Citroen ë-c4

Citroën ë-C4: de meest comfortabele C-segmenter van dit moment

Steeds meer Nederlanders stappen over op een elektrische auto. En dat is niet zo gek. Elektrische auto’s helpen niet alleen bij het verlagen van de CO2-uitstoot, maar maken ook indruk met hun fluisterstille motoren en snelle, vloeiende acceleratie. Veel mensen vinden dat elektrische auto’s allemaal hetzelfde rijden en dat er op dat vlak weinig onderscheid meer is tussen de verschillende automerken. Citroën bewijst met de nieuwe ë-C4 dat je met een innovatieve aanpak wel degelijk letterlijk én figuurlijk voelbaar het verschil kunt maken. Hoe? Door de beste eigenschappen van elektrisch rijden te verrijken met de unieke features van het Citroën Advanced Comfort®-programma.

Comfort met een grote C

Denk je aan Citroën, dan denk je aan comfort. Het merk met de double chevron weet zich al meer dan 100 jaar te onderscheiden met zijn innovatieve en intelligente oplossingen die het comfort voor lichaam en geest telkens weer naar een nog hoger plan tillen. Of het nu gaat om de iconische 2CV met zijn ultrazachte vering, de aalgladde CX met zijn riante fauteuils of het verfijnde veersysteem van de C5 Aircross SUV met Progressive Hydraulic Cushions™; telkens opnieuw weet Citroën liefhebbers van ontspannen rijden te verrassen met hightech of soms verfrissend eenvoudige comfortfeatures.

achterkant c4
Citroën C4 silhouet

Citroën Advanced Comfort®

De nieuwe, 100% elektrische ë-C4 is de nieuwste troef binnen het Ëlectric for all-offensief van Citroën én de ultieme ambassadeur van zijn Advanced Comfort®-programma. Dit programma staat voor de unieke knowhow en aanpak van Citroën om in elk segment de meest comfortabele auto te bieden. Het innovatieve concept wordt gedragen door 4 pijlers: rijcomfort, leefcomfort, gemoedsrust en gebruiksgemak. De ‘som der delen’ resulteert in een grensverleggend hoog comfort waarmee ook deze nieuwe Citroën zich onderscheidt ten opzichte van de rest.

Rijcomfort – een vliegend tapijt

De hoofdrollen binnen het Advanced Comfort®-programma zijn weggelegd voor de wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions™ en de royale Advanced Comfort®-stoelen. Het zijn deze twee unieke innovaties die zorgen voor een onovertroffen comfort met het effect van een vliegend tapijt. De Progressive Hydraulic Cushions™, die voor het eerst werden toegepast op de C4 Cactus en C5 Aircross SUV, zorgen voor toonaangevende dempingseigenschappen. Het systeem bevat twintig patenten en maakt gebruik van conventionele veren en dempers in combinatie met dubbele hydraulische stops: één voor compressie en één voor decompressie. Bij een grote veerinslag wordt de demping niet opgevangen door een mechanische stop, maar nog eens extra geabsorbeerd door de hydraulische stop. Dit innovatieve dempingssysteem strijkt kleine oneffenheden in het wegdek volledig glad voor het echte vliegend-tapijt-effect, zonder dat de auto nadeint bij grotere oneffenheden. Andere troefkaarten van Citroën zijn de op de meeste uitvoeringen standaard aanwezige Advanced Comfort®-stoelen. Deze riante fauteuils zijn voorzien van een zitvlak met speciaal schuim met een extra hoge dichtheid, wat zorgt voor nog meer comfort tijdens langere ritten. Verder zijn de stoelen extra breed en bieden ze een uitstekende ondersteuning. Het grote aantal verstelmogelijkheden zorgt voor een ideale zitpositie voor iedereen. En voor het ultieme comfort kunnen de Advanced Comfort®-stoelen ook worden geleverd met stoelverwarming én een massagefunctie.

Leefcomfort – weldadig interieur met best-in class knieruimte én grote keuze uit ambiances

Het innovatieve onderstel en de riante stoelen zijn weliswaar uniek, maar de kenmerkende comfortfactor van Citroën gaat veel verder dan dat. Het merk vindt dat een interieur weldadig moet aanvoelen en dat is precies wat de nieuwe ë-C4 biedt. Daarbij gaat het niet alleen om optimale ruimte, maar ook om een gevoel van welbehagen. Een mooi voorbeeld is het royale glasoppervlak van 4,3 m² voor een optimale lichtinval in het interieur waarmee het gevoel van ruimte extra wordt versterkt. Over ruimte gesproken…dankzij de extra lange wielbasis van 2.670 mm biedt deze nieuwe Citroën best-in-class knieruimte voor de achterpassagiers. De designers van Citroën hebben daarnaast niet minder dan 16 verschillende opbergvakken met een gezamenlijk volume van 39 liter weten te creëren. Een opgeruimd gevoel draagt tenslotte bij aan een goede gemoedsrust.Nóg een punt waarmee Citroën zich onderscheidt van de massa is de riante keuze uit zes verschillende interieurambiances, waarbij de zacht aanvoelende materialen en kleurrijke details een aangename en uitnodigende sfeer creëren. Of het nu gaat om de Ambiance Grey met gedistingeerde grijze stoffen of de Ambiance Hype Red met de opvallend doch chique, rode lederen bekleding; samen met de vier andere alternatieven bieden ze volop keuze voor elke persoonlijke smaak.

interieur van c4
interieur van c4
Citroën C4

 

Gemoedsrust – 19 rijhulpsystemen voor optimale ondersteuning

Voor een ultieme gemoedsrust biedt Citroën maar liefst twintig rijhulpsystemen die het rijden niet alleen veiliger, maar ook nóg comfortabeler maken. Eén van de hoogtepunten is de semiautonome (level 2) Highway Driver Assist. Dit systeem combineert de Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Active Lane Departure Warning, waarmee de auto niet alleen de ingestelde snelheid aanhoudt en een veilige afstand tot de voorligger bewaart, maar ook automatisch stuurt om in de rijbaan te blijven.

Gebruiksgemak – nog een wereldprimeur van Citroën

Last – maar zeker not least – is de factor gebruiksgemak. Citroën biedt daarom niet alleen keuze uit drie verschillende connectiviteitssystemen, maar ook een breed pallet aan online-diensten en Connect Nav, het nieuwste 3D-navigatiesysteem met real-time verkeersinformatie. Typisch Citroën is de Citroën Smart Pad Support™, een wereldprimeur. Dit is een uit het dashboard schuifbare lade met een handige tablethouder voor de voorpassagier. Andere slimmigheden zijn onder meer de draadloze inductielader voor smartphones en drie USB-aansluitingen.

Comfortable testdrive

De meest comfortabele C-segmenter van dit moment staat sinds kort bij de Nederlandse Citroën-dealers. Goed nieuws voor iedereen die de overstap naar elektrisch rijden (nog) niet maakt… alle features van het Advanced Comfort®-programma zijn ook beschikbaar voor de PureTech benzine- en HDI-dieselmodellen. Citroën laat Nederland graag ervaren hoe het merk met zijn unieke aanpak het verschil maakt. Ook een proefrit is er comfortabeler dan bij de rest. Met de Comfortable Testdrive kunnen testrijders onder het genot van hun favoriete drankje én snack het unieke Citroën-comfort zelf ontdekken.

Ontdek meer over de Citroën ë-C4 

Vraag een proefrit aan