De nieuwe Peugeot 508, de radicale berline!

De nieuwe Peugeot 508 verandert alles. Met de nieuwe lage en compacte constructie, een nieuw, scherper en gespierder exterieurdesign en het spectaculaire interieur met de volledig vernieuwde Peugeot i-Cockpit® belooft de nieuwe 508 een intense rijbeleving! Het voorbeeldige rijgedrag, de nieuwe motoren, de talloze technologische voorzieningen en de hoge kwaliteit maken de nieuwe Peugeot 508 uniek in zijn klasse!

Nieuwe Peugeot 508 - MulderAutomotive.nl

Een gedurfd design

De nieuwe Peugeot 508 weet meteen te verrassen door zijn energieke en dynamische voorkomen. De auto is laag (nauwelijks 1,40 m) en onthult carrosserielijnen die het vloeiende en aerodynamische van een coupé hebben.

Met de leeuw in het midden van de grille en het 508-logo op de neus van de motorkap, is de nieuwe 508 een eerbetoon aan zijn illustere voorgangers, de Peugeot 504 en zijn sportieve en elegante afgeleide: de 504 coupé.

Aan de achterkant is nog een andere origineel aspect van de nieuwe 508  te zien: de slim geïntegreerde achterklep waarmee stijl en functionaliteit samengaan met optimale toegang tot de bagageruimte met een totale inhoud van 487 liter.

Nieuwe Peugeot i-Cockpit®

Instappen in de nieuwe Peugeot 508 is een nieuwe ervaring waarin de nadruk ligt op originaliteit en hoogwaardige kwaliteit. Het eerste dat opvalt is het spectaculaire en zeer luxueus uitgevoerde dashboard. De nieuwe 508 is namelijk uitgerust met de allernieuwste uitvoering van de Peugeot i-Cockpit®.
Ook zijn er een heleboel opbergmogelijkheden (tot 32 liter) – verdeeld over het interieur, en vele aansluitpunten (4 USB-aansluitingen voor het opladen/aansluiten van losse apparaten vanaf uitvoering Allure + 1 jackaansluiting in de armsteun + 2 12V-aansluitingen, waarvan één in de bagageruimte). Het panoramische open dak met brede opening schuift zoveel mogelijk weg voor een maximaal zicht. Voor het topklasse hifi-systeem heeft het merk zich weer gewend tot FOCAL®, de Franse grootmeester op het gebied van akoestiek.

Dashboard Peugeot 508 - MulderAutomotive.nl

Indrukwekkende uitrustingen en rijhulpsystemen

De nieuwe 508 biedt de nieuwste rijhulpsystemen die met name voldoen aan de steeds strenger wordende EuroNCAP-criteria. Zo zien we:

 • Night Vision, uniek in dit segment;
 • De nieuwste generatie Active Safety Brake (ziet voetgangers en fietsers zowel overdag als in het donker, tot 140 km/u) en Forward Collision Alert;
 • Active Lane and Road edge Departure Warning
 • Vermoeidheidsherkenning;
 • Grootlichtassistent;
 • Herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperking;
 • Verkeersbordherkenning (stopteken, eenrichtingsverkeer);
 • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go-functie (i.c.m. automatische transmissie EAT8);
 • Lane positioning assist (gekoppeld aan ACC met Stop & Go);
 • Actieve dodehoekbewaking

Het nieuwe Night Vision-systeem werkt met een infraroodcamera die levende wezens vóór de auto waarneemt in het donker of bij slecht zicht. Het bereik van het systeem garandeert detectie tot 200-250 m, verder dan het bereik van de koplampen, met weergave van het infraroodbeeld op het digitale display, dus binnen het gezichtsveld van de bestuurder.

In het stadsverkeer kan de bestuurder ook rekenen op ondersteuning bij bepaalde manoeuvres, zoals Visiopark 2 (360°-beeld) en de nieuwste generatie Full Park Assist met omgevingsbewaking Flankguard (alleen i.c.m. automaat EAT8). In dat geval regelt het systeem automatisch het sturen, versnellen en remmen voor het in- en uitparkeren.

Nieuwe Peugeot 508 - MulderAutomotive.nl

Krachtige motoren

Bij zijn introductie is de 508 leverbaar met twee 1.6 PureTech benzinevarianten en vier diesels op basis van de 1.5 en 2.0 BlueHDi-motoren. Bij de benzinevarianten gaat het om de 180 pk sterke PureTech 180 S&S EAT8 en de 225 pk sterke PureTech 225 S&S EAT8. Qua diesels zijn er de BlueHDi 130 S&S, de BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 en de BlueHDi 180 S&S EAT8.

De BlueHDi 130 S&S is de enige variant met een handbak. Alle andere motorvarianten komen standaard met een 8-traps automaat. In het najaar van 2019 introduceert Peugeot een plug-in hybride versie van de 508.

Achterkant Peugeot 508 - MulderAutomotive.nl
Stijlloze voorramen Peugeot 508 - MulderAutomotive.nl

De Peugeot 508 staat vanaf begin 2019 in onze showrooms. De 508 is verkrijgbaar vanaf € 38.590,- De nieuwe 508 wordt geproduceerd in de fabriek in Mulhouse, en in de fabrieken in Trémery en Douvrin worden alle aandrijfgroepen vervaardigd. Op de hoogte blijven? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.