• De nieuwe Ducato, Doblò en Scudo met nieuwe elektrische motoren, vernieuwd ontwerp en innovatieve en ingenieuze oplossingen.
  • Nieuwe Ducato: Indrukwekkend rijbereik voor E-Ducato met 30% meer actieradius vergeleken met de vorige generatie, beste laadefficiëntie in zijn klasse en vindingrijke "Eat&Work"-zitbank.
  • Topconnectiviteit en technologische functies voor de Nieuwe Doblò, zoals Magic Plug en Magic Mirror die de professional helpt.
  • Compact aan de buitenkant en ongekend ruim van binnen: de nieuwe Scudo is de ideale metgezel voor iedere klus.

Ontdek de nieuwe Fiat bedrijfswagens

FIAT Professional trok onlangs het doek van de nieuwe Ducato, Doblò en Scudo 2024. De modellen zijn  aanzienlijk vernieuwd, met onder meer nieuwe elektrische aandrijflijnen en een nieuw ontwerp. Bovendien zijn er flinke stappen gemaakt op het vlak van connectiviteit en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Met meer dan een eeuw geschiedenis is FIAT Professional een referentiepunt in de lichte bedrijfswagensector dankzij superieure efficiëntie, betrouwbaarheid en service. Dat maakt deel uit van het DNA van het merk en wordt weerspiegeld in legio op maat gemaakte oplossingen. FIAT Professional is sinds 1903 voorloper als het gaat om het efficiënter maken van technologieën. En ook binnen het kader van de e-Mobility Revolution biedt de nieuwste generatie Ducato-, Doblò- en Scudo-modellen innovatieve, duurzame en elektrische oplossingen voor de bedrijven van de toekomst.

Nieuwe Ducato en E-Ducato: geschikt voor elke missie

Als een van de bestverkopende modellen in de recente historie van FIAT Professional met 3,5 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 40 jaar vereist de Ducato continu verbeteringen om de beste in zijn klasse te blijven. Een van de grootste innovaties is het nieuwe accupakket met een capaciteit van 110 kWh. Hiermee is een actieradius mogelijk tot maar liefst 424 km* volgens de WLTP-cyclus, wat 30% meer is dan de vorige generatie E-Ducato. Het oplaadsysteem is compleet nieuw en omvat twee on board-laders waarmee tot 11 kW met wisselstroom (AC) is te laden en tot 150 kW met gelijkstroom (DC-snelladen). In slechts 55 minuten is het accupakket dan op te laden tot 80%.

Dankzij de nieuwe elektrische architectuur heeft de E-Ducato ook een breed scala aan nieuwe assistentiesystemen ter beschikking, waardoor hij de veiligste bedrijfswagen in zijn segment is. En dankzij de gereduceerde aanschafprijs wordt elektrisch rijden met de E-Ducato compromislozer en bereikbaarder dan ooit.

De nieuwe Ducato behoudt zijn geprezen laadcapaciteit tot 17 m³ en laadvermogen tot 1.500 kg voor de elektrische versie en 2.000 kg voor de Ducato met dieselmotor. In vergelijking met zijn concurrenten kent de Ducato een betere effectieve laadruimte, omdat hij meer dan 21 cm extra lengte biedt met gelijke exterieurmaten. En zelfs met de grootste ladingen biedt de Ducato de hoogste mate van comfort, precisie en rijeigenschappen in alle rijomstandigheden.

De nieuwe, vindingrijke "Eat&Work"-zitbank maakt zijn debuut op zowel de volledig elektrische als de dieselversie van de Ducato. De functie is erop gericht om het leven van de professional aangenamer te maken. Het is een tafel voorin die gebruikt kan worden als ondergrond om op te schrijven, een laptop op te plaatsen of om op te lunchen. Een deel aan de achterkant is voorzien van bekerhouders en opbergvakken voor pennen of keukengerei. De tafel kan ook naar de andere inzittenden toe draaien.

Over comfort verhogende functies gesproken. Keyless Entry en Go is standaard op de E-Ducato. Met de functie kunnen de cabine- en laadruimtedeuren vergrendeld en ontgrendeld worden en de motor gestart worden zonder sleutel. Ook een elektronische handrembediening is standaard, evenals een infotainment- en navigatiesysteem met 10-inch display dat altijd verbonden is door de specifieke EV-functies van F2M eSolution. Ook een volledig digitaal instrumentarium met een 7-inch display behoort tot de standaarduitrusting.  

Verder is de Ducato 2024 ook leverbaar met de nieuwste generatie MultiJet-dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6E-norm. De dieselversies van 88 kW (120 pk), 103 kW (140 pk) en van 132 kW (180 pk) zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een nieuwe 8-traps automaat is mogelijk in combinatie met de twee krachtigste vermogensvarianten.

Dankzij een nieuw, meer aerodynamisch design pakken verbruik en CO2-emissie gemiddeld 5% lager uit in vergelijking met de vorige generatie Ducato. Dit, zonder afbreuk te doen aan de krachtige prestaties van zijn aandrijflijn, die tot wel 450 Nm koppel kan leveren. Die behoort tot de hoogste in dit bedrijfswagensegment.

Ontdek de nieuwe Fiat Ducato

Nieuwe Doblò en E-Doblò: de bestseller in het nieuw

De nieuwe Doblò is veelzijdig, ruim en flexibel en biedt geavanceerde connectiviteit en technologieën om professionals te helpen hun dagelijkse werkzaamheden efficiënt uit te voeren. De verbeterde volledig elektrische versie biedt nu een indrukwekkende actieradius van meer dan 340 km volgens de WLTP-cyclus. Snelladen is mogelijk met maximaal 100 kW, waarmee het accupakket in slechts 30 minuten tot 80% is te laden. De E-Doblò is optioneel uit te rusten met een warmtepomp voor meer efficiëntie.

Zowel de elektrische als de versie met verbrandingsmotor biedt een laadvermogen tot 1.000 kg. Een ruim, aanpasbaar interieur biedt ook talrijke technologische functies. Deze omvatten, in de E-Doblò, de Magic Plug, een stopcontact voor bijvoorbeeld elektrische gereedschappen of andere elektrische apparaten, waardoor de Doblò verandert in een echte mobiele werkplaats.

Het smartphone station in de nieuwe Doblò is ook een belangrijke innovatie, waarmee de bestuurder alle infotainmentapparaten kan bedienen met de knoppen op het stuurwiel of met spraakopdrachten. Het Uconnect-infotainmentsysteem omvat verder een aanpasbaar kleurendisplay van 10-inch met aanraakbediening, geïntegreerde navigatie, radio en een gekoppelde achteruitrijcamera. Het systeem is compatibel met Apple Carplay en Android Auto. In de E-Doblò kan met  peddels achter het stuur de mate van regeneratie van remenergie bepaald worden. Dat kan in drie niveaus. Verder is te kiezen uit drie rijmodi: Normal, Eco en Power.

Op het gebied van veiligheid is de belangrijkste verbetering de Magic Mirror, een digitale achteruitkijkspiegel die dynamisch zicht rondom biedt. Nu beschikt het over een nieuw design en een nieuwe vergrote zichtzone, voor nog beter zicht. Dankzij verschillende camera's kan de Magic Mirror zowel de achterkant als de zijkant van hun auto tonen, inclusief dode hoeken. De functie is een goed voorbeeld van hoe productvernuft deel uitmaakt van het DNA van het merk. Een volledige reeks assistentiesystemen maakt de standaard veiligheidsuitrusting van de Doblò compleet. Deze omvat onder meer Intelligent Speed Assist, Lane Keep Assist, Driver Attention Alert en een Advanced Emergency Braking System.

Ontdek de nieuwe Fiat Doblò

Nieuwe Scudo en E-Scudo: de alleskunner

De nieuwe Scudo beschikt over dezelfde robuustheid, veelzijdigheid en rijplezier die hem tot een benchmark onder professionals maakte, maar voor de nieuwe generatie is hij voorzien van een vernieuwd design, verbeterde efficiëntie, state-of-the-art connectiviteit en meer geavanceerde assistentiesystemen. De nieuwe E-Scudo heeft een 100% elektrische aandrijflijn die een groot rijbereik biedt tot 352 km volgens de WLTP-cyclus.

De nieuwe Scudo biedt ruimte- en opbergoplossingen die exclusief zijn ontworpen om professionals in de beste werkomstandigheden te laten werken. Het geavanceerde systeem voor het laden van lange voorwerpen benadrukt de unieke veelzijdigheid van het model: dat is de Magic Cargo-functie, waarmee de lengte van de laadruimte van de korte standaardversie is te vergroten naar 3,67 m en die van de langere Maxi-versie naar 4,02 m.

Dankzij zijn compacte afmetingen en comfortabele zitpositie rijdt de nieuwe Scudo net als een personenauto. Ondanks het compacte voorkomen van de bedrijfswagen is het beschikbare laadvolume tot 6,3 m³ ongelooflijk groot, met tot 1.250 kg laadvermogen voor E-Scudo en tot 1.400 kg laadvermogen voor versies met verbrandingsmotor. Bovendien maakt het compacte formaat de Scudo tot de ideale partner voor het drukke stadverkeer, en met een hoogte van slechts 190 cm past hij in vrijwel elke parkeergarage.

Omwille van de veiligheid is hij uitgerust met een volledige reeks standaard assistentiesystemen. De nieuwe FIAT Professional Scudo beschikt ook over nieuwe connectiviteits- en infotainmentfuncties die essentieel zijn om professionals bij te staan in de dagelijkse uitdagingen die zij tegenkomen tijdens hun werk.

Ontdek de nieuwe Fiat Scudo