kW/260 Nm – voor optimale prestaties onder maximale belasting en rijplezier

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de Citroën ë-Berlingo van?

Bekijk alle Citroën bedrijfswagens

opladen witte bus
witte bussen op een rijtje

Optimale oplaadtijden voor professioneel gebruik

Er zijn drie opties om de batterij op te laden – van het simpele opladen met een snoer en een thuis stopcontact, tot supersnel laden, waarbij de batterij in slechts dertig minuten tot 80 procent van de capaciteit wordt opgeladen. Daarmee is de ë-Berlingo Van een van de snelst op te laden auto’s in zijn segment.

Speciaal ecosysteem voor elektrisch rijden

De Citroën ë-Berlingo Van biedt de mogelijkheid om het opladen in te plannen, bijvoorbeeld op tijden dat de stroomtarieven gunstiger zijn. Ook kan de cabine van de ë-Berlingo Van worden voorverwarmd terwijl de batterij nog op de lader is aangesloten. Zo verbruikt de verwarming geen energie van de batterij.Met de MyCitroën-app kan het opladen op afstand worden geregeld en kan de gebruiker de resterende actieradius raadplegen. Ook kan de gebruiker de cabine laten opwarmen voor vertrek en het opladen inplannen – alles via de smartphone of tablet, maar ook direct in de touchscreen in de auto, online in het Energy-menu. Deze bedieningsoptie is beschikbaar voor thuisladen én snelladen.Een andere beschikbare app, Free2Move, biedt toegang tot meer dan 220.000 laadstations, zodat elke reis perfect kan worden gepland op basis van de beschikbare actieradius en de beschikbare laadpunten, met weergave van de benodigde laadpauzes, de totale laadtijd, het type aansluiting en toegang tot de faciliteiten en betaling.

Specifieke kenmerken van de Ë-Berlingo van

De ë-Berlingo Van is een volwaardig lid van de Berlingo-familie. Uiterlijk wijkt hij alleen van de andere versies af door de letter ë voor de modelnaam, wat aangeeft dat de auto volledig elektrisch is. De ë komt behalve voor de typenaam op de linker achterdeur ook voor op het klepje voor de laadaansluiting, dat zich bevindt op de plaats van de tankdop.Het interieur is volledig gericht op optimaal gebruiksgemak van de Citroën ë-Berlingo Van. In de middenconsole bevindt zich de ë-schakelaar, waarmee de standen van de transmissie – Park, Reverse, Neutral, Drive en Break – zijn in te schakelen, samen met een keuzeknop voor de drie rijmodi – Eco, Normal en Power. In het menu van de 5-inch touchscreen in de ë-Berlingo Van biedt de Energy-knop toegang tot de elektrische functies van de auto: de energiestromen (geeft in real time het functioneren van de elektrische aandrijflijn weer, samen met de gekozen rijmodus, de elektromotor en de status van de batterij), de verbruikscijfers en de mogelijkheid om opladen en voorverwarmen in te plannen. Een personaliseerbaar 10-inch touchscreen van hoge resolutie en een head-updisplay zijn optioneel leverbaar en bieden hoogwaardige en snelle weergave van de rijassistentiefuncties en navigatie.

Alle voordelen van de Berlingo van, maar met elektrische aandrijving

De Citroën Berlingo Van – al drie modelgeneraties de nummer 1 op de Europese markt van lichte bedrijfswagens – is er nu ook in een volledig elektrische versie. Citroën heeft de Berlingo Van voortdurend vernieuwd om te blijven voldoen aan de verwachtingen. De Berlingo Van was de eerste lichte bedrijfswagen met een geïntegreerde cabine, een dieselmotor, drie zitplaatsen voorin, een elektrische parkeerrem en in de nieuwste generatie een indicator voor overbelading. Het is dus de ideale partner voor professionals; er zijn wereldwijd dan ook al meer dan 1,6 miljoen exemplaren verkocht sinds het model in 1996 verscheen.

Als extra ondersteuning van de gebruikers van de ë-Berlingo Van biedt Citroën op maat gesneden laadoplossingen, inclusief de hardware (standaardaansluiting, wallbox) en de installatie ervan aan huis of bij het werk. Citroën werkt per land samen met een aanbevolen partner. De oplossingen zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven en wooncomplexen.

Meer over elektrisch rijden met Citroën

Ook de laadpaal van Mulder regelen?

Opladen vanaf zijkant

De beste kenmerken en kwaliteiten voor dit markt segment

De nieuwe Citroën ë-Berlingo Van biedt alle voordelen van de versie met verbrandingsmotor: hij is compact, modulair en flexibel, ergonomisch en ruim, hij biedt veel bergruimte en heeft een optimaal laadvermogen, waardoor het een ideaal stuk gereedschap is.De volledig elektrische ë-Berlingo Van biedt plaats aan twee of drie personen en is er in twee lengtematen: de M van 4,40 meter lang en de XL van 4,75 meter lang. De ë-Berlingo is 1,84 meter hoog en past daardoor in elke parkeergarage.Hij laat zich gemakkelijk besturen en bedienen is wendbaar dankzij zijn compacte buitenmaten. De laadruimte is 1.81 meter lang in de M-versie en 2.16 meter lang in de XL-versie.De bruikbare laadruimte tussen de wielkasten bedraagt 1,23 meter, zodat de ë-Berlingo Van twee Europallets achter elkaar kan vervoeren. De laadruimte bedraagt net als die van de versies met verbrandingsmotor 3,3 m3  tot 4,4 m3. Het laadvermogen bedraagt maximaal 800 kilogram en het maximale trekgewicht 750 kilogram voor alle versies.

Flexibel en veel bergruimte

Citroën heeft voor de elektrische ë-Berlingo geen compromissen gesloten op het gebied van flexibiliteit en bergruimte. Overal in de cabine van de Citroën ë-Berlingo Van zijn talrijke slimme en ergonomische bergruimtes gecreëerd met een totale inhoud van 113 liter.

Effectieve technologieën voor rust op elk momentrij-en parkeerassistentiesystemen

De Citroën ë-Berlingo Van is uitgerust met achttien handige technologieën voor veilig en comfortabel rijden – ongeëvenaard in zijn segment. Om het rijden zo gemakkelijk mogelijk de maken, biedt de ë-Berlingo Van de mogelijkheid om de portieren handsfree te ontgrendelen. Verder is er een full colour head-updisplay (uniek in dit marktsegment), Hill Start Assist, parkeersensoren aan de voorzijde, een breedbeeld achteruitrijcamera, intelligente koplampen, een elektrische parkeerrem en een indicator voor overbelading (een primeur in dit segment). Voor meer veiligheid is de ë-Berlingo Van voorzien van Active Safety Brake, actieve Lane Departure Warning, Driver Attention Alert, Collision Risk Alert, stabiliteitscontrole voor aanhangers, Grip Control met Hill Assist Descent, verbeterde en uitgebreide verkeersbordenherkenning en advisering en signalering van obstakels in de dode hoek.

Online diensten

De nieuwe Citroën ë-Berlingo Van kent drie connected oplossingen voor meer veiligheid en comfort. Ze zijn integraal onderdeel van het Citroën Advanced Comfort®-programma en zijn ontwikkeld om snel en intuïtief toegang te bieden tot de online diensten. Het gaat om:

Connect Assist

Voor de veiligheid van de inzittenden is de Citroën ë-Berlingo Van uitgerust met Assistance & SOS. Het systeem legt indien nodig automatisch of nadat een van de inzittenden de Assistance-knop heeft ingedrukt contact met het speciale callcenter. Connect Assist geeft toegang tot de voertuiggegevens, zoals de laadstatus, de resterende actieradius, gepland opladen, voorverwarming van het interieur, de locatie van de auto, de kilometerstand en wanneer het volgende onderhoud moet plaatsvinden. De gegevens zijn toegankelijk via de MyCitroën-app.

Connect Nav

Het met lichte aanrakingen te bedienen Connect Nav-navigatiesysteem is ook met gesproken commando’s te bedienen en maakt interactie mogelijk op het gebied van navigatie, telefoon en radio. Het systeem is gekoppeld aan online diensten. TomTom Traffic geeft real time verkeersinformatie voor de optimale route. Ook de locatie en prijzen van tankstations en parkeergarages en -terreinen, weerberichten en een zoekfunctie voor lokale points of interest zijn ook beschikbaar.

Connect Play

Met Mirror Screen-technologie, geschikt voor Apple CarPlay™ en Android Auto, kan de bestuurder zijn smartphone verbinden met het systeem in de auto en het scherm van de telefoon weergeven op dat in de auto. Multimedia-content is toegankelijk en de smartphone en geschikte apps zijn direct en gemakkelijk via de touchscreen van de auto te bedienen.De Citroën ë-Berlingo Van biedt een veelzijdige, stille oplossing voor de dagelijkse mobiliteitsbehoeften van ondernemers. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 staat de nieuwe Citroën ë-Berlingo Van bij de Citroën-dealers.*onder voorbehoud van homologatie

stuur foto
foto