Nieuwe merken bij Mulder Automotive, onderdeel van Amega

Fiat, Abarth, Jeep en Fiat Professional toegevoegd aan assortiment

Mulder is dé dealer in de regio als het om de automerken Peugeot en Citroën gaat. En vanaf heden kun je daar ook voor de merken Fiat, Abarth, Jeep en Fiat Professional terecht. De autodealer is verheugd om deze mooie merken aan het assortiment toe te voegen, zodat ze de klant nog meer keus en voordeel kan bieden.

Binnen Amega zijn de bedrijven Mulder en Van Mill verantwoordelijk voor de merken Peugeot, Citroën en Opel van autofabrikant Stellantis. Tijmen Griffioen, directeur Mulder vertelt: “Als strategisch partner van Stellantis zijn wij gevraagd om deze nieuwe merken te gaan voeren. Ondanks de overeenkomsten op het gebied van uitmuntende kwaliteit heeft elk merk haar eigen specifieke kenmerken, waardoor ze elkaar goed aanvullen.” Met de toevoeging van de vier merken versterkt de organisatie haar positie nog verder in de regio.

Naast de merken Peugeot en Citroën zullen binnenkort in de showroom van Mulder in Dordrecht ook de merken Fiat, Fiat Professional, Jeep en Abarth te bewonderen zijn. En voor service en onderhoud van deze nieuwe merken kunnen klanten op korte termijn bij alle Mulder vestigingen terecht.

Een vleugje Dolce Vita met het Italiaanse Fiat

Fiat staat bekend om haar Italiaanse charme met als bekendste voorbeeld de Fiat 500. Het populaire model is leverbaar in zowel een hybride als volledig elektrische uitvoering en is tevens verkrijgbaar als 500X. Ook de recent gepresenteerde Fiat 600E schept hoge verwachtingen. Het nieuwe model heeft een actieradius van maar liefst 400km (WLTP)! Het merk kent een lange historie en heeft grootse plannen, waardoor er nog heel wat aansprekende modellen zullen volgen.

Abarth: in het teken van de schorpioen

Abarth is de sportieve lijn van Fiat. Abarth-auto's zijn hanteerbare, sterk presterende en krachtige auto's, maar vooral klein en "gevaarlijk", net als de Schorpioen. Het model Abarth 500e is dan ook te herkennen aan de schorpioen in het logo. Deze auto associeert zich met adrenaline, kracht en stijl. Dat herken je aan het geluid, de sportstoelen, het stuur, het onderstel en ga zo maar door.

Fiat Professional

Het merk Fiat Professional staat garant voor betrouwbare bedrijfswagens. Bijzonder is dat de bedrijfswagens -net als de overige bedrijfswagenmerken van Stellantis- allemaal verkrijgbaar zijn in een elektrische versie, en op korte termijn zelfs ook in een waterstof variant.

Iconische Jeep

Tot slot het iconische merk Jeep, waarmee je het avontuur kunt aangaan. De geschiedenis van Jeep gaat eveneens ver terug, waarbij Jeep altijd al als missie heeft gehad om mensen vrijheid te bieden. Daarom produceert Jeep échte auto’s die tegen een stootje kunnen en niet snel ergens voor terugdeinzen. Met de auto wil je meteen de weg op, of eigenlijk liever nog; off road. Het hele gamma is verkrijgbaar als volledig elektrisch of hybride. Hou je van de stoere look maar wil je de auto voornamelijk voor dagelijkse doeleinden gebruiken; dan heeft Jeep hier ook passende modellen voor.

Duurzame mobiliteit

Alle merken van Stellantis bieden een groot elektrisch modellenaanbod en vanaf 2026 zullen er alleen nog volledig elektrische modellen worden gelanceerd. Daarnaast investeert de autofabrikant volop in de waterstoftechnologie en zullen de eerste bedrijfswagens met een brandstofcel naar verwachting nog dit jaar bij Mulder en Van Mill verkrijgbaar zijn.

Het is duidelijk dat zowel Stellantis als Mulder en Van Mill continu in beweging zijn. Bijvoorbeeld door het voortouw te nemen in een versnelde transitie naar duurzame mobiliteit. Gezien alle ontwikkelingen en de uitbreiding met deze sterke merken zet de organisatie een belangrijke stap naar een mooie toekomst en heeft ze voor ieder wat wils in huis.