Citroën C5 X wint “best large car” award bij 13e WWCOTY 

  • De Citroën C5 X heeft de prestigieuze prijs "Beste Grote Auto" gewonnen bij de WWCOTY (Women's World Car Of The Year), een internationale jury die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autodeskundigen. 
  • De prijs erkent een ongeëvenaarde welzijnservaring aan boord, interieurruimte, het unieke silhouetconcept en het gedurfde ontwerp. 
  • De C5 X, die in 2022 in Europa werd gelanceerd, was in de tweede helft van het jaar leider in het D-mainstream sedansegment. Sinds de lancering in Europa en China zijn meer dan 45.000 auto's geleverd. 
  • De C5 X is onderdeel van de versnelling van de elektrificatie van het merk met een plug-in hybride mix van 60%. Deze mix neemt binnenkort toe met de komst van een meer toegankelijk hybride aanbod: de 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid.

Poissy, 16 februari 2023. De Citroën C5 X is door WWCOTY (Women's World Car of the Year) bekroond als 'beste grote auto'. Deze jury werd in 2009 opgericht door Sandy Myhre om vrouwen in de autowereld de kans te geven hun visie te geven op de modellen die op de markt komen.  Vrouwen spelen vaak een rol bij de aankoop van auto's. Zij hebben een aparte kijk op de sterke en zwakke punten van een auto. Een volledig vrouwelijke jury van 63 autojournalisten uit 45 landen op vijf continenten heeft de taak de beste auto's in zes categorieën (grote auto, prestatieauto, stadsauto, grote SUV, 4X4 en gezins-SUV) te selecteren.

De winnende voertuigen vertegenwoordigen uitmuntendheid in hun categorie op het gebied van veiligheid, rijgedrag, comfort, technologie, design, efficiëntie, milieu-impact en prijs-kwaliteitverhouding. De Citroën C5 X won de categorie "Beste grote auto" en zal het nu in de laatste ronde opnemen tegen de vijf andere winnaars om de algemene winnaar van de WWCOTY's topprijs te bepalen. De winnaar wordt op Internationale Vrouwendag, 8 maart, bekendgemaakt.

De in 2021 geïntroduceerde C5 X is een vlaggenschip dat de unieke expertise van Citroën vertegenwoordigt. Wereldwijd zijn er in één jaar tijd al meer dan 45.000 exemplaren geleverd. In Europa is hij in de tweede helft van het jaar leider in het klassement van de mainstream sedans uit het D-segment. De C5 X combineert de elegantie en de dynamiek van een berline, de veelzijdigheid en het volume van een stationwagen met de houding en de rijpositie van een SUV. Dit alles met een ongeëvenaard comfort dankzij de Citroën Advanced Comfort-stoelen en de Citroën Advanced Comfort Active-vering.

De C5 X biedt geavanceerde technologieën om het leven aan boord te vereenvoudigen, zoals het uitgebreide Head Up Display-scherm of een gloednieuw MyCitroën Drive Plus-informatiesysteem met spraakherkenning en een 12" touchscreen. De C5 X is geïntegreerd in de energietransitie van Citroën en komt binnenkort ook als een herlaadbare hybride 180 ë-EAT8 versie. Deze komt onder de hybride 225 ë-EAT8 die al goed is voor 60% van de C5 X productie.