Jeep off-road

Naar aanleiding van de National Autonomous Vehicle Day in de VS geeft het merk Jeep® vandaag een kijkje in zijn toekomstige generatie geavanceerde off-road rijtechnologie. 

Onder begeleiding van Neda Cvijetic, de hoofdverantwoordelijke voor AI & Autonomous Driving bij Stellantis, zijn in Moab, Utah, de recentste prototypen van geautomatiseerde off-road rijtechnologie getest, die specifiek wordt ontwikkeld voor het Jeep-merk.

In twee geëlektrificeerde Jeep Grand Cherokee 4xe-modellen geïnstalleerd, biedt deze AI en autonome off-road rijtechnologie voordelen voor zowel ervaren off-road liefhebbers als beginners in het terrein, evenals hulp bij veeleisende dagelijkse rijomstandigheden. Jeep® is een pionier in de ontwikkeling van geautomatiseerde offroad-technologie, en breidt tevens zijn leiderschap op het gebied van offroad-elektrificatie uit met zijn groeiende reeks 4xe SUV's.

Christian Meunier, CEO van Jeep, benadrukt dat net zoals de 4xe-elektrificatie de off-road capaciteiten van Jeep naar nieuwe niveaus heeft gebracht, deze geavanceerde off-road rijsystemen klanten over de hele wereld in staat zullen stellen om avontuurlijk te zijn in diverse rijomstandigheden. De praktische toepassing van deze functies en technologie zal zowel op als buiten de gebaande paden plaatsvinden.

Jeep zal deze zomer een volledige video onthullen waarin de toekomstige generatie van zijn geavanceerde autonome off-road rijtechnologie wordt gedemonstreerd.

Het merk Jeep

Jeep is een merk met een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar, bekend om zijn authentieke SUV's met indrukwekkende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid. Deze voertuigen worden zorgvuldig ontworpen en gebouwd om avontuurlijke reizigers te inspireren en het leven vol vertrouwen tegemoet te gaan. Jeep biedt een breed scala aan veilige auto's die mensen uitnodigen om elk moment voluit te leven.

Het Jeep-modellengamma is volledig geëlektrificeerd en omvat de recent onthulde volledig elektrische Avenger, samen met modellen zoals de Renegade, Compass, Wrangler 4xe en Grand Cherokee 4xe. Het merk is toegewijd aan het versterken van zijn legendarische off-road capaciteiten via een wereldwijd elektrificatie-initiatief, waarbij 4xe de nieuwe standaard wordt in het streven naar emissievrije vrijheid. Tegen 2025 zal elk voertuig van Jeep een geëlektrificeerde versie hebben.