Nieuwe Citroën C3 Aircross SUV

Assertiever, comfortabeler en modulair: de nieuwe C3 Aircross SUV

Sinds de introductie eind 2017 zijn al 330.000 exemplaren van de Citroën C3 Aircross verkocht in het zeer competitieve segment. Klanten waren direct overtuigd door het assertieve, aansprekende en naar persoonlijke smaak aan te passen design, maar ook door de ruimte en toonaangevende modulariteit. Zijn aantrekkingskracht blijkt ook uit het feit dat de meeste klanten kiezen voor rijk uitgeruste versies, waarbij het uitrustingsniveau Shine goed is voor 62% van de verkopen. De C3 Aircross is met zijn compacte exterieur en ruime interieur zeer veelzijdig in gebruik. Hij is ideaal voor wie op zoek is naar meer comfort en modulariteit, maar ook naar nauwkeurige handling en wendbaarheid. Nu heeft de nieuwe C3 Aircross een nog kenmerkender persoonlijkheid, met een meer volwassen uitstraling en meer moderniteit, comfort en veelzijdigheid.

De C3 Aircross combineert nog steeds zijn moderniteit en originaliteit met een echte SUV-uitstraling, ruimte, modulariteit en technologie die het dagelijks leven vergemakkelijken. We wilden deze punten verder versterken en de auto nog volwassener maken met zijn design en meer comfort. Het resultaat is echt merkbaar! De voorzijde is radicaal anders, hoekiger en assertiever. De nieuwe stoelen verhogen het welzijn in het interieur. De nieuwe C3 Aircross voldoet aan alle eisen van een SUV ‘by Citroën’ en heeft alles in huis om zijn succes voort te zetten”, zegt Vincent Cobée, Chief Executive Officer, Citroën.

Assertiever design en meer personalisatie

Steeds meer SUV’s krijgen een lager, meer sedanachtig uiterlijk. De nieuwe Citroën C3 Aircross heeft juist een nog assertiever SUV-design, met een hoge carrosserie die zorgt voor een ruim interieur en een dominerende uitstraling met veel bodemvrijheid en grote wielen. Zijn eigenzinnigheid wordt versterkt met beschermdelen voor de carrosserie, skidplates en dakdragers. Bij de introductie in 2017 kwam de C3 Aircross fris voor de dag met zijn design en personalisatiemogelijkheden. Nu oogt de C3 Aircross meer volwassen. Terwijl originaliteit behouden blijft, oogt het model minder speels en voldoet hij met zijn zelfverzekerde en hoogwaardige persoonlijkheid aan de verwachtingen in dit segment.

Expressievere voorzijde

De nieuwe Citroën C3 Aircross heeft een assertiever design met een volledig nieuwe voorzijde. Het ontwerp is geïnspireerd op de XCPERIENCE conceptcar en voor het eerst toegepast op de nieuwe Citroën C3 in 2020. Het kenmerkt de nieuwe signatuur voor Citroën in 2021, met een unieke identiteit.

De nieuw ontworpen voorzijde trekt de aandacht, vooral met het nieuwe koplampdesign. De verchroomde chevrons zorgen voor een krachtige uitstraling en strekken zich uit tot de LED-verlichting, net als bij de nieuwe C3 en C4. De C3 Aircross heeft ook een nieuwe grille met een volledig nieuw, geometrisch patroon en een zilvergrijze skidplate met gekleurde inzetstukken die de robuustheid van het model benadrukken.

Het nieuwe ontwerp creëert tevens een visueel hogere motorkap  nieuwe structuur van de voorzijde geeft de indruk van een hogere motorkap en komt moderner, expressiever en robuuster over. Met zijn zelfverzekerde houding, hoge, horizontale motorkap, krachtige proporties en beschermdelen rond de carrosserie onderscheidt de C3 Aircross zich nadrukkelijk van de concurrentie in het B-SUV-segment

 

Houd mij op de hoogte

Citroën C3 Aircross SUV schuifdak
voorkant Citroën C3 Aircross SUV

Meer personalisatie

De mogelijkheden voor personalisatie zijn verder uitgebreid, waarmee de C3 Aircross inspeelt op de behoefte van klanten die een onderscheidend en gedistingeerd SUV zoeken.

Voor de buitenzijde zijn nu zeventig verschillende combinaties mogelijk, dankzij de keuze uit:

– Zeven carrosseriekleuren, waaronder drie nieuwe: Khaki Grey, Voltaic Blue en Polar White.

– Vier kleurpakketten, waaronder twee nieuwe met hoogwaardige textuureffecten: Anodised Orange en Anodised Dark Blue. De kleurpakketten bestaan uit gekleurde en scherp gelijnde inzetstukken voor de randen van de voorste skidplate, de buitenspiegelkappen en de C-stijl. Laatstgenoemde komt ook met onderscheidende, gekleurde louvres op basis van het gekozen kleurpakket en aangevuld met kubusvormig patronen. Daarbij vallen het Pack Color Shiny Black en Anodised Dark Blue op door het verchroomde louvre-effect, terwijl het Pack Color Polar White een wit kubuseffect biedt en het Color Pack Anodised Orange een oranje kubuseffect.

– Keuze uit twee dakkleuren: wit of zwart.

De nieuwe C3 Aircross is voorzien van nieuwe 16- en 17-inch wielen met nog dynamischer design. Beide varianten zijn leverbaar in diamantgeslepen of volledig zwarte uitvoering, voor een meer verfijnde of juist stoere uitstraling.

Het interieur is naar wens te personaliseren dankzij de keuze uit vier thema’s:

– De standaard Ambiance bestaat uit grijze bekleding met gestructureerde dashboarddecoratie.

– De Ambiance Urban Blue, die moderniteit en reiscomfort uitstraalt, combineert blauwe stof met ledereffect in klassieke sportkledingstijl. Ook kenmerkend is de kruislingse streep op de rugleuning met chevronmotief en de dashboardstrip met blauw ledereffect.

– De Ambiance Metropolitan Graphite met zowel een gerieflijke als hippe uitstraling, combineert een grafietkleurige stof met ledereffect met een gevlekte grijze stof, aangevuld met een kruislingse streep op de rugleuningen met licht houteffect en een dashboardstrip met gevlekt grijze decoratie.

– De verfijnde Ambiance Hype Grey combineert grijs-groen leder en zwarte stof met ledereffect, een grijs-groen lederen dashboardstrip en kruislingse strepen op de rugleuningen met chevronmotief.

De verfijning van de Ambiances Metropolitan Graphite en Hype Grey wordt benadrukt door het nieuwe stikwerk van Citroën, dat uniek is in de markt en bestaat uit een reeks gestileerde chevrons. Dit topstiksel werd geïntroduceerd in de nieuwe Citroën C4.

Brengt rust in een actieve levensstijl

Advanced Comfort-stoelen voor extra welzijn

In de nieuwe Citroën C3 Aircross voelen inzittenden zich thuis dankzij nog meer comfort van het Citroën Advanced Comfort®-programma.

Behalve de onderstelafstemming die voor toonaangevend rijcomfort zorgt, biedt de C3 Aircross nog meer comfort dankzij de nieuwe Advanced Comfort-stoelen die debuteerden in de C4 Cactus en C5 Aircross. Die zijn leverbaar in combinatie met de Ambiances Urban Blue, Matropolita Graphite en Hype Grey en verbeteren het zitcomfort dankzij vier aspecten:

– Visueel comfort dankzij de unieke vormen en het onderscheidende Citroën-stikwerk, wat de indruk wekt van zachte en fijne kussens.

– Welkomstcomfort dankzij 15 mm extra schuim, wat direct merkbaar is bij het plaatsnemen, net zoals bij een matras topper.

– Postuurcomfort dankzij de versterkte ondersteuning van de brede, genereuze stoelen.

– Dynamisch comfort voor lange afstanden dankzij de laag met een hoge dichtheid in het midden van de stoel en dikker, gestructureerd schuim.

Houd mij op de hoogte

Stoelen Citroën C3 Aircross SUV
Citroën C3 Aircross SUV apple Carplay

Toonaangevende ruimte, modulariteit en lichtinval

Met zijn uitzonderlijke been- en hoofdruimte in dit segment biedt de nieuwe C3 Aircross ongeëvenaarde modulariteit. De achterbank is in twee afzonderlijke delen verschuifbaar over een lengte van 150 mm. Daarmee is tevens de inhoud van de bagageruimte te vergroten van 410 tot 520 liter. Door de achterbank volledig neer te klappen, ontstaat 1.289 liter bagageruimte. Bovendien is ook de rugleuning van de passagiersstoel volledig neerklapbaar, zodat objecten tot 2,40 meter lengte kunnen worden vervoerd. De bescheiden lengte van 4,16 meter zorgt daarbij voor nauwkeurige en wendbare rijeigenschappen. Een ander sterk punt is de grote hoeveelheid lichtinval dankzij het royale glasoppervlak.

De nieuwe middenconsole is voorzien van een groot opbergvak aan de achterzijde, dat zowel voor de voor- als achterpassagiers bereikbaar is, en afsluitbaar is met een schuifluik. Andere handige opbergruimtes zijn er in de vorm van een kleine lade voor de voorpassagier, in de centrale armsteun van de achterbank, zakken aan de achterzijde van de voorstoelen en talrijke opbergruimtes onder in de middenconsole.

Technologie die het leven makkelijker en avontuurlijker maken

De nieuwe Citroën C3 Aircross is uitgerust met technologie voor meer rust en veiligheid achter het stuur. Zo is de nieuwe, grotere 9-inch touchscreen nog gebruiksvriendelijker en beter afleesbaar. Via het hoogwaardige scherm zijn de functies  van Citroën Connect Nav en Mirror Screen met Android Auto en Apple CarPlay te bedienen. De mogelijkheid om een telefoon draadloos op te laden en Citroën Connect Assist behoren eveneens tot de uitrusting.

De nieuwe C3 Aircross is voorzien van twaalf intuïtieve rijassistentiesystemen die de reis gemakkelijker en veiliger maken. Hiertoe behoren onder andere een head-up display in kleur die relevante informatie in het blikveld van de bestuurder toont. Ook verkeersbordherkenning, snelheidsaanbevelingen, Active Safety Brake en automatische verlichting behoren tot de uitrusting, evenals keyless entry & start, Park Assist en de Top Rear Vision achteruitrijcamera met weergave via de touchscreen.

Passend bij het SUV-karakter is de nieuwe C3 Aircross uitgerust met Grip Control® met Hill Assist Descent, waarmee de meeste terreinen moeiteloos te overwinnen zijn. Hill Assist Descent past de tractie van de voorwielen aan op de ondergrond en houdt bij het afdalen een constante snelheid aan, zelfs op steile hellingen.

De nieuwe Citroën C3 Aircross is leverbaar met efficiënte en krachtige PureTech benzine- en BlueHDi dieselmotoren: de PureTech 110 met een handgeschakelde zesversnellingsbak, de PureTech 130 met de EAT6-automaat, de BlueHDi 110 met handgeschakelde zesversnellingsbak en de BlueHDi 120 met EAT6-automaat.

Lengte: 4.160 mm
Breedte: 1.760 mm
Hoogte: 1.640 mm
Wielbasis: 2.600 mm
Inhoud bagageruimte: 410-520 liter tot 1.289 liter

 

Houd mij op de hoogte

Citroën C3 Aircross SUV