Enkele maanden na de presentatie van de radicale berline onthult Peugeot de SW versie van de nieuwe Peugeot 508. De nieuwe Peugeot 508 SW zal worden gepresenteerd op de Mondial de Paris 2018 en vanaf september 2019 in onze showrooms te koop worden aangeboden.

Met zijn lage en dynamische silhouet is de Peugeot 508 SW een opvallend ontwerp. De auto is een geslaagde mix van stoere elegantie en praktisch gemak voor wat betreft ruimte, volume en toegang tot de bagageruimte. Met de nieuwste generatie van de Peugeot i-Cockpit® en een beperkte draaicirkel voelt deze auto zich overal thuis, in smalle straatjes in de stad, maar ook op de snelweg. Het voor Peugeot kenmerkende uitgebalanceerde onderstel zorgt bij de nieuwe Peugeot 508 SW ook nu weer voor een opmerkelijk goede wegligging en een perfecte beheersing van de carrosseriebewegingen. Het ontwerp is gericht op efficiëntie, veiligheid en topklasse comfort en staat daarmee garant voor een intense rijbeleving.

Peugeot 508 SW - MulderAutomotive.nl

De nieuwe Peugeot 508 SW profiteert van alle radicale stijlelementen in het design van de berline. Met de nieuwe verhoudingen is het een bijzonder dynamisch model geworden. Dankzij de aanwezigheid van fraai bij het design passende, praktische dakrails blijft de auto nagenoeg even laag als de berline met nauwelijks 1,42 m. Dat is bijna 6 cm lager dan de vorige generatie waardoor de aerodynamica is verbeterd, zonder dat dit ten koste is gegaan van de nog steeds segmentconforme hoofdruimte in de auto. De 4,78 m lange (slechts 3 cm langer dan de vorige generatie) PEUGEOT 508 SW heeft strakke en vloeiende lijnen en een lage en uitgestrekte daklijn. Uniek voor een break in dit segment zijn de portieren zonder frame waardoor het silhouet scherper en sportiever kon worden gemaakt en tegelijkertijd het glasoppervlak behouden bleef.

Het interieur is uniek en ideaal met de Peugeot i-Cockpit®

Net als de nieuwe Peugeot 508 Berline is ook de SW uitgerust met de nieuwste generatie Peugeot i-Cockpit®.

De passagiers voorin zitten in goed omsluitende, (AGR gecertificeerde) ergonomische stoelen en hebben bovendien vijf multipoint massageprogramma’s ter beschikking. Het gamma biedt keuze uit rijke en luxueuze bekledingen zoals Alcantara® of nappa nerfleer. De leren bekleding wordt aangeboden in de kleuren Mistral Zwart en Rouge Pourpre. De achterbank heeft een 27° schuin geplaatste rugleuning, die meer comfort biedt aan de passagiers die achterin zitten. De hoofdruimte is 4 cm meer dan in de berline en de inzittenden kunnen genieten van het panoramische open dak. Het ontwerp van de frameloze achterportieren waarin ook het achterste zijruitje is opgenomen, bieden een brede en makkelijke toegang tot de achterbank.

Peugeot 508SW i-Cockpit - MulderAutomotive.nl
Peugeot 508SW - MulderAutomotive.nl

Een handige achterklep (optioneel leverbaar met elektrische bediening en handsfree functie) biedt toegang tot de bagageruimte. De laaddrempel is laag en breed (6 cm lager dan de berline op slechts 63.5 cm vanaf de grond en 2.4 cm breder). De in een handomdraai wegklapbare bagage-afdekhoes biedt onmiddellijk zicht op de gehele bagageruimte die eenvoudig is van vorm waardoor de 520 liter inhoud onder de hoedenplank geheel bruikbaar is. Deze inhoud is – onder de hoedenplank – nagenoeg even groot als de inhoud van de vorige break versie (560 liter). Deze praktische bagageruimte heeft bovendien een fraai afgewerkte RVS laaddrempel die het laden van koffers vergemakkelijkt. De GT versie heeft aluminium rails op de laadvloer en een net dat de bagage op zijn plaats houdt en bovendien de bagageruimte efficiënt indeelt. Modulariteit is een basiskenmerk van een break en de nieuwe Peugeot 508SW biedt dan ook een 2/3 – 1/3 deelbare achterbank met Magic Flat functie. Met dit systeem kunnen beide delen van de bank in een handomdraai worden weggeklapt van achter uit de laadruimte.. Zo ontstaat een nagenoeg vlakke laadvloer en in totaal 1780 liter laadvolume.

Optimale veiligheid dankzij nieuwe technologieën voor rijassistentie

De nieuwe Peugeot 508SW biedt een arsenaal aan de nieuwste rijhulpsystemen, die met name voldoen aan de steeds strenger wordende EuroNCAP-criteria. Nieuwe systemen in vergelijking met de andere modellen van het Peugeot gamma:

 • Night Vision voor meer zicht in het donker, uniek in het segment. Dit systeem maakt gebruik van een infraroodcamera die levende wezens vóór de auto waarneemt in het donker of bij slecht zicht. Het garandeert een detectie tot 200 meter en dat is verder dan het bereik van de koplampen. Het infraroodbeeld wordt weergegeven op het digitale display, dus binnen het gezichtsveld van de bestuurder voor maximale veiligheid.
 • Een adaptieve cruise control met Stop & Go functie (in combinatie met de EAT8 automaat) met een instelbare afstand tot de volgende auto. Als de auto in een file niet langer dan 3 seconden stil heeft gestaan, trekt de auto zelf weer op. Als de auto langer stil stond, voldoet het aanraken van het gaspedaal of de bedieningsknop achter het stuur om de snelheid te hervatten. De functie is beschikbaar vanaf 0 km/h.
 • Lane Positioning Assist, met mogelijkheid tot het kiezen van de positie in het baanvak door de bestuurder (gekoppeld aan Adaptieve cruise control met Stop & Go)
 • Full Park Assist met de functie omgevingsbewaking Flankguard (alleen in combinatie met de EAT8 automaat). In dit geval regelt het systeem automatisch het sturen, versnellen en remmen bij in- en uitparkeren
 • Full LED koplampen met automatische hoogteregeling en statische bochtverlichting.
 • Achterlichten met PEUGEOT Adaptive LED Technology: past automatisch de lichtintensiteit aan, om optimale zichtbaarheid te garanderen. Ook overdag.

Naast deze nieuwe technologieën is de Peugeot 508SW uitgerust met talloze andere rijhulpsystemen:

 • de nieuwste generatie Active Safety Brake (ziet voetgangers en fietsers zowel overdag als in het donker, tot 140 km/u) en Forward Collision Alert;
 • Active Lane and Road edge Departure Warning (inclusief bermen) met koerscorrectie vanaf 65 km/h,
 • Vermoeidheidsherkenning, een systeem dat de alertheid van de bestuurder beoordeelt tijdens lange ritten en boven de 65 km/h via analyse van micro-bewegingen van het stuur,
 • Grootlichtassistent,
 • Herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperking gekoppeld aan een snelheidsadviesfunctie ,
 • Verkeersbordherkenning (stopteken, eenrichtingsverkeer),
 • Actieve dodehoekbewaking (met koerscorrectie). Deze functie is actief vanaf 12 km/h.
Peugeot 508SW GT - MulderAutomotive.nl

De Peugeot 508SW biedt een hoge mate van connectiviteit via de volgende systemen:

 • Peugeot Connect 3D Nav met TomTom® Traffic,
 • de functie Mirror Screen, compatible met Mirrorlink®, Android Auto™, Apple Carplay™ en geschikt voor spraakherkenning (via een smartphone),
 • smartphones opladen via inductie (apparaten compatible met de Qi-standaard)
 • 4 USB poorten: 2 voorin in de opbergruimte onder de bedieningshendel van de automaat en 2 op de achterkant van de middenconsole voor de passagiers achterin,
 • Peugeot Connect SOS & Assistance, een systeem dat automatisch hulp inroept in geval van nood,
 • Peugeot Connect packs, een aantal diensten die handig zijn voor het onderhoud van de auto.

Krachtige motoren

De Peugeot 508SW wordt aangeboden met de nieuwe generatie PureTech en BlueHDi motoren (standaard met SCR) die gepresenteerd werden voor de berline.

Twee PureTech benzinemotoren met 1.6 l cilinderinhoud:

 • PureTech 180 S&S EAT8
 • PureTech 225 S&S EAT8

Vier BlueHDi Dieselmotoren met 1.5 l en 2.0 l cilinderinhoud:

 • BlueHDi 130 S&S 6-handbak
 • BlueHDi 130 S&S EAT8
 • BlueHDi 160 S&S EAT8
 • BlueHDi 180 S&S EAT8

Al deze motoren voldoen nu reeds aan de Euro 6d-TEMP, een norm die vooruitloopt op de eisen van de Euro6 d norm die vanaf januari 2020 van kracht gaat, en dan met name voor wat betreft de toelaatbare stikstofoxide-emissie. De CO2 emissiewaarden zijn Best in Class en houden rekening met de nieuwe technische regelgeving voor de WLTP meetmethode, die ervoor moet gaan zorgen dat het verschil tussen theoretische emissies en praktijkwaarden kleiner wordt.

Peugeot 508SW - MulderAutomotive.nl