Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV

Hoogstaand comfort met assertiever en prestigieuzer design

Met meer dan 260.000 verkochte exemplaren heeft de Citroën C5 Aircross SUV sinds de introductie in 2018 zijn stempel gedrukt op het competitieve C-SUV-segment. Het model is met zijn ruimte aan boord, modulariteit en vooral comfort ongeëvenaard in zijn segment. Met zijn weelderige interieur, dat een typisch Citroën-kenmerk is, en de ervaring van het merk met ruime personenauto’s onderscheidt de Citroën C5 Aircross SUV zich nadrukkelijk van de concurrentie. Nog altijd is Citroëns SUV toonaangevend op het gebied van praktisch gebruiksgemak en ontspanning aan boord. De plug-in hybrideversie, goed voor meer dan 30% van de Europese verkopen, versterkt dit nog eens.

“De Citroën C5 Aircross SUV wordt sinds de introductie gezien als de comfortabelste en veelzijdigste SUV in zijn klasse”, zegt Pierre-Yves Couineau, C5 Aircross SUV Project Manager. “Nu heeft het model een facelift ondergaan die zorgt voor een prestigieuzer, moderner en dynamischer karakter. Sterke punten zoals comfort, interieurruimte en veelzijdigheid zijn onveranderd, terwijl hij volwassener, eleganter en dynamischer is geworden. Daarbij horen een scherper exterieurdesign en moderne, hoogwaardige kleuren en materialen voor het interieur.”

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is expressiever en zet een stap voorwaarts op het gebied van elegantie en kwalitatieve uitstraling. Dat komt vooral tot uiting in de vernieuwde voorzijde. Het model toont meer ambitie en een onderscheidend karakter.

Houd mij op de hoogte

Citroen c5 aircross
Nieuwe Citroën C5 Aircross SV

Meer gestructureerde, strakkere, modernere en hightech voorzijde

DE NIEUWE CITROËN C5 AIRCROSS SUV INTRODUCEERT EEN NIEUWE DESIGNTAAL EN OOGT DAARMEE GROTER EN IMPOSANTER.

Rondingen maken plaats voor meer gestructureerde lijnen. Met de facelift krijgt de voorzijde een meer verticale en moderne vormgeving, die niet alleen imposant oogt, maar ook veiligheid uitstraalt. De strakke lijnen en de verticale
indeling maken de voorzijde van de C5 Aircross SUV visueel breder, waardoor het model zelfverzekerder overkomt. De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is ook voorzien van een nieuwe interpretatie van het merklogo dat zich nu losmaakt van de dagrijverlichting. Daarmee onderscheidt de nieuwe C5 Aircross SUV zich ook van de andere Citroën-modellen, waarbij het logo via een chroomstrip is verbonden met de dagrijverlichting. De chevrons zijn nu uitgevoerd in zwart met chroom. Via steeds smaller wordende ‘strepen’ strekken de chevrons zich uit tot aan de led-dagrijverlichting. Zo krijgt het logo op een verfijnde manier een ruime plek in het midden van de grille. Als karakteristiek onderdeel van de nieuwe Citroën-identiteit is ook de led-signatuur van de V-vormige dagrijverlichting voorzien van strepen, wat zorgt voor een fraai 3D-effect. Bovendien zijn de LED Vision-projectors discreter en donkerder, waarmee de zwarte grille optisch wordt verbreed en de robuuste uitstraling wordt versterkt. Het logo en de V-vormige lichtsignatuur worden onderstreept door een hoogwaardige, zwarte strip met een zorgvuldig uitgedachte vormgeving. Het chevronpatroon dat onder het logo begint, beweegt zich omhoog en loopt uiteindelijk parallel aan de strepen van de dagrijverlichting. Onder de grille zorgen nieuw ontworpen elementen voor een optisch bredere voorzijde. De functionele ‘air curtains’ lijken door de luchtstroom te zijn gevormd en verbeteren de aerodynamica. De inzetstukken in hoogglans of parelmoertint zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. De grote centrale luchtinlaat is dynamischer en eleganter van vorm dankzij scherpe lijnen die doen denken aan de Citroën C4 en C5 X. De beschermplaat onder de voorbumper is leverbaar in twee fraaie materialen, afhankelijk van het uitrustingsniveau. Bij
de uitvoeringen Live en Business is de beschermplaat uitgevoerd in Glossy Black, terwijl die bij de uitvoeringen Feel, C-Series, Shine en Business Plus is uitgevoerd in Glossy Aluminium.

DYNAMISCHER PROFIEL EN NIEUWE SIGNATUUR AAN DE ACHTERZIJDE

Het kenmerkende silhouet van de Citroën C5 Aircross SUV is onveranderd met zijn volle vormen, hoge en horizontale motorkap en ruitpartij die visueel rondom doorloopt. Samen met de C-vormige signatuur aan de zijkant versterkt dat het effect van een ‘zwevend’ dak. De algehele uitstraling van de auto is krachtig, met een bodemvrijheid van 230 mm, grote wielen, Airbumps®, stoere wielkasten en kenmerkende dakdragers. De elegantie en moderne uitstraling wordt ook versterkt door de nieuwe stijlelementen aan de zijkant, zoals de 18-inch diamantgeslepen lichtmetalen PULSAR-wielen met een grafisch en aerodynamisch design. De combinatie van aluminium en hoogglanszwart zorgt voor een mooi samenspel van kleuren. De hoogglanszwarte kleur komt ook terug op de behuizing van de buitenspiegels en de dakdragers met matzwarte inleg. Met de nieuwe Airbump® Colour Packs komen de kleuren van de inzetstukken aan de voorzijde op verschillende plekken terug. Ook de achterzijde is vernieuwd, met nieuw ingedeelde lichtunits die met hun driedimensionale led-lichtsignatuur volledig aansluiten op de koplampen. De lichtunits zijn bovendien voorzien van donker glas met een structuur die het 3D-effect van de drie led-modules van het achterlicht benadrukt. De grafische elementen zorgen voor elegantie en verwijzen ookmweer naar de vorm van de koplampen.

ELEGANTE EN DYNAMISCHE PERSONALISATIEMOGELIJKHEDEN

Om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van klanten in het C-SUV-segment biedt de Citroën C5 Aircross SUV verschillende personalisatiemogelijkheden. Het model is leverbaar in de nieuwe carrosseriekleur Eclipse Blue, een
bijzonder diepe blauwtint die afhankelijk van de omgevingslicht varieert tussen donkerblauw en zwart. Verder bestaat het aanbod uit de populaire carrosseriekleuren Polar White, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Steel Grey. De nieuwe kleuren van de Colour Packs komen terug bij de voorste luchtinlaten en op de Airbumps®. Er zijn vier nieuwe Colour Packs die het SUV-karakter van de nieuwe C5 Aircross SUV versterken: Glossy Black, Dark Chrome, Anodized Bronze en Energetic Blue.

Houd mij op de hoogte

Nieuwe Citroën C5 Aircross SV
Nieuwe Citroën C5 Aircross SV