Dick de Jong terug op het oude nest bij Mulder

Begin dit jaar is Dordtenaar Dick de Jong bij Mulder in Dordrecht begonnen als verkoopleider. Daarmee keerde hij terug op het oude nest, want tot 2010 werkte hij al bij de Peugeot- en Citroëndealer aan de Laan der Verenigde Naties. Letterlijk een kwestie van oversteken, want in de tussenliggende periode had de in de autobranche zeer ervaren Dick zijn eigen autobedrijf aan de Weeskinderendijk.

Hij vertrok destijds om zijn droom waar te maken. ,,Ik heb altijd geroepen dat ik voor mijn vijftigste een eigen bedrijf wilde beginnen”, zegt hij over het ontstaan van Autobedrijf Dick de Jong, een universeel autobedrijf. Het beviel hem goed. Ruim negen jaar werkte Dick met heel veel plezier. ,,Het ging ook prima, maar toch stond ik er wel weer voor open om voor een dealer te gaan werken. Op een bepaald moment maakte ik weken van negentig uur. Daarnaast moet je bijblijven en inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen. En dat is voor een universeel autobedrijf dat niet is aangesloten bij een automerk niet altijd makkelijk. De autobranche is de laatste jaren namelijk onderhevig aan een hoop veranderingen. Denk aan de impact van private lease, carsharing, online verkopen, autonoom rijden en elektrische voertuigen. En daarom wilde ik op het hoogtepunt stoppen”, legt Dick uit.

Vervolgens kwamen diverse zaken mooi samen. Er kwam namelijk een plek vrij bij Mulder. Toen algemeen directeur Tijmen Griffioen hoorde van Dick zijn plannen, nodigde hij hem uit voor een gesprek. ,,Uiteindelijk vroeg Mulder mij terug. Dat voelde als een eer. Ik hoefde daarom niet lang na te denken, ook al was ik eigenlijk van plan om even een halfjaar lang niets te doen. Mulder is een prachtig dealerbedrijf, met mooie vestigingen en een solide basis”, vertelt Dick. ,,Een leuke bijkomstigheid is dat Tijmen, de huidige algemeen directeur, in zijn jonge jaren als student bij Mulder is begonnen en ik destijds fijn met hem heb samengewerkt”. Tijmen vult aan: ,,In die tijd heb ik het verkoop vak van Dick af kunnen kijken. Voor ons is het een hele mooie ontwikkeling dat Dick met al zijn ervaring en grote netwerk in Dordrecht en omstreken bij ons terugkeert’’.

Dick de Jong is al weer helemaal op zijn plaats bij Mulder, hoewel hij voor het eerst in het in 2016 compleet vernieuwde pand werkt. ,,En het voelt allemaal heel vertrouwd. Wel is duidelijk dat Mulder de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten. Een aantal zaken zijn positief veranderd, zo is de klantgerichte werkwijze sterk verbeterd. Dat blijkt ook wel uit de fantastische resultaten. In 2017 behaalde Mulder met Peugeot een podiumplek door als tweede te eindigen in de landelijke klanttevredenheid metingen en het afgelopen jaar bereikte Mulder zelfs de eerste plek met het merk Citroën! Daarnaast zijn systemen gemoderniseerd en de modellen van Peugeot en Citroën vernieuwd. Dat was even wennen maar gelukkig kan ik hier dagelijks rekenen op de ondersteuning van een team enthousiaste collega’s’’, aldus Dick.

Nieuwsgierig wat mobiliteitspartner Mulder allemaal te bieden heeft? Stap dan eens binnen voor een kennismaking met Dick en het gepassioneerde mobiliteitsteam in de Flagship Store in Dordrecht. Zij verwelkomen en adviseren u graag onder het genot van een goede kop koffie!