Nieuwe Citroën ë-C3

Citroën introduceert de nieuwste toevoeging aan haar elektrische familie, de nieuwe Citroën ë-C3. Deze elektrische auto valt op door zijn toonaangevende comfort en geavanceerde technologie, en dit alles tegen een aantrekkelijke prijs. Graag vertellen wij meer over wat deze opmerkelijke nieuwe auto te bieden heeft.

Citroën Advanced Comfort®-vering en -stoelen

De Citroën ë-C3 biedt ongekend comfort dankzij de Citroën Advanced Comfort®-vering en gloednieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen. Het gevoel van comfort wordt versterkt door de unieke Progressive Hydraulic Cushions®, die zorgen voor een vliegend tapijtgevoel op de weg. Deze innovatieve vering absorbeert schokken en stoten, waardoor de rit ongelooflijk soepel aanvoelt.

Bovendien is de ë-C3 ruim en praktisch. Met een verhoogde zitpositie van +100 mm ten opzichte van de vorige generatie C3 en een indrukwekkende bodemvrijheid van 163 mm (vergeleken met 135 mm bij de vorige generatie), is in- en uitstappen moeiteloos. Het ruime interieur biedt meer hoofdruimte, een beter zicht naar buiten en extra comfort voor alle inzittenden. Handige opbergmogelijkheden in het interieur en een royale bagageruimte van 310 liter maken deze auto uiterst praktisch.

Ontdek meer

Zorgeloos Elektrisch Rijden

De Citroën ë-C3 combineert kracht met zorgeloos elektrisch rijden. Met een 44 kWh batterijpakket levert de elektromotor 113 pk en een WLTP-actieradius van maximaal 320 km. Bovendien biedt de auto 100 kW DC-snelladen, waarmee je de batterij van 20 tot 80 procent kunt opladen in slechts 26 minuten. Dankzij meer dan 540.000 oplaadpunten in heel Europa, en de nieuwe e-ROUTES App voor navigatie en realtime informatie over het laadnetwerk, is de ë-C3 klaar voor al je reizen.

De ë-C3 is gebouwd op een speciaal ontwikkeld platform voor batterij-elektrische voertuigen en wordt standaard geleverd met een driefasige lader van 11 kW. Hiermee kun je in 2 uur en 50 minuten opladen van 20% naar 80% capaciteit (7 kW AC-laden duurt ongeveer 4 uur en 10 minuten). De auto accelereert van 0-100 km/u in ongeveer 11 seconden en heeft een topsnelheid van 135 km/u, waardoor hij geschikt is voor dagelijks gebruik, vooral in stedelijke en voorstedelijke omgevingen.

Rijke Uitrusting

De Citroën ë-C3 biedt uitgebreide uitrustingsniveaus voor compromisloos comfort. De C-Zen Lounge, een innovatieve benadering van een compleet ander dashboard, omvat het Citroën Head-Up Display, een compact stuurwiel en een volledig nieuw dashboard. Hiermee heeft de bestuurder toegang tot alle belangrijke informatie zonder zijn ogen van de weg te halen. Met de ingebouwde smartphonehouder start automatisch de nieuwe app voor infotainment dankzij draadloze NFC-technologie. De ë-C3 is uitgerust met een breed scala aan assistentiesystemen voor comfort, rijgemak en veiligheid.

Waar voor je Geld

Citroën heeft als missie om volledig elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom wordt de ë-C3 aangeboden voor een fiscale waarde van €23.300 (€24.290 inclusief belastingen en rijklaarmaakkosten), waarmee deze elektrische auto zeer betaalbaar is. Bovendien plant Citroën een ë-C3 met een range van 200 km in 2025, met een prijs vanaf €19.990 (€20.980 inclusief belastingen en rijklaarmaakkosten).

Ontdek meer

Gedurfd design met nieuwe kleuren

De Citroën ë-C3 is niet alleen comfortabel en praktisch, maar heeft ook een gewaagd en modern ontwerp. Er zijn tal van personaliseringsmogelijkheden, waaronder acht carrosseriekleuren, vier Color Packs voor unieke accenten en verschillende lichtmetalen velgen om uit te kiezen. De voorkant is voorzien van een herkenbare verlichte signatuur met een dubbele lichtstrip en het Citroën-logo in het midden.

Kortom, de nieuwe Citroën ë-C3 belooft zowel geavanceerde technologie als ongeëvenaard comfort in zijn klasse, gecombineerd met betaalbare prijzen en een breed scala aan personaliseringsmogelijkheden. Deze elektrische auto is ontworpen om aan de behoeften van moderne automobilisten te voldoen en de overgang naar elektrische mobiliteit toegankelijker te maken.

Houd er rekening mee dat de prijzen en beschikbaarheid van de Citroën ë-C3 kunnen variëren afhankelijk van de markt en de tijd waarin je dit leest. Het is raadzaam om de meest recente informatie van de fabrikant te raadplegen voor actuele prijzen en specificaties.

Ontdek meer