Elektrisch rijden met Mulder Jeep

Een nieuwe manier van comfortabel en efficiënt autorijden

Autorijden zonder uitstoot is mogelijk met de elektrische Jeep Avenger. De nieuwe Avenger is de eerste 100% elektrische Jeep®; een nieuwe generatie mobiliteit en ontworpen als dé standaard voor compacte SUVs wereldwijd. Dit gegeven wordt inmiddels breed erkend; de Avenger is dit jaar uitgeroepen tot:

  • Auto van het Jaar 2023
  • Beste Familie SUV door Women’s World Car of The Year
  • Elektrische Auto van het Jaar in de TopGear UK Electric Awards
  • Beste Kleine Auto volgens Autocar Awards
  • Beste Elektrische Auto van het Jaar door TopGear NL
  • Auto van het Jaar in de Wirtualna Polska-verkiezing
  • AutovistaGroup Restwaarde Award in de categorie Kleine batterij-elektrische voertuigen (BEV)


Jeep Avenger full electric

De nieuwe Avenger, de eerste 100% elektrische Jeep®; een nieuwe generatie mobiliteit en ontworpen als dé standaard voor compacte SUVs wereldwijd.

Ontdek de Jeep Avenger


Jeep Renegade e-Hybrid

Renegade maakt zijn debuut met een geheel nieuw ontwikkelde e-Hybrid-aandrijflijn die de souplesse en het direct beschikbare koppel van een compacte elektromotor combineert met de kracht en het bereik van een turbobenzinemotor. Het resultaat is een aandrijflijn die 'the best of both worlds' biedt, met als bonus een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot en brandstofverbruik.

Bekijk de Jeep Renegade


Jeep Compass e-Hybrid

Compass e-Hybrid beschikt over een nieuwe hybride aandrijving met een elektrische motor die de benzinemotor ondersteunt. U geniet dus van een hybride ervaring waarbij u volledig elektrisch rijdt bij lage snelheden en tijdens het optrekken.

Bekijk de Jeep Compass


Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid

Als erfgenaam van een tijdloos icoon opent de Wrangler 4xe Plug-In Hybrid de weg naar de 4x4-mobiliteit van morgen.

Bekijk de Jeep Wrangler


Jeep Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybrid

Jeep heeft de Grand Cherokee geheel vernieuwd. De meest ingrijpende verandering is natuurlijk dat hij met zijn gloednieuwe hybride aandrijflijn nu als Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybrid de toekomst tegemoet treedt!

Bekijk de Jeep Grand Cherokee

Ook de laadpaal regelt u via ons

Het aanbod producten en diensten van Mulder sluit altijd nauw aan op de klantbehoefte, ook op die van elektrische en hybride rijders. In samenwerking met Mobilitics biedt Mulder daarom de mogelijkheid aan om ook laadpalen te kopen. Doordat wij verschillende type laadpalen aanbieden is er altijd een oplossing voor uw situatie. Zo kunnen wij u voorzien van laadoplossingen thuis, op het werk of op openbare parkeerplaatsen.

Meer informatie over ons aanbod aan laadoplossingen

Mobilitics

Tips voor zuinig rijden

Door zuinig te rijden kunt u de actieradius van uw elektrische auto vergroten. Gebruik een vloeiende rijstijl. Pas, om een te hoog energieverbruik te voorkomen,  uw rijstijl aan, om bruusk en veelvuldig accelereren en remmen te voorkomen. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw auto te voorkomen.

Gebruik de Brake-modus

Verminder uw snelheid bij voorkeur met de “B” modus van de transmissie zodat u hiermee de energie terugwint en de tractiebatterij oplaadt. Vraagt de verkeersituatie om een snellere vertraging dan gebruikt u het rempedaal.

Gebruik de Eco-modus

De elektrische auto’s van Jeep beschikken over een Eco-modus waarmee u energie kunt besparen doordat het motorvermogen iets wordt verminderd. Deze modus wordt aanbevolen in de bebouwde kom, omdat de auto dan minder vermogen nodig heeft dan op de snelweg.

Gebruik voorverwarming/-koeling

Maak tijdens het opladen van uw auto gebruik van de voorverwarming/-koeling om het energiegebruik van de verwarming of airconditioning tijdens het rijden te beperken. Het verwarmen of afkoelen van de auto tijdens het opladen kost geen actieradius.

Controleer uw banden

Het is bij elke auto belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Bij elektrische auto’s heeft de bandenspanning nog een grotere invloed op het energieverbruik dan bij een verbrandingsmotor. Ons advies: gebruik de bandenspanning voor volledige belasting, ook als u met minder personen gebruikt maakt van de auto.

Veelgestelde vragen

Het is een misverstand dat elektrische auto’s minder presteren dan auto’s met een verbrandingsmotor. Ze maken weliswaar minder geluid, maar dat betekent zeker niet dat ze er qua prestaties voor onderdoen. Ze halen probleemloos dezelfde snelheden en laten u daarbij een nieuw rijcomfort ervaren dankzij de stille en trillingsvrije aandrijflijn. Ook het accelereren en decelereren gaat minstens zo vloeiend en snel als bij een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor.

De koopprijs van een elektrische auto is doorgaans hoger dan die van een vergelijkbaar model met verbrandingsmotor. Maar bij het totale kostenplaatje voor een auto behoren behalve de aanschafprijs ook de kosten voor de brandstof, de verzekering, de motorrijtuigen belasting en het onderhoud van de auto. Rekening houdend met al die factoren bent u met een elektrische auto vaak goedkoper uit dan met een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. Gemiddeld bespaart u met een elektrische auto 40% op de brandstofkosten en 30% op de onderhoudskosten.

Wat in de eerste plaats voor elektrische auto’s pleit is dat ze geen CO2 uitstoten tijdens het rijden. Daarnaast is het rendement van een elektromotor veel beter dan van een verbrandingsmotor. Een belangrijk gegeven is ook dat de emissies die vrijkomen bij de productie van de auto en in het bijzonder die van de tractiebatterij, naar schatting al binnen twee jaar worden gecompenseerd door het gebruik van de elektrische auto. Bovendien komen er elk jaar betere oplossingen voor de recycling van tractiebatterijen. Dat weegt op tegen de CO2-uitstoot tijdens de productie. En tenslotte is de keuze voor groene elektriciteit om een elektrische auto mee op te laden verstandig voor een zo laag mogelijke totale emissie. Dit alles maakt een elektrische auto veel schoner in het gebruik dan een auto met verbrandingsmotor.

Er zijn vier soorten laadpunten: bij uw thuis, op uw werk, openbare laadpunten en snellaadstations die vaak langs de snelweg te vinden zijn.