De Wagoneer S, Jeep®’s eerste wereldwijde elektrische SUV

  • Jeep® Wagoneer S is eerste wereldwijd leverbare batterij-elektrische auto (BEV) van het merk.
  • Indrukwekkende 4xe-capaciteiten, strak aerodynamisch design en state-of-the-art technologie.
  • Topprestaties dankzij krachtige aandrijflijn met 441 kW (600 pk) en ruim 800 Nm koppel: 0-100 km/u in zo’n 3,5 seconden en actieradius van ruim 300 mijl (Amerikaanse specificatie volgens Amerikaanse testcyclus).
  • Uniek Jeep Selec Terrain-systeem met vijf rijmodi voor optimale prestaties in alle omstandigheden: Auto, Sport, Eco, Snow en Sand.
  • Interieur vol technologie met onder meer 45 inch bruikbare schermruimte, interactief scherm voor de voorpassagier, verwarmbare/geventileerde stoelen voor- en achterin en 1.160 watt McIntosh-audiosysteem met 19 luidsprekers – uniek in dit segment.
  • Jeep Wagoneer S in 2025 verkrijgbaar in de VS en vanaf 2026 ook in Nederland.

Houd mij op de hoogte

In navolging van de Jeep® Avenger introduceert Jeep opnieuw een volledig elektrische SUV, ditmaal de eerste die wereldwijd beschikbaar wordt: de geheel nieuwe Jeep Wagoneer S. Het model debuteert op de Noord-Amerikaanse markt en komt in 2026 naar Nederland.

De nieuwe Jeep Wagoneer S wordt geleverd met volledig elektrische aandrijving en biedt een actieradius van ruim 300 mijl (bijna 500 kilometer). Het vermogen bedraagt 441 kW (600 pk) en met een koppel van ruim 800 Nm accelereert de Wagoneer S in zo’n 3,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Met het exclusieve Jeep Selec Terrain-systeem geeft de SUV zijn bestuurder het vertrouwen dat hij onder alle omstandigheden optimale tractie heeft (cijfers gelden voor de Amerikaanse specificatie in de Amerikaanse testcyclus).

“Met de introductie van de volledig elektrische Jeep Wagoneer S begint een nieuw hoofdstuk in de historie van het merk”, zegt Antonio Filosa, CEO van Jeep. “Jeep bouwt voort op bijna een eeuw innovatie en design. Met zijn eerste wereldwijd leverbare BEV laat het merk een nieuwe generatie kennismaken met een ervaring die nadrukkelijk ‘Jeep’ is en ook nog eens in alle opzichten 100% elektrisch. Met nieuwe energie in het Jeep-gamma – variërend van volledig elektrische aandrijving tot V8-motoren – hebben klanten nog nooit zo veel keuze gehad.”

Moeiteloos opladen op je eigen manier

Om het opladen van Jeeps eerste wereldwijd leverbare BEV zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken, is de Wagoneer S uitgerust met een batterijpakket van 400 volt en 100 kWh. Daarmee is de batterij via een DC-snellader in slechts 23 minuten van 20% tot 80% op te laden.

Uitstekende prestaties, 4xe-mogelijkheden en comfort

De basis voor de toonaangevende kwaliteiten van de nieuwe Jeep Wagoneer S is het modulaire STLA Large-platform. De ontwerpers en ingenieurs van Jeep hebben dit platform aangepast aan de afmetingen, wielophanging en aandrijflijn van de Wagoneer S.

Houd mij op de hoogte

De volledig elektrische vierwielaandrijving zorgt voor een beheerste rijdynamiek, zowel op de weg als onder uiteenlopende omstandigheden. De door Stellantis ontwikkelde elektrische aandrijfmodules (EDM’s) drijven onafhankelijk van elkaar de voor- en achterwielen aan voor onmiddellijke reacties op het stroompedaal. Het exclusieve Jeep Selec Terrain-systeem biedt vijf rijmodi: Auto, Sport, Eco, Snow en Sand.

De 3-in-1 EDM’s in de Wagoneer S combineren de elektromotor, overbrenging en aandrijfelektronica in één compacte, efficiënte unit. De voorste EDM biedt de mogelijkheid de voorwielen te ontkoppelen om het energieverbruik te beperken en de actieradius te optimaliseren.

De toepassing van nieuwe technologie speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Wagoneer S. De technici van Jeep hebben de torsiestijfheid van de carrosserie met 35% verhoogd ten opzichte van eerdere SUV’s van Jeep in het middensegment. Dat verbetert niet alleen het rijgedrag en de reacties op de input van de bestuurder, het reduceert ook het geluids- en trillingsniveau in het interieur.

Premium exterieurdesign

De nieuwe Jeep Wagoneer S bouwt voort op het eersteklas erfgoed, de innovatie en de verfijning van Jeep. Het model heeft echter een geheel eigen, verfijnde stijl en gestroomlijnd uiterlijk. Het carrosseriedesign is een combinatie van harmonieuze proporties, moderne 4xe-capaciteiten en aerodynamische efficiëntie. Daarmee krijgt de functionele kant van het merk een nieuw gezicht voor het huidige elektrificatietijdperk. 

Het front onderscheidt zich door de nieuw ontworpen grille met zeven sleuven, die niet meer nodig is voor koellucht voor de motor. Het front is nu gesloten en voorzien van verlichting die de Wagoneer S direct herkenbaar maakt. Deze opvallende verlichting is geïnspireerd op moderne architectuur en zorgt voor een zeer onderscheidende uitstraling. 

Het aerodynamische design van de carrosserie kenmerkt zich door de schuine plaatsing en ronde vormen van de motorkap en de voorruit, voor optimale aerodynamica en efficiëntie bij hoge snelheden. De aflopende daklijn duikt onder de achterspoiler omlaag en combineert functionaliteit en esthetiek in het kenmerkende Wagoneer-silhouet.

Houd mij op de hoogte

Holistische benadering van efficiënt carrosseriedesign

Voor volledig elektrische voertuigen is aerodynamica een cruciaal aspect van het ontwerp. De ontwerpers en ingenieurs van Jeep stelden zich ambitieuze doelen voor optimale aerodynamica en maximale efficiëntie, actieradius en prestaties, terwijl ze de strakke, hoogwaardige uitstraling behouden hebben. Met een rigoureus test- en ontwikkelingsprogramma, inclusief de modernste windtunnels, realiseerden ze een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) van slechts 0,29 – de laagste ooit voor Jeep en circa 15% lager dan de gemiddelde SUV.

De daklijn en achterspoiler minimaliseren luchtwervelingen achter de auto. De verzonken portiergrepen en de achterspoiler met geïntegreerde vinnen geleiden de luchtstroom rond de carrosserie en reduceren turbulentie. Bovendien zorgen onder andere de speciale bodembeplating velgen en uniek gevormde dorpels ervoor dat de lucht soepel langs de wielkasten en de bodem van de Wagoneer S naar de achterkant stroomt en daarbij slechts minimale weerstand ondervindt. Dit alles draagt eraan bij dat de Wagoneer S de meest aerodynamische SUV van Jeep ooit is.

Houd mij op de hoogte

Interieurdesign: naadloze integratie van luxe en technologie

Jeep is de pionier van de moderne luxe SUV en de Wagoneer uit 1963 troefde elke concurrent af. Jeep opende met de Wagoneer een nieuw marktsegment en zette de grootschalige verkoop van SUV’s in gang. Zes decennia later verlegt de nieuwe Jeep Wagoneer S opnieuw grenzen en omarmt het merk Jeep nieuwe technologie, luxe en innovatie.

De geheel nieuwe Wagoneer S bouwt voort op het erfgoed van Jeep op het gebied van interieurs van wereldklasse die de kunst van het reizen illustreren. Het interieur vol geïntegreerde technologie is indrukwekkend met meer dan 45 inch bruikbare schermruimte – uniek in dit segment – en een voor dit segment exclusief interactief scherm met elegante details voor de voorpassagier.

Het slank gevormde dashboard deelt designkenmerken met de huidige generatie Jeep Grand Wagoneer (niet leverbaar in Nederland), maar is volledig digitaal en voorzien van moderne bedieningselementen en interfaces. De focus ligt op het dashboard met een vleugelvorm, waarin de display optisch over de gehele breedte doorloopt. Het dashboard is afgewerkt met wijnrode stiksels en strakke metalen sierlijsten. Rond de opvallend vormgegeven 12,3-inch display in het midden past Jeep een rijke mix van materialen toe, onder meer een verfijnd sierelement van meerdere metalen met een geglazuurd patroon.

Het interieur bevat diverse nieuwe details, zoals een sportief dubbelspaaks stuurwiel, eveneens met wijnrood stikwerk en een afgeplatte onderkant. De rand van het stuurwiel is voorzien van een nieuwe coating van Cabo-vinyl, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. Elektronische ontgrendeling van de portieren is nieuw voor Jeep en eenvoudig te activeren met een lichte aanraking met de duim. De startknop is verplaatst en afgewerkt met een metalen ring met een fijn aanvoelend patroon.

Ook leverbaar is een volledig pakket aanpasbare LED-verlichting met dag-/nachtinstellingen en actieve sfeerverlichting met 64 selecteerbare kleuren. De ruime, vijfpersoons Jeep Wagoneer S is tevens de enige BEV in zijn segment die ook achterin standaard is uitgerust met verwarmbare en geventileerde stoelen.

Houd mij op de hoogte

Exclusief McIntosh-audiosysteem

Muziekliefhebbers die een premium audiosysteem wensen, vinden die in de nieuwe Wagoneer S. Dankzij de samenwerking met McIntosh biedt het specifiek afgestemde audiosysteem uitstekende prestaties via 19 luidsprekers. Met een versterker van 1.160 watt en een 12-inch subwoofer voor een indrukwekkende baskwaliteit zorgt het krachtige audiosysteem voor een meeslepende geluidsbeleving voor alle inzittenden.

Doelgericht design

De cockpit van de Jeep Wagoneer S kent diverse nieuwe details, gemaakt van onder meer zwart keramisch gecoat aluminium met prettig aanvoelend oppervlak voor veel van de contactpunten van de auto. Het exclusieve patroon van het oppervlak, dat prominent aanwezig is op de bedieningselementen, voelt koel en porseleinachtig aan. De zachte portierbekleding is voorzien van een decoratieve afwerking, onder meer met verfijnde sierelementen die passen bij die op het instrumentenpaneel. 

Voor de Wagoneer S gebruikt Jeep gerecyclede grondstoffen en materialen. De stoelen, console, portieren en het instrumentenpaneel zijn bekleed met een niet-lederen synthetisch materiaal. Extra voorzieningen zijn onder meer de hemelbekleding van premium microvezelsuède en premium tapijt van gerecyclede materialen.

Veiligere en slimmere technologie voor meeslepende rijbeleving

Het interieur van de Jeep Wagoneer S wordt verder gekenmerkt door meer dan 45 inch aan schermruimte – ongekend in het BEV-segment. Onderdeel daarvan is een voor dit segment uniek en interactief 10,25-inch scherm voor de voorpassagier, die rechtstreeks communiceert met het Uconnect 5-systeem. Daardoor kan de voorpassagier de bestuurder aanwijzingen geven met een snelle aanraking van het scherm.

De bestuurder van de Wagoneer S ervaart naadloze connectiviteit via het geheel nieuwe 12,3-inch instrumentarium. Het is intuïtief te bedienen, met een indrukwekkend fraaie en duidelijke weergave en ontwikkeld op basis van feedback van klanten. In combinatie met het geïntegreerde navigatiesysteem assisteert de nieuwe dynamische wegweergave de bestuurder nog beter. Het cluster omvat ook verfijnde menu’s, inclusief BEV-specifieke elementen als laadniveau, batterijstatus en beschikbaar vermogen. Als de auto is geparkeerd en aangesloten, geeft het cluster in de Wagoneer S de actuele laadstatus weer zodra de auto de sleutel detecteert.

Het 12,3-inch centrale beeldscherm behoort eveneens tot de standaarduitrusting. Dit herbergt het bekroonde Uconnect 5-systeem. Het scherm is helderder, reageert sneller en is beter afleesbaar dan eerdere generaties, vooral op het gebied van navigatiekaarten, camerabeelden en widgets. Een uitgebreid bereik van kleurverzadiging en achtergrondverlichting zorgen ook voor een betere weergave van systeemapps.

De Wagoneer S biedt ook Jeep Connect-diensten als onderdeel van de Jeep-app. Daarmee kan de berijder informatie raadplegen, zoals de resterende lading van de batterij. Met de Dynamic Range Mapping-functie bijvoorbeeld, berekenen software-algoritmen – op basis van de laadstatus en de in het navigatiesysteem ingevoerde bestemming – het bereik en geven dat ook weer.

Veiligheid en premium voordelen voor de eigenaar

De nieuwe Jeep Wagoneer S bevat standaard meer dan 170 veiligheidsvoorzieningen, variërend van instrumenten die beter afleesbaar zijn tot systemen die helpen botsingen te vermijden met geavanceerde rijhulptechnologie. Tot de vele leverbare voorzieningen behoren onder meer Active Driving Assist, Intersection Collision Assist, Drowsy Driver Detection, Traffic Sign Recognition en Surround View-camera.

Met zijn flexibele architectuur als basis en zijn open software-platform kan de Jeep Wagoneer S innovatieve functies en diensten ontvangen – zoals extra geautomatiseerd rijden en prestatie- en andere technologieën – via over-the-air (OTA) updates. Met OTA-updates blijft de Jeep zich steeds verder ontwikkelen.

Klanten met een Jeep Wagoneer S worden automatisch ingeschreven voor Jeep Wave, een premium loyaliteitsprogramma boordevol voordelen en extraatjes, waaronder speciale 24/7 ondersteuning.

Houd mij op de hoogte

Het merk Jeep®

Het merk Jeep heeft een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Jeep is het authentieke SUV-merk dat uitstekende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid biedt, met auto’s die vakkundig zijn ontwikkeld en gebouwd en die bedoeld zijn voor mensen die op een bijzondere manier willen reizen. Jeep nodigt met zijn brede gamma van veilige auto’s mensen uit om het leven ten volle te leven en elke reis met vertrouwen aan te gaan.

Jeep Wave is een premium loyaliteits- en klantenserviceprogramma, beschikbaar voor alle Jeep 4x4-modellen. Het biedt allerlei exclusieve voordelen voor Jeep eigenaren, naast 24/7 de grootst mogelijke zorg en ondersteuning.

Het modellengamma van Jeep in Europa is volledig geëlektrificeerd en omvat de volledig elektrische Avenger, de Renegade, de Compass, de Wrangler 4xe en de Grand Cherokee 4xe. Alle modellen van het merk Jeep zijn tegen 2025 verkrijgbaar in een geëlektrificeerde variant.