Jumpy bestelauto van het jaar

Citroën Jumpy bestelauto van het jaar 2020

  • Prijswinnende Citroën overtuigt met scherpe cijfers voor leaseprijs en brandstofverbruik
  • Gehele gamma van Citroën Bedrijfswagens in top 10

Heeft u weleens onze bus zien rijden die verkozen is tot Bestelauto van het jaar 2020?! Citroën Jumpy is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2020. De belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld is dit jaar toegekend aan de succesvolle Citroën vanwege de perfecte mix van sterke eigenschappen. Zo maakte Citroën Jumpy bij de vakjury een uitstekende indruk op het gebied van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid én uitstraling. Voor het eerst sinds 1990 heeft Citroen deze mooie prijs te pakken, dit zegt wat over het merk wat volop in ontwikkeling is. De Citroen Jumpy neemt het stokje over van zijn halfbroer de Peugeot Expert dus de appel valt ditmaal niet heel ver van de boom geeft ook Peter Brouwer aan die juryvoorzitter en hoofdredacteur is van het vakblad Automobiel Management.

Jumpy werd daarboven verreweg het best beoordeeld op het gebied van gebruikskosten. Zo scoorde hij volgens de vakjury ten opzichte van de concurrentie “significant beter” op brandstofverbruik én de “bijzonder gunstige leasetarieven”. Uit de cijfers bleek dat de Jumpy zo zuinig is, dat geen andere bestelauto meer punten op dit onderdeel scoort.

Gehele Gamma van Citroën bedrijfswagen in de top 10

Niet alleen Citroën Jumpy maakte indruk op de jury; de kleinere Citroën Berlingo VAN en de grotere Citroën Jumper haalden eveneens de top 10. Zo werd Citroën Berlingo VAN geprezen om zijn lage bedrijfskosten en de geavanceerde veiligheidssystemen. Citroën Jumper scoorde op zijn beurt punten met zijn lage brandstofkosten en de hoge functionaliteit. Het komt niet vaak voor dat een bedrijfswagenmerk met het gehele gamma in de top 10 van deze verkiezing is vertegenwoordigd.

Berlingo van - international van of the year

Citroën Jumpy is als ‘Bestelauto van het Jaar 2020’ sluit perfect aan bij de Berlingo VAN, die dit jaar de titel ‘International van of the Year 2019’ draagt. De nieuwste modellen van Citroën Bedrijfswagens zijn hiermee stuk voor stuk winnaars en scoren met name sterk op gebieden die echt relevant zijn voor ondernemers.

Bestelauto van het jaar

Aan de verkiezing Bestelauto van het Jaar doen alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg mee. De vakjury, die bestaat uit specialisten van onder meer leasemaatschappijen, carrosseriebedrijven (op- en ombouw) en bestelautojournalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers.

Een reactie van team Mulder

Sander Borsboom is binnen Mulder al jaren het vertrouwde gezicht van en verantwoordelijk voor de zakelijke markt is van mening dat de race tussen Citroën en Peugeot gelijk op is gegaan tijdens deze verkiezing, de Peugeot deed het beter op de beoordeling van importeur en dealers, maar Citroën wist met de Jumpy sterker te overtuigen met haar bijzondere scherpe cijfers voor de leaseprijs en brandstofverbruik, dat laatste is bijzonder om het om technisch identieke modellen gaat. De reden hierachter hebben wij onderzocht en het verschil zit hem in de documentatie welke vier onafhankelijke leasemaatschappijen hebben aangeleverd die zich daarbij baseren op praktijkcijfers daaruit blijkt dat de Jumpy gemiddeld zuiniger wordt bereden dan de Expert. De Citroen Jumpy is vrijblijvend te testen bij alle vestigingen en Sander komt hem graag persoonlijk afleveren om er meer over te vertellen. De vanafprijs van deze prachtige bedrijfswagen is € 18.000.

 

Ik heb interesse en ik wil graag advies op maat hebben