Citroën C4

Citroën vindt de gezinsauto opnieuw uit

In 2020 zet Citroën zijn elektrische offensief voort met de Nieuwe Citroën ë-C4 100% ëlectric en de Nieuwe Citroën C4: een nieuwe stap in het Citroën-design, een ongeëvenaard rijcomfort en de keuze uit een 100% elektrische aandrijving of benzine- of dieselmotoren.

De Nieuwe Citroën ë-C4 100% ëlectric en de Nieuwe Citroën C4 zijn de waardige vertegenwoordigers van een lijn compacte Citroën-berlines die al 92 jaar geschiedenis schrijven. Sinds 1928 hebben 10 generaties Citroën-berlines elkaar opgevolgd, met een verkoop van in totaal 12,5 miljoen exemplaren.

Het design van de Citroën C4

De Nieuwe Citroën C4 onderscheidt zich door:

  • Het elegante en vloeiende design van een hatchback met de lifestyle kenmerken van een SUV: een aerodynamisch silhouet, geraffineerde lijnen met eigenzinnige details, een nieuwe lichtsignatuur voor en achter
  • De kracht en het karakter van een SUV: grote wielen en gespierde vormen.

U rijdt al een C4 vanaf € 30.825,- of €519,- p.m. rijklaar


Vraag een offerte aan

Proefrit aanvragen

Uw auto inruilen?

Citroën C4 occasions

Ontdek      >

Interieur C4
Citroën C4 innovatie

Een innovatie en hightech voorzijde

De Citroën C4 kenmerkt zich door een energieke en assertieve stijl:

  • Een hoge en fraai gewelfde motorkap
  • Een voorzijde met de nieuwe kenmerkende designelementen van Citroën: een V-vormige lichtsignatuur, over twee niveaus verdeelde koplampen en verchroomde chevrons die over de gehele breedte van de auto doorlopen
  • Een ontwerp waarin de Citroën 100% LED Vision-technologie voor de dagrijverlichting, de koplampen en de mistlampen fraai tot uiting komt

Een aerodynamisch silhouet

Het aerodynamische silhouet en de soepele en tegelijkertijd gespierde carrosserielijnen geven de auto een compact, krachtig en karaktervol uiterlijk.

De korte overbouw voor en achter, de grote wielen (diameter van 690 mm) en de bodemvrijheid van 156 mm (groter dan die van de concurrentie) staan garant voor een uniek hoog voorkomen dat even karaktervol als uitgesproken is.

Citroën C4 silhouet
Citroën C4 achterzijde

Een dynamische en stoere achterzijde

De achterzijde van de auto heeft een dynamische en stoere vormgeving die tegelijkertijd een grote bagageruimte (380 l) toelaat.

Met zijn schuin geplaatste achterruit, aerodynamische spoiler en door een glanzend zwart paneel met elkaar verbonden achterlichten ziet de Nieuwe Citroën C4 er innovatief en onderscheidend uit. En ook achter zien we een nieuwe V-vormige led-lichtsignatuur.

Citroën ë-C4


De vering met Progressive Hydraulic Cushions

De Nieuwe Citroën C4 is voorzien van de vering met Progressive Hydraulic Cushions®. Een garantie voor ongeëvenaard comfort, een "vliegend tapijt"-effect, een dynamisch rijkarakter en volop rijplezier.

Het werkingsprincipe ervan is eenvoudig. Bij de vering met Progressive Hydraulic Cushions® zijn de schokdempers voorzien van twee extra hydraulische aanslagen aan de boven- en onderkant: één voor de uitgaande slag en één voor de ingaande slag van de vering. Hierdoor kent de vering twee werkingsfasen, afhankelijk van de mate van in- en uitveren:

  • Bij licht in- en uitveren dempen de schroefveren en schokdempers gezamenlijk de verticale bewegingen zonder dat de hydraulische aanslagen worden gebruikt. Hierdoor krijgt u het gevoel dat de auto de oneffenheden in het wegdek volledig gladstrijkt: het vliegend tapijt-effect.
  • Bij diep in- en uitveren werken de schroefveren en schokdempers samen met de hydraulische aanslagen. De aanslagen dempen op progressieve wijze de bewegingen, zonder stoten aan het einde van de veerweg. De hydraulische aanslag absorbeert de energie die vrijkomt bij dergelijke veerbewegingen. De auto deint daarom niet na en de passagiers merken nauwelijks niets van de oneffenheden in het wegdek.
Citroën C4 achteruitrijcamera
Citroën C4 cruise control
Citroën head up display

 

Geïnteresseerd?