APK controle

Citroën APK Keuring

Zonder geldige APK mag uw Citroën de weg niet op. Tijdens een APK wordt gekeken of uw auto wel voldoet aan de geldende eisen. Dit heeft onder andere te maken met de verkeersveiligheid, maar ook met milieubescherming. De eisen voor de APK zijn Europees geregeld. Blijkt dat uw auto niet aan de geldende eisen voldoet? Dan wordt de auto afgekeurd en mag u de weg niet meer op. Pas nadat de gebreken hersteld zijn, mag u weer in uw vertrouwde Citroën rijden. Laat daarom uw APK keuring Citroën uitvoeren bij een Citroën Servicepunt. Zo weet u zeker dat uw auto adequaat gekeurd én eventueel gerepareerd wordt.

Plan online uw afspraak in

Wat is een APK precies?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Er worden verschillende aspecten van uw auto bekeken. Deze hebben te maken met verkeersveiligheid, milieu en registratie. Zo wordt voor de veiligheid gekeken naar uw remmen, naar het bandenprofiel en naar de ruitenwissers van uw voorruit. Voor het milieuaspect worden onder andere het roetfilter en de katalysator gecontroleerd. Qua registratie wordt gekeken naar onder meer de kilometerstand en het voertuigidentificatienummer.

Hoe vaak moet u een APK keuring laten uitvoeren bij uw Citroën?

Hoe vaak deze periodieke keuring moet worden uitgevoerd, hangt af van de leeftijd van uw auto. Heeft u een spiksplinternieuwe benzine Citroën? Dan hoeft de eerste APK pas vier jaar later uitgevoerd te worden. Daarna moet u twee keer na twee jaar op controle. Vervolgens moet u elk jaar. Een dieselauto moet de eerste APK na drie jaar laten uitvoeren en daarna elk jaar. Wilt u zeker zijn dat u nooit meer vergeet om een afspraak te maken voor de APK keuring? Maak een account aan bij Mulder Automotive. Dan krijgt u automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor een APK keuring of onderhoudsbeurt.

Combineer uw APK met een onderhoudsbeurt

Een APK keuring is echt een controle en geen onderhoudsbeurt. Hoewel er soms reparaties zullen moeten worden uitgevoerd om aan alle eisen te voldoen, wordt er niet naar alle onderdelen van uw Citroën gekeken. Daarom is het aan te raden om tegelijk met uw APK een grote of een kleine onderhoudsbeurt in te plannen. Zo staat uw auto maar één keer bij het Citroën Servicepunt en weet u zeker dat u daarna weer helemaal veilig op weg kunt. Laat u het onderhoud aan uw Citroën over aan Mulder Automotive? Dan krijgt u er bovendien een jaar gratis pechhulp bij!

Plan eenvoudig een afspraak in

Is het tijd voor de APK keuring van uw Citroën? Plan dan direct gemakkelijk uw afspraak in. Heeft u eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag veilig op weg.

BAnden profiel
APK wetgeving

*Met ingang van 1 januari 2024 zijn wij wettelijk verplicht het daadwerkelijke brandstofverbruik van personenauto's en lichte bedrijfswagens die op of na 1 januari 2021 zijn geregistreerd, te meten en door te geven aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Door gebruik te maken van onze diensten, stemt u ermee in dat wij, conform de geldende wet- en regelgeving, het daadwerkelijke brandstofverbruik van uw voertuig meten en de bijbehorende gegevens doorsturen naar de RDW.