De nieuwe Jeep® Avenger 4xe: meer rijplezier, nog veelzijdiger, meer Avenger

  • Innovatieve 4xe hybride aandrijving van Jeep® voor het eerst verkrijgbaar in de Avenger
  • Combinatie van vierwielaandrijving en 48V Mild Hybrid-technologie verhoogt de rijdynamiek en tilt de terreinwaardige capaciteiten van de Avenger naar een nog hoger niveau.
  • De nieuwe Jeep Avenger 4xe is - net als de versies met voorwielaandrijving – een SUV-model in het B-segment van compacte afmetingen maar met een ruim interieur, die de essentie van het merk belichaamt.
  • Orderboeken van nieuwe Jeep Avenger 4xe openen eind 2024

Jeep® presenteert de nieuwe Jeep Avenger 4xe met vierwielaandrijving. Deze uitvoering verlegt de grenzen op het gebied van prestaties en elektrificatie. De kern van de nieuwe Avenger 4xe wordt gevormd door de innovatieve 4xe-hybride aandrijftechnologie die niet alleen een lagere CO2-uitstoot biedt, maar ook opwindende prestaties op alle soorten terrein.

Eric Laforge, hoofd van het merk Jeep in Europa, zegt: “De nieuwe Jeep Avenger 4xe vertegenwoordigt een keerpunt voor het merk. De nieuwste versie van ons succesvolle model combineert de compactheid en veelzijdigheid van de Avenger met de prestaties van het vierwielaandrijvingssysteem. Het resultaat is een ongeëvenaard vermogen voor een meer dynamische rijervaring. De nieuwe Avenger 4xe completeert het Jeep-aanbod van 4x4 SUV’s in alle segmenten.”

Door de kracht van elektrificatie te benutten, biedt de nieuwe Avenger 4xe indrukwekkende tractie en offroad-prestaties. De benzinemotor van 136 pk (100 kW) krijgt assistentie van twee elektromotoren van elk 21 kW, een op elke as. Samen kunnen ze een koppel van 1.900 Nm op de achterwielen genereren. De ‘power looping’-technologie garandeert vervolgens een optimale verdeling van de aandrijfkracht via alle wielen, ongeacht de laadstatus van de batterij. Dit resulteert in een naadloze en daadkrachtige aandrijving, ook op de meest uitdagende ondergrond.

Het Avenger 48V Mild Hybrid-systeem maakt het ook mogelijk om bij lage snelheden korte tijd volledig elektrisch te rijden dankzij de combinatie van de automatische 6-traps e-DCS6 transmissie met dubbele koppeling en de geïntegreerde elektromotor.

Uitgebreide line-up

Deze jongste toevoeging aan de line-up van de Avenger is een bewijs dat Jeep veel keuzevrijheid wil bieden en de toegang tot geëlektrificeerde modellen voor een brede doelgroep wil vergemakkelijken. Met de komst van de Avenger 4xe is er een breed scala aan aandrijflijnopties, twee transmissies (automatisch en handmatig) en keuze uit voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Naast de succesvolle volledig elektrische Avenger zijn er de voorwielaangedreven versies 1.2 Turbo en E-Hybrid en straks dus ook de vierwielaangedreven 4xe.

De 48V Mild Hybrid-technologie in de Avenger 4xe staat garant voor een sublieme 4x4-rijervaring. Als gevolg van de elektrificatiestrategie van Jeep - in lijn met een wereld die steeds meer richting duurzaamheid evolueert - is de line-up van Jeep nu uitgebreider dan ooit.

Jeep opent de orderboeken van de nieuwe Jeep Avenger 4xe eind 2024. Prijzen maakt Jeep bekend in aanloop van de marktintroductie.

Houd mij op de hoogte