Betrouwbaar Citroën banden onderhoud

Citroën banden laten controleren en bij slijtage vervangen is nodig om veilig de weg op te gaan. Door de banden van uw Citroën goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat ze langer meegaan en bespaart u geld op nieuwe banden. Het is niet alleen bij slijtage van belang om uw banden te wisselen, maar ook tijdens de wisselingen tussen winter- en zomermaanden. Bij Mulder Automotive controleren en vervangen wij Citroën winter- en zomerbanden, zodat u weer veilig de weg op kan.

Plan uw werkplaatsafspraak in

Neem contact met ons op

Citroën banden

Gespecialiseerd in onderhoud van Citroën banden

Autobanden van Citroën hebben in de loop van de tijd onderhoud nodig. Bij een controle kijkt een specialist van Mulder Automotive goed naar de conditie van de Citroën banden. Een monteur kijkt naar de grip van de band, wat cruciaal is om de weg op te gaan. Voor de veiligheid is dit een must, maar ook voor het rijcomfort. Een Citroën bandenexpert van Mulder Automotive controleert de conditie van de profieldiepte en kijkt of er geen scheurtjes in de banden zitten.

Ook wordt direct de bandenspanning van uw banden opgemeten. Als de bandenspanning laag is, slijten autobanden namelijk sneller. Ook te hard rijden of te laat remmen zijn oorzaken van slijtage aan de banden.

Citroën banden

Kies op tijd voor Citroën zomerbanden

Rond april stijgt de gemiddelde temperatuur en wordt het langzaam weer aangenaam. Vanaf dit moment is het raadzaam om de winterbanden te laten verwisselen met zomerbanden. Wanneer u in de zomerperiode met winterbanden rijdt, slijten de banden namelijk sneller wat weer impact heeft op uw portemonnee. Bijkomende voordelen van zomerbanden is dat ze zorgen voor een betere wegligging, een lager brandstofverbruik en lagere rolweerstand bij warm weer. Bij Mulder Automotive wisselt een Citroën bandenexpert uw winterbanden met zomerbanden.

Citroën winterbanden: veiligheid voorop!

In de winter is de weg vaker glad door regen en ijzel, dus extra grip van de banden is dan zeer belangrijk. Bij temperaturen lager dan 7°C bieden Citroën winterbanden meer grip op de weg dan zomerbanden. Het rubber van winterbanden is bij lage temperaturen elastischer. Ook bij nat weer heeft u met winterbanden meer grip, omdat het grove profiel water beter afvoert dan het minder grove profiel van zomerbanden. U verkort hiermee de remweg en voorkomt gevaarlijke situaties in het verkeer. Bij Mulder Automotive bieden we Citroën winterbanden aan en daarbij kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor het laten wisselen van uw banden. 

Wel eens aan het uitlijnen van uw banden gedacht? 

Uitlijnen van de wielen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer evenwijdig aan elkaar staan en loodrecht op de grond. Wederom is dit belangrijk voor de veiligheid in het verkeer en om slijtage van de banden te voorkomen. De monteurs van Mulder Automotive lijnen de wielen van uw Citroën uit, zodat ze in de juiste positie staan en daardoor een betere wegligging hebben. Zo staan ook uw banden recht op de weg, waardoor u meer grip heeft en de banden minder snel zullen slijten.

Citroën banden service door Mulder Automotive

Het team van specialisten en monteurs van Mulder Automotive staat voor u klaar. Maak een afspraak voor het wisselen van Citroën zomer- en winterbanden of het uitlijnen van banden in één van onze vestigingen