Citroën wint met de ë-C3 de Ecobest award 2024

 

In een sprankelende bekroning heeft Autobest de gloednieuwe Citroën ë-C3 uitgeroepen tot winnaar van de Ecobest 2024 award. Deze prestigieuze onderscheiding erkent voertuigen die excelleren op het gebied van milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Volgens de vakjury is de ë-C3 niet alleen een elektrische auto, maar een ware gamechanger die elektrische mobiliteit voor iedereen binnen handbereik brengt.

Revolutionair in Betaalbaarheid en Prestaties

De jury, bestaande uit 31 vooraanstaande autojournalisten uit evenveel Europese landen, roemt de ë-C3 als een voertuig dat elektrisch rijden toegankelijk maakt zonder concessies te doen aan veelzijdigheid, aantrekkelijkheid en comfort. Sinds 2002 organiseert Autobest jaarlijks de verkiezing, waarbij de ë-C3 als meest overtuigende elektrische auto voor 2024 uit de bus kwam.

Ecobest 2024 Erkenning: Toewijding aan Duurzame Mobiliteit

De Ecobest-erkenning onderstreept de vastberadenheid van Citroën om de grenzen van mobiliteit te verleggen. De ë-C3 voldoet niet alleen aan strenge milieunormen, maar pakt ook op innovatieve wijze andere uitdagingen op het gebied van elektrisch rijden aan. Met meer dan 10.000 online bestellingen toont het succes van de ë-C3 aan dat duurzaamheid niet langer een niche is, maar de nieuwe norm in mobiliteit.

Krachtig, Veelzijdig en Comfortabel

De krachtige 83 kW (113 pk) elektromotor, gekoppeld aan een 44 kWh-batterij, biedt indrukwekkende prestaties die klanten zoeken in een elektrische stadsauto. Met een rijbereik tot 320 km volgens WLTP, 100 kW DC snelladen en de innovatieve e-ROUTES App, manifesteert de ë-C3 zich als een veelzijdige metgezel in zowel stedelijke als landelijke omgevingen.

Citroën begrijpt het belang van veelzijdigheid in het B-segment en heeft de ë-C3 ontworpen met het oog op gezinnen. De elektrische aandrijving biedt niet alleen souplesse en stilte, maar ook ruimte en uitstekend comfort – kenmerkend voor het DNA van het merk.

Geavanceerd Comfort en Innovatie

Voor Citroën is het welzijn van de inzittenden van het grootste belang. De C-Zen Lounge zorgt voor een helder en overzichtelijk zicht naar voren, alsof men door een wijde boog kijkt. De combinatie van de befaamde Citroën Advanced Comfort®-vering en de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen geeft het gevoel van een 'vliegend tapijt'. Het dashboard, opgedeeld in twee niveaus, biedt technische elementen bovenaan en een met stof bekleed 'Sofa Design stijl'-gedeelte onderaan.

In de wereld van elektrische mobiliteit heeft de Citroën ë-C3 zijn stempel gedrukt als een voorloper, niet alleen in prestaties maar ook in toegankelijkheid en comfort. Met de Ecobest 2024 award op zijn naam, belooft de ë-C3 een opwindende toekomst voor elektrisch rijden, waarin duurzaamheid hand in hand gaat met innovatie en stijl.