Citroën remmen controle en onderhoud

Om op tijd te remmen en veiligheid te waarborgen, zijn werkende rem-onderdelen essentieel. Hierom is het ook belangrijk om zo nu en dan de remblokken te laten controleren en eventueel te vervangen. Hiermee voorkomt u dat de remweg van de auto langer wordt. Het remsysteem in een Citroën moet betrouwbaar zijn, doeltreffend werken en lang meegaan. Wilt u de remmen van uw Citroën laten controleren? Dan is Mulder Automotive uw betrouwbare Citroën garage in Dordrecht en omstreken

Plan uw werkplaatsafspraak in

Neem contact met ons op

Citroën remmen

Hoe herkent u slijtage aan remmen?

Er zijn verschillende manieren waarop u slijtage aan de remblokken herkent. Wanneer de duur van het indrukken van de rem langer wordt, is dit misschien een teken van slijtage. Dit heeft te maken met een storing in het remsysteem, de slangen of elektriciteit van het hydraulisch systeem, remcilinders of remklauwen. Het kan ook zijn dat het rempedaal juist licht aanvoelt of doortrapt. Dit merkt u aan de verminderde druk op het pedaal wanneer u deze intrapt.

Wanneer de auto trilt of schokt tijdens het remmen en bij de kleinste druk blokkeert, wijst dit misschien ook op slijtage van de remblokken, defecte remschijven, problemen met de remtrommels, defecte remschoenen of een losgeraakt onderdeel. Ook wanneer het waarschuwingslampje van de remvloeistof in het dashboard brandt, duidt dit op slijtage of problemen met de remvloeistof. Negeer dit lampje dus niet wanneer deze oplicht.

Citroën remmen

Remblokken en remschijven vervangen

Na verloop van tijd slijten remblokken en remschijven van de auto. Daarom is het belangrijk om deze tijdig te laten controleren en te vervangen. Tijdens een onderhoudsbeurt kijkt een monteur van Mulder Automotive naar de dikte van de remblokken en de remschijven. Als de minimum dikte is bereikt, zijn ze toe aan vervanging. Na vervanging gaat u weer veilig de weg op.

Ook de remschijven raken in de loop van de tijd versleten. Dit komt door slijtage of doordat de remschijf is kromgetrokken. Een remschijf trekt krom bij plotseling temperatuurverschil, wat bijvoorbeeld ontstaat wanneer je een noodstop moet maken op de snelweg, of bijvoorbeeld wanneer de remmen heet zijn en je door een plas water rijdt en dan stopt. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat de remschijven worden vervangen.

Betrouwbare service door Mulder Automotive

Bij Mulder Automotive controleren we de remblokken, remschijven, remtrommels en remvloeistof van uw Citroën en vervangen we deze indien nodig. Zo dragen we bij aan uw veiligheid op de weg.

Citroën remmen door Mulder Automotive

Zijn de remblokken of remschijven van uw Citroën toe aan een controle en vervanging? Neem online contact met ons op of bezoek één van onze Citroën Vestigingen in de regio.