Citroën 600e

Succesvolle Fiat 500E "La Prima Launch Edition" keert terug als “La Prima by Bocelli”

FIAT presenteert samen met maestro Andrea Bocelli, Matteo Bocelli en JBL een innovatief eersteklas audiosysteem op de nieuwe topversie “La Prima by Bocelli”. Innovatie op deze exclusieve uitvoering  is de "Sanitizing Glove Box". De nieuwe Fiat 500E “La Prima by Bocelli” is beschikbaar als hatchback, met extra 3e deur en als cabrio. Hij is er vanaf €35.900 en snelle beslissers kunnen nog deze maand gebruikmaken van de overheidssubsidie die Fiat verdubbelt naar een totaal van €6.700.  Er is al een volledig elektrische Fiat 500 vanaf € 24.900.

 

De nieuwe, volledig elektrische 500 “La Prima by Bocelli” is de eerste stadsauto ter wereld die is uitgerust met JBL "Virtual Venues"-technologie, die een ongeëvenaarde audio-ervaring biedt. De nieuwe versie van deze iconische en eersteklas FIAT biedt standaard de exclusieve JBL Premium Audio mastered by Bocelli: een uiterst verfijnd, 320 Watt premium audiosysteem, zowel qua bouw als prestaties dat eenvoudig en intuïtief te gebruiken is. Het is perfect geïntegreerd in de auto zonder enige impact op het interieur of de kofferruimte te hebben. Om het perfect en uniek te maken, deed FIAT een beroep op de ervaring van maestro Andrea Bocelli, de meest populaire levende tenor ter wereld, en koos als soundtrack van de communicatiecampagne de aankomende nieuwe single van Matteo Bocelli.

“Het doorslaande succes van de 500e la Prima, het topmodel van ons elektrische icoon, deed ons beseffen dat onze klanten een product wensen dat premium, Italiaans en iconisch is. Kortom, ze willen het beste van ‘Made in Italy’, aldus Olivier Francois, CEO van FIAT en CMO Stellantis Global. En het is precies in Italië dat ze de hoogste vorm van kunst, schoonheid en muziek kunnen vinden. Daarom hebben we samen met maestro Andrea Bocelli de ultieme luisterervaring gecreëerd om de stilte van een elektrische auto te versterken. Dankzij JBL's exclusieve Virtual Venues-technologie bieden we onze klanten een meeslepende en op maat gemaakte audio-ervaring. Dit revolutionaire premium audiosysteem completeert een authentiek Italiaans icoon, met trots gecreëerd in Italië om de meest authentieke Italiaanse spirit naar de wereld te brengen.”

932044-h82gtruxqb.jpeg
932047-gu3nw7f15e.jpeg
932050-u6thm97b3f.jpeg

De volledig elektrische 500 la Prima by Bocelli      
Voor zijn debuut op het wereldtoneel is de volledig elektrische 500 la Prima by Bocelli gekleed voor de openingsavond van de opera, in een verfijnde zwarte kleurstelling en standaard voorzien van de innovatieve "Sanitizing Glove Box". Het apparaat integreert een UV-C-lamp in het dashboardkastje om de hygiëne van het oppervlak van de kleine persoonlijke bezittingen (zoals uw smartphone, sleutels en andere kleine alledaagse voorwerpen) te vergroten. De klant kan het activeren door de bezittingen in het dashboardkastje te plaatsen, deze af te sluiten en op de knop in de middenconsole te drukken. De reiningingscyclus duurt 3 minuten en een externe blauwe indicator en een akoestisch signaal geven aan wanneer de cyclus is voltooid.

De nieuwe "top of the range" draagt ook verschillende "juwelen" van design en technologie zoals het 10,25" high-definition touchscreen-infotainmentsysteem, volledige LED-koplampen, 17" diamantgeslepen lichtmetalen velgen, unieke "la Prima"-badge en hoogwaardige interieurs met geweven dashboard en ivoorkleurige stoelen, met de FIAT-signatuur. En op de cabrio-versie pronkt het iconische FIAT monogram letterlijk op het stoffen dak. De nieuwe versie is voorzien van ultramoderne technologie met een batterijbereik tot 320 km -WLTP-cyclus- die tot 460 km gaat bij gebruik in stadsverkeer. Bovendien is de nieuwe elektrische 500 de eerste stadsauto met autonome rijassistentie van niveau 2.

Alleen nog in april €3.350 ‘subsidie’ van Fiat + €3.350 overheidssubsidie = €6.700 subsidie
De nieuwe 500 la Prima by Bocelli kan worden besteld in 3 carrosserie vormen; cabriolet, hatchback en 3+1, en in 6 carrosseriekleuren (Onyx Black, Rose Gold, Ice White, Mineral Grey, Ocean Green en Celestial Blue). Hij is er vanaf €35.900 en snelle beslissers kunnen nog deze maand gebruikmaken van de overheidssubsidie die Fiat verdubbelt naar een totaal van €6.700. Daardoor kan al een volledig elektrische Fiat 500 gekocht worden voor € 18.200. Dan krijgt men de versie met het 24kWh accupakket. Wordt er voor het grotere accupakket van 42kWh gekozen, waarmee zo’n 320 kilometer afgelegd kan worden, dan is er al Fiat 500E Icon vanaf € 24.800. De overheidssubsidiepot moet vanzelfsprekend nog wel beschikbaar zijn.

JBL, ‘the anthology of sound’
Als onderdeel van de Harman International Industries is het Amerikaanse bedrijf JBL (een acroniem van de initialen van de oprichter James Bullough Lansing) gespecialiseerd in de productie van luidsprekers en luidsprekers. Al meer dan 75 jaar combineert JBL zijn eigen onverschrokken visie op de toekomst met de passie en het talent van ingenieurs en ontwerpers van over de hele wereld. Door de geschiedenis heen heeft het merk samengewerkt met de vooruitstrevende personen en bedrijven op het gebied van muziek, sport en e-sports, door zijn eigen technologie aan te bieden ter ondersteuning van belangrijke evenementen en concerten op locaties zoals Woodstock, Madison Square Garden en vele anderen. Tegenwoordig wordt de jarenlange ervaring van JBL gebruikt om het geluid van de beste podia rechtstreeks naar de nieuwe 500 te brengen.