Binnenkort verwacht: Fiat Grande Panda

De ideale keuze voor zowel gezinsvervoer als de hedendaagse stedelijke mobiliteit.

In het jaar van dat Fiat 125 jaar bestaat, introduceert het Italiaanse automerk de nieuwe Fiat Grande Panda. Een nieuw mondiaal model dat ideaal is voor gezinnen en de hedendaagse stedelijke omgeving. De Fiat Grande Panda is een compacte B-segment auto van minder dan 4 meter lang, met een strak design en een efficiënt ingedeelde ruimte voor vijf personen. Niks missen over de introductie van de nieuwe Fiat Grande Panda? Meld u dan aan voor onze speciale Grande Panda nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief


Ontworpen in Italië in het Centro Stile in Turijn, onderscheidt de Fiat Grande Panda zich van andere voertuigen in het B-segment door zijn lengte van slechts 3,99 meter - daarmee onder het gemiddelde van 4,06 meter in het segment - en door zijn strakke lijnen en overzichtelijke ruimte. Het nieuwe FIAT-model kan vijf personen vervoeren en is perfect voor een comfortabel gezinsleven en je mobiliteit in de stad. Om kracht en uniciteit uit te stralen, oogt de Grande Panda robuust en gestructureerd. Het wigvormige en dynamische design van de carrosserie wordt gegenereerd door de uitgesproken profiellijnen. De Grande Panda is ontworpen om het merk naar de toekomst te projecteren met een innovatief en slim gebruik van de ruimte, een coole persoonlijkheid en verrassende kenmerken.

Een bijzonder uiterlijk

De nieuwe Fiat Grande Panda heeft een bijzonder uiterlijk met een subtiele combinatie van gestructureerde lijnen en zachte en gedurfde oppervlakken, die benadrukt worden door de robuuste wielkasten. Daarnaast wordt de "Italianiteit" van de nieuwe Fiat Grande Panda direct duidelijk door het iconische en ironische Italiaanse design dat synoniem staat voor schoonheid. De nieuwe compacte gezinsrakker wordt geleverd in heldere carrosseriekleuren, waaronder geel.

Blijf op de hoogte

Urban attitude 

De voorkant heeft een compact volume met een opvallende nieuwe persoonlijkheid. Heldere lijnen vormen een modern vierkant rooster, wat zorgt voor een strakke, krachtige uitstraling. De pixelpatronen beginnen in het midden van de glanzend zwarte grille en lopen door tot aan de koplampen. Een skidplate onderaan de bumper geeft een stoere, stedelijke uitstraling. De koplampen, gevormd als opalen blokken, doen denken aan de ramen van de Lingotto fabriek.

Subtiele verwijzing naar de Panda uit de jaren '80

Behalve de unieke lichtsignatuur, veranderen de dagrijlichten (DRL) in richtingaanwijzers en verlichten ze enkele van de kubussen die lijken op horizontale pixels die in een schaakbordpatroon zijn gerangschikt.

Van opzij herinnert het silhouet van de Fiat Grande Panda aan de kracht van de Panda uit de jaren '80, met zijn onbetwistbare, zelfbewuste houding.

De wigvormige houding van de carrosserie en cabine is krachtig gedefinieerd en wordt versterkt door schuine dakdragers, die van voor naar achteren lopen.

Als eerbetoon aan de klassieke Panda 4x4 zijn de Panda-letters driedimensionaal in bas-reliëf op de portieren gedrukt. Daarmee weerspiegelen ze de omgeving en animeren ze het onderste deel van de zijkant. Bovendien wordt de onmiskenbare schuine helling van de achterruit krachtig gedefinieerd door de robuuste "C"-stijl.

Een gedurfd karakter

Ook de achterzijde heeft een gedurfd karakter dankzij de prominente wielkasten, de helling van de ramen, de algehele indeling van de achterruit, de lampen en de skidplates die de Fiat Grande Panda een beschermende en stabiele uitstraling en een robuuste bodemligging geven. Het volume wordt optisch vergroot dankzij de glanzend zwarte rand over de zijkant met driedimensionale Panda-letters - een designhommage aan de originele Panda. Om het thema van de tachtiger jaren geometrie gecombineerd met een futuristische stijl te behouden, zijn de 17" diamantgeslepen lichtmetalen velgen voorzien van een boeiend, gestileerd X-design.

Eerste product in reeks nieuwe Fiat modellen

De Grande Panda is het eerste nieuwe product in de FIAT-familie, gevolgd door de lancering van elk jaar een nieuw voertuig tot 2027. De nieuwe reeks modellen is ontworpen om de straten van de wereld te veroveren en het gamma van het merk te vervolledigen. FIAT's innovatieve project is om voertuigen te produceren op hetzelfde wereldwijde en multi-energetische STLA Smart platform, dat in elke regio ter wereld werkt, waardoor het merk veel verschillende voertuigen en variaties kan maken en wereldwijd kan inspelen op de behoeften van klanten. ​

Aanmelden voor de Fiat Grande Panda nieuwsbrief

Interesse in de nieuwe Fiat Panda Grande? Meld u via onderstaand formulier aan voor onze speciale Grande Panda nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de introductie van dit nieuwe model.