Jeep® Avenger uitgeroepen tot 's werelds beste gezins-SUV bij de Women's World Car of the Year Awards 2023

  • Nieuwe, volledig elektrische Jeep® Avenger is uitgeroepen tot beste familie-SUV bij de Women's World Car of the Year (WWCOTY) awards 2023.
  • Een panel van 63 WWCOTY-juryleden uit 45 landen verkoos de Avenger boven 12 andere gezins-SUV's.
  • De jury prijst de Avenger voor zijn "succesvol design en uitstekende off-road capaciteiten", en omdat hij "een toewijding aan de toekomst is die klanten zullen waarderen".
  • De Avenger gaat nu door naar de laatste ronde om mee te dingen naar de topprijs van de WWCOTY, die op 8 maart, Internationale Vrouwendag, bekend wordt gemaakt.
  • De in Europa ontworpen en gebouwde Jeep Avenger B-SUV is de allereerste batterij-elektrische auto (BEV) van het merk Jeep.

Nog voordat de eerste voertuigen aan klanten in Europa zijn geleverd, is de nieuwe volledig elektrische Jeep® Avenger uitgeroepen tot Beste Familie-SUV in de 2023 Women's World Car of the Year (WWCOTY) awards. De compacte B-SUV stond samen met 12 andere familie-SUV's op de shortlist van de 13e editie van de awards, waarbij de winnaar werd bepaald door een internationaal panel van juryleden uit 45 landen. Het resultaat werd vandaag bekendgemaakt. Bij de bekendmaking van de prijs zei WWCOTY Executive President Marta García: "De Jeep Avenger is een waardige winnaar in zijn categorie. Aan de ene kant erft hij alle legendes van het merk Jeep, maar tegelijkertijd is hij volledig vernieuwd met zijn 100 procent elektrische mechaniek. Het is een toewijding aan de toekomst die klanten zullen waarderen." 

Women's World Car of the Year is de enige autoverkiezing ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De auto's in de WWCOTY awards worden beoordeeld op uitmuntendheid in hun segment. Aspecten zoals veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk worden door de juryleden in aanmerking genomen bij het uitbrengen van hun stem. Dit jaar werd het werk van de juryleden gekenmerkt door een evolutie in de sector naar efficiëntere en duurzamere modellen. De Avenger maakte indruk op de juryleden met zijn "geslaagd ontwerp, uitstekende terreincapaciteiten" en lage milieuvoetafdruk.

"We zijn verheugd en vereerd dat deze internationale jury van autojournalisten de allereerste volledig elektrische Jeep SUV heeft gekozen als winnaar van deze belangrijke prijs", aldus Christian Meunier, CEO van het merk Jeep. "Ik wil de juryleden bedanken voor hun erkenning. De Jeep Avenger speelt een sleutelrol in onze wereldwijde elektrificatiestrategie, nu het merk de stap zet om wereldleider te worden op het gebied van zero-emissie SUV's."

De nieuwe Avenger is een compacte SUV die zich met een lengte van slechts vier meter positioneert in het snel groeiende B-SUV-segment, het op één na grootste Europese segment qua volume. Gericht op actieve mensen die op zoek zijn naar een SUV met compacte afmetingen, biedt de Jeep Avenger veel ruimte en opbergmogelijkheden. De Avenger is vanaf de eerste dag ontworpen en gebouwd als een Jeep-voertuig en verpakt het DNA van Jeep in een compacte SUV met een unieke combinatie van capaciteiten, stijl, functionaliteit en technologie.

Met een elektrische actieradius tot 400 km in de WLTP-cyclus en meer dan 550 km in de stad. Een nieuwe elektrische aandrijflijn combineert een unieke 400-volt elektromotor met 115 kilowatt en 260 Nm maximumkoppel met een nieuwe 54 kWh batterij.

De introductie van de Jeep Avenger in Europa markeert het begin van de volgende fase van de elektrificatie van het merk Jeep waarbij tegen 2025 vier volledig elektrische voertuigen op de markt zullen komen. Eind 2030 zal de Europese verkoop van het merk Jeep 100% puur elektrisch zijn.

De Jeep Avenger, die op de Autosalon van Parijs van 2022 werd onthuld, is al geprezen door zowel klanten als industrie-experts. In januari werd de Avenger uitgeroepen tot Europese auto van het jaar 2023. Er zijn meer dan 12.000 eenheden verkocht sinds de opening van de bestellingen voor de 1st Edition op 1 dec. 2022 en vervolgens de volledige line-up op 11 jan. 2023.

2118865-jgu5fi9s1c.jpeg
2118850-pp58p0pybj.jpeg
2118847-rru2844cam.jpeg
2118871-xg718qsa6s.jpeg

Women’s World Car of the Year

Women's World Car of the Year is de enige autoverkiezing ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De groep werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse autojournaliste Sandy Myhre. Zij is momenteel erevoorzitter en Marta García is uitvoerend voorzitter. Deze unieke prijs wil de beste auto's van het jaar erkennen en een stem geven aan vrouwen in de autowereld. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke automobilist hanteert bij het kiezen van een auto. De juryleden kiezen geen 'vrouwenauto' omdat auto's niet geslachtsgebonden zijn. Aspecten zoals veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk worden in overweging genomen bij het uitbrengen van de stemmen.