FIAT Professional presenteert compleet nieuwe line-up bedrijfswagens, inclusief 100% elektrisch aangedreven E-Ducato, E-Doblò en E-Scudo

FIAT Professional heeft het doek getrokken van een gloednieuwe generatie bedrijfswagens, waaronder de Ducato, Doblò en Scudo 2024. Wat deze lancering extra bijzonder maakt, is dat al deze modellen nu beschikbaar zijn met een 100% elektrische aandrijflijn. Bovendien heeft FIAT Professional grote stappen gezet op het gebied van connectiviteit en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) om het zakelijk gebruik van deze lichte bedrijfswagens te verrijken met meer gemak, innovatie, duurzaamheid en elektrische mobiliteit.

 

De Elektrische Revolutie

De verschuiving naar elektrische mobiliteit is niet te stoppen, en FIAT Professional heeft dit omarmd met de E-Ducato 2024. De E-Ducato beschikt over een indrukwekkend accupakket van 110 kWh, wat zorgt voor een actieradius tot wel 420 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus. Met een elektromotor die 200 kW (270 pk) en een maximumkoppel van 410 Nm levert, is deze bedrijfswagen klaar om te schitteren in stedelijke omgevingen en daarbuiten.

Wat het opladen betreft, is er goed nieuws voor drukbezette professionals. Het nieuwe oplaadsysteem omvat twee on-board laders, waardoor u met wisselstroom (AC) tot 11 kW kunt opladen en met gelijkstroom (DC-snelladen) tot 150 kW. Hierdoor kan het accupakket in slechts 55 minuten tot 80% worden opgeladen.

Rijmodi naar Jouw Wens

De E-Ducato biedt drie rijmodi: Eco, Normal en Power. Dit geeft de bestuurder de flexibiliteit om de balans te vinden tussen prestaties en maximale actieradius. De acceleratie en topsnelheid variëren per modus, en de mate van terugwinning van remenergie kan worden aangepast met de peddels achter het stuurwiel. Hiermee kunt u kiezen tussen maximale regeneratie en bijna frictieloos rollen.

Maar dat is nog niet alles! De nieuwe Ducato 2024 biedt ook de nieuwste generatie MultiJet-dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6E-norm. Er zijn opties voor zowel handgeschakelde zesversnellingsbakken als een nieuwe 8-traps automaat, afhankelijk van uw behoeften.

Een Veilige Reis

Veiligheid staat voorop bij FIAT Professional. De nieuwe Ducato is uitgerust met een scala aan geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS), waaronder Full Brake Control System, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning, Attention Assist, en Intelligent Speed Assist. Daarnaast zijn er nog Adaptive Cruise Control met stop-en-go functie, Lane Centering en Traffic Jam Assist. Deze systemen stellen de nieuwe Ducato in staat om level 2 autonoom rijden te bieden, wat betekent dat de auto zelfstandig kan accelereren, remmen en sturen, rekening houdend met de verkeerssituatie.

Het interieur is ook volledig vernieuwd, met aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak. Keyless Entry and Go is standaard op de E-Ducato, evenals een elektronische handrembediening en een infotainment- en navigatiesysteem met een 10-inch display. Voor connectiviteit zijn specifieke EV-functies beschikbaar, en het instrumentarium is volledig digitaal met een 7-inch display.

 

Een Duurzame Toekomst

Met de komst van de nieuwe generatie Ducato, Doblò en Scudo 2024 heeft FIAT Professional duidelijk gemaakt dat ze zich richten op duurzaamheid en elektrische mobiliteit. Deze bedrijfswagens zijn niet alleen krachtig en innovatief, maar ze zijn ook klaar om de uitdagingen aan te gaan van emissievrije zones in Nederland en andere steden wereldwijd.

Kortom, FIAT Professional leidt de weg naar de toekomst van zakelijke mobiliteit met deze opwindende nieuwe generatie bedrijfswagens. Met geavanceerde technologie, indrukwekkende actieradius, en een focus op duurzaamheid, zijn deze voertuigen de perfecte keuze voor professionals die streven naar succes in een steeds veranderende wereld.