Tot ziens grijs, welkom kleuren

ITALIË: Het Land van Kleuren, FIAT: Het Merk van Kleuren. Vandaag markeert een baanbrekend moment voor FIAT en haar merkimago, omdat het afscheid neemt van het tijdperk van grijze auto's en een geheel nieuwe, kleurrijke wereld omarmt. FIAT is de allereerste autofabrikant die deze revolutionaire stap zet, beginnend met de lancering van de nieuwe Fiat 600e. Vanaf dit moment zullen de kleuren in zowel de huidige als toekomstige FIAT-modellen geïnspireerd zijn op de prachtige elementen van de Italiaanse Zee, Zon, Aarde en Lucht. Mobiliteit wordt nu levendiger en vrolijker dan ooit tevoren, en FIAT stort zich in een opwindende uitdaging, zoals te zien is in een speciale video die hier te bekijken is.

Vanaf vandaag legt FIAT de productie van grijze auto's stil. Deze beslissing is genomen om de nadruk te leggen op het belang van kleur in het leven, om de essentie van de Italiaanse levensstijl te omarmen en om het 'Dolce Vita' als een nieuwe merkwaarde te bekrachtigen.

Italië staat bekend om zijn levendige kleuren, zoals de blauwe zee, de stralende zon, de vruchtbare aarde en de heldere lucht. Deze landschappen dienen als inspiratiebron voor FIAT-auto's. Deze strategische zet heeft tot doel om FIAT-modellen onderscheidend te maken in de automarkt, aangezien 2023 een jaar van opmerkelijke verandering is voor het merk.

"We hebben besloten om te breken met de productie van grijze FIAT-auto's. Deze beslissing is uitdagend en disruptief en heeft tot doel FIAT's positie als hét merk van vreugde, kleur en optimisme te versterken," verklaarde Olivier Francois, CEO van FIAT en Global Chief Marketing Officer bij Stellantis. "Italië staat bekend om zijn kleuren, en vanaf vandaag geldt dat ook voor FIAT-auto's. Deze keuze draagt de waarden van de New Dolce Vita en het Italiaanse DNA van het merk verder uit naar het publiek. FIAT wil mensen inspireren om met optimisme en positiviteit te leven, en dit zal ook een van de missies zijn van de nieuwe Fiat 600e, de elektrische auto voor gezinnen en vrienden, die op 4 juli wordt voorgesteld."

In een nieuwe video neemt FIAT-CEO Olivier Francois plaats achter het stuur van de nieuwe Fiat 600e en duikt diep in de wereld van kleuren, onder het motto "ITALIË. HET LAND VAN DE KLEUREN. FIAT. HET MERK VAN DE KLEUREN".

Het huidige gamma van FIAT, waaronder de 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda en Tipo, is beschikbaar in een scala aan kleuren, zoals Gelato wit, Sicilia oranje, Paprika oranje, Passione rood, Blu Dipinto di Blu, Italia blauw, Venezia blauw, Rugiada groen, Foresta groen, Rose goud en Cinema zwart - elk met suggestieve namen die doen denken aan de prachtige Italiaanse landschappen en de vreugdevolle sfeer van het Dolce Vita-tijdperk.