De nieuwe Jeep® Avenger 4xe: vierwielaandrijving voor nog meer plezier en vrijheid

 • Jeep® presenteert de vierwielaangedreven Avenger 4xe
 • De 4xe-versie biedt extra offroad-plezier dankzij de Hybrid 48V aandrijflijn met exclusieve Jeep vierwielaandrijving en zestrapsautomaat met dubbele koppeling
 • Exclusieve Jeep vierwielaandrijving is altijd beschikbaar, Selec-Terrain biedt de beste rijmodus voor iedere situatie
 • Nieuwe multilink-achterwielophanging zorgt voor een langere veerweg voor meer comfort op ruwe ondergrond
 • Avenger 4xe combineert 100 kW (136 pk) benzinemotor met twee elektromotoren van ieder 21 kW (28 pk) voor aandrijving op alle vier de wielen en tot 1.900 Nm koppel op de achterwielen
 • Uitstekende prestaties met een acceleratie van 0-100 km/u in 9,5 seconden en een topsnelheid van 194 km/u, extra dynamiek in Sport Mode dankzij de e-Boost-functie
 • Avenger 4xe is meer dan een nieuwe versie van een bestaand model: naast de nieuwe aandrijflijn biedt hij nog meer functionaliteit en zijn er twee nieuwe uitrustingsniveaus: Upland en Overland
 • Te bestellen vanaf Q4 2024

Houd mij op de hoogte

Het iconische merk Jeep® verrijkt zijn 4x4-historie met de introductie van de Jeep Avenger 4xe. Het nieuwe model bouwt voort op het succes van de Avenger en vormt het hoogtepunt van het modelaanbod. De Avenger 4xe biedt nog meer plezier, nog meer vrijheid en is nog meer Avenger.

Eric Laforge, Head of Jeep Enlarged Europe, zegt: “De Avenger is een van de grootste successen van Jeep in Europa, met nu al meer dan 90.000 bestellingen. Daarvan is 30% de volledig elektrische versie. In navolging van dit succes is de Avenger 4xe de nieuwe maatstaf voor het B-SUV-segment. Met een exclusief design, topprestaties en vierwielaandrijving is hij een volwaardige voortzetting van het Jeep-erfgoed.”

Baanbrekende innovatie

De introductie van de Jeep Avenger 4xe betekent meer dan alleen een uitbreiding van het aanbod. Met grote aandacht voor detail integreert de Avenger 4xe de tijdloze aantrekkingskracht van het Jeep merkdesign en functionaliteit naadloos met baanbrekende technologieën.

De Jeep Avenger 4xe is zo ontwikkeld dat hij een brede doelgroep aanspreekt. Mensen die zich graag in de buitenlucht begeven, actieve sporters, 4x4-liefhebbers, stedelingen of wie zich gewoon wil onderscheiden van de massa. Met de extra grip en veiligheid van vierwielaandrijving, compacte afmetingen en aansprekend design voldoet de Avenger 4xe aan diverse behoeften.

Meer plezier

De innovatieve aandrijflijn combineert de voordelen van een hybride aandrijflijn met geavanceerde vierwielaandrijving. Die bestaat uit een dynamisch 48V hybridesysteem met een 1,2-liter turbomotor met 100 kW (136 pk) en twee 21 kW (28 pk) elektromotoren voor- en achterin de auto. Een zestrapsautomaat met dubbele koppeling verdeelt de aandrijfkrachten over alle vier de wielen. Dankzij de geïntegreerde elektromotor is het mogelijk om op lage snelheden volledig elektrisch te rijden. Naast het bekende rijplezier dat Jeep-liefhebbers zo waarderen biedt hij dankzij de e-Boost-functie in de Sport modus nog meer spanning.

Het extra vermogen zorgt ervoor dat de 4xe uitstekende prestaties biedt. Het extra vermogen zorgt voor een topsnelheid van 194 km/u (+10 km/u ten opzichte van e-Hybrid-uitvoering) en een acceleratie van 0-100 km/u in 9,5 seconden. Hij is 26 kW (36 pk) en 25 Nm krachtiger dan de e-Hybrid met voorwielaandrijving. Ondanks de verbeterde prestaties ligt de CO2-emissie nauwelijks hoger. Zo gaan vermogen en zuinig rijden uitstekend samen.

Deze aandrijflijn brengt de Avenger 4xe letterlijk naar nieuwe hoogten. Het model met voorwielaandrijving is al ongeëvenaard in zijn klasse. De 4xe heeft nog eens verbeterde aan- en afrijhoeken, 10 mm meer bodemvrijheid en kan door maximaal 400 mm water rijden. Daarbij staat de vierwielaandrijving altijd klaar. Kortom, met een harmonieuze combinatie van vermogen, wendbaarheid en efficiëntie brengt de Avenger 4xe het merk naar een nieuw tijdperk van technologie en plezier.

Meer vrijheid

Vrijheid is een van de kernwaarden van Jeep. De Avenger 4xe is er dan ook op gericht om klanten volop vrijheid te bieden. De uitzonderlijke aandrijflijn zorgt samen met een 22,7:1 overbrengingsverhouding op de achteras voor een bijzonder hoog wielkoppel achter van 1.900 Nm. Het resultaat is een ongeëvenaarde hoeveelheid kracht en grip. Daardoor is de Avenger 4xe in staat om hellingen van bijna 40% te overwinnen, ook op uitdagende ondergronden zoals gravel. Bij volledig gripverlies op de vooras is nog steeds een klim van 20% mogelijk.

De Jeep Avenger 4xe is voorzien van slimme vierwielaandrijving, die altijd paraat staat. Bij lage snelheden (achter- en vooruitrijden tot 30 km/u) worden permanent alle vier de wielen met een 50:50 krachtverdeling aangedreven. Bij middelmatige snelheden (30 tot 90 km/u) springt de achteras alleen bij wanneer dat nodig is. Ook wanneer de achterwielen niet worden aangedreven, blijft de elektromotor verbonden met de achterwielen. Zo kan deze snel bijspringen wanneer de omstandigheden daarom vragen. Bij ingeschakelde vierwielaandrijving wordt de koppelverdeling afgestemd op de situatie, met een verhouding tot 50:50. Bij snelheden boven de 90 km/u is de Avenger 4xe altijd voorwielaangedreven en ontkoppelt de achterste elektromotor van de achteras. Dat verlaagt het brandstofverbruik.

 • De Selec-Terrain-functie van de Avenger 4xe biedt de mogelijkheid om de juiste modus te kiezen voor iedere situatie.
 • In de modus Auto schakelt de vierwielaandrijving alleen in wanneer dat noodzakelijk is, ideaal voor de dagelijkse ritten met minimale CO2-emissie.
 • Snow biedt extra stabiliteit en slimme vierwielaandrijving voor veilige winterritten. Sand&Mud is afgestemd op ruwe ondergrond, inclusief aangepaste versnellingsbakverhoudingen.
 • In Sport biedt de 4xe-aandrijflijn zijn volle potentieel aan vermogen en koppel, inclusief een e-Boost op de achterwielen.

Een exclusief kenmerk van de Avenger 4xe is de innovatieve, door Jeep ontwikkelde multilink achterwielophanging. Een dergelijke wielophanging is doorgaans vooral te vinden op grotere voertuigen en zorgt voor extra veerweg voor de achteras. Dat zorgt weer voor extra comfort op ruwe ondergrond.

Meer Avenger

De Jeep Avenger 4xe is de belichaming van het iconische ‘Avenger’-karakter van het merk. Tijdloze traditie wordt gecombineerd met innovatie, wat overal in de auto is terug te zien. Van het onderscheidende exterieurdesign tot het zorgvuldig gebouwde interieur. Hij brengt functioneel design naar een nieuw niveau, met een exterieurdesign dat zich niet alleen onderscheidt van de massa maar ook nog beter geschikt is voor offroad-activiteiten. Voorbeelden zijn het sleepoog, de standaard dakrails voor extra draagvermogen en stoelen die zijn bekleed met extra robuust en waterbestendig materiaal. Bovendien zijn de stoelen voor extra bescherming tegen vlekken en modder behandeld met een vuilafstotend middel.

Bij het design van de Avenger 4xe staat bescherming voorop. De gewijzigde exterieurelementen springen direct in het oog. Bijvoorbeeld de iets hoger en meer op de hoeken geplaatste mistverlichting, voor beter zicht in het donker. De dakrails en het sleepoog achter zijn zo vormgegeven dat ze perfect aansluiten op het robuuste karakter van de auto.

De voor- en achterbumper zijn gemaakt van een materiaal dat in kleur is gegoten, afgewerkt met een krasbestendige laag. De grotere wielkasten voor bieden voordelen in rotsachtig terrein, terwijl hogere en grotere beschermdelen de kentekenplaat beschermen tegen een impact. Vitale componenten zoals de onderste grille en de radar worden beschermd door de robuuste voorbumper. Optioneel is de Jeep Avenger 4xe voorzien van een nieuwe Hood Sticker met een functioneel design. De sticker is gemaakt van een mat materiaal, zodat ongewenste schittering van de zon op de motorkap wordt voorkomen.

Het interieur verwelkomt de inzittenden met nieuwe stoelen, die zijn gemaakt van onconventionele, volledig wasbare en robuuste materialen. Ze gaan twee keer zo lang mee dan conventionele materialen en passen daarmee perfect bij het avontuurlijke buitenleven. De standaard M+S-banden bieden veel grip in verschillende weersomstandigheden. Optioneel leverbaar zijn All Terrain 3MPSF-banden voor nog meer grip op uitdagend terrein. De velgen zijn uitgevoerd in zwart, waardoor ze ook na het rijden in ruw terrein hun esthetische kwaliteiten blijven behouden.

Deze innovatieve verbeteringen laten de Avenger 4xe er niet alleen nog aantrekkelijker uitzien, maar verbeteren ook zijn toch al indrukwekkende kwaliteiten. Met een verbeterde aanrijhoek van 22°, een overrijhoek van 21°, een afrijhoek van 35° en een tot 210 mm vergrootte bodemvrijheid verlegt de Avenger 4xe de grenzen. Bovendien kan hij door tot 400 mm diep water rijden, waardoor de meest uitdagende terreinen met vertrouwen worden doorkruist.

De orderboeken voor de Jeep Avenger 4xe worden geopend in Q4 van 2024.

Houd mij op de hoogte