Peugeot presenteert zijn nieuwe Plug-in Hybrid benzinemotoren

Dit nieuwe aanbod vormt een aanvulling op de momenteel leverbare motoren voor de Peugeot 3008 SUV en de nieuwe Peugeot 508 en 508 SW. De HYBRID en de nieuwe HYBRID4 (4-wielaandrijving) motoren worden respectievelijk geleverd voor de nieuwe Peugeot 508 en Peugeot 3008 SUV vanaf najaar 2019.

De rijbeleving wordt versterkt met twee nieuwe rijmodi voor nog meer rijplezier en nieuwe sensaties dankzij het effect van de ZEV 100% elektrisch-modus, het rendement van de 4-wielaandrijving-modus (HYBRID4), het vermogen in de Sport-modus en de veelzijdigheid in de Hybrid-modus.

De technologie is eenvoudig en intuïtief en biedt maximale vrijheid: vrijheid om te kiezen hoe je de auto’s wil gebruiken aangezien ze allemaal geschikt zijn voor de snelweg, de stad of outdoor. Vrijheid om te kiezen wat je wilt, met 2- of 4-wielaandrijving, met 225 of 300 pk, een hatchback, break of SUV. Vrijheid om te kiezen uit vier rijmodi.

De twee nieuwe motoren zijn een fraai voorbeeld van de visie van Peugeot op spannende en steeds efficiëntere mobiliteit zonder beperkingen; #UnboringTheFuture.

Peugeot 3008 GT HYBRID4: Overal en altijd

Met een voor een seriegeproduceerde Peugeot nog nooit bereikt vermogen, krijgt het karakter van de PEUGEOT 3008 SUV een nieuwe dimensie met de krachtige HYBRID4 versie. Deze high-end versie heeft 4 aangedreven wielen en ontwikkelt maar liefst 300 pk/220 kW.

Dit is het resultaat van de combinatie van een PureTech-motor met 200 pk/147 kW en twee elektromotoren (één voorin en een tweede achterin) die elk 110 pk/80 kW ontwikkelen. Hij trekt van 0 naar 100 km/uur in 6,5 seconden. De batterij heeft een capaciteit van 13,2 kWh die een 100% elektrisch bereik biedt van  50 kilometer WLTP(2) (60 kilometer NEDC(1)).

De 4WD modus zorgt voor meer tractie op de weg of ruw terrein. Het resultaat is dan ook een perfecte grip: op natte, modderige, besneeuwde of bochtige wegen wordt het vermogen gelijkmatig verdeeld over de vier wielen. De Peugeot 3008 HYBRID4 biedt hiermee power en 4-wielaandrijving bij een CO2-uitstoot die tot de laagste van de markt behoort: minder dan 49 g CO2 per kilometer WLTP(2).

De nieuwe multi-link achtertrein biedt veel comfort voor de passagiers op de 2e zitrij. Het gebruik van een dergelijke achteras is niet ten koste van de ruimte in de auto gegaan en heeft de bagageruimte boven de vloer geheel in tact gelaten.

De HYBRID4-motor is alleen verkrijgbaar in de GT-versie met exclusieve Gris Gréval Alcantara® bekleding en echt eikenhouten decoraties in de kleur Grey Oak. Nieuwe rijhulpsystemen uit de nieuwe Peugeot  508 verschijnen ook op deze versie: de adaptive Cruise Control met Stop & Go functie en Lane Keeping Assist.

Enkele maanden na de lancering van de HYBRID4 versie wordt het gamma uitgebreid met een 2-wielaangedreven HYBRID met 225 pk (165kW), die een PureTech-motor met 180 pk/132 kW combineert met een elektromotor met 110 pk/80 kW.

Peugeot 508 en 508 SW HYBRID: extreem efficiënt

De nieuwe, voorwielaangedreven Peugeot 508 HYBRID en 508 SW HYBRID combineren de PureTech 180 pk/132 kW met een elektromotor met 110 pk/80 kW, dus een gecombineerd maximaal vermogen van 225 pk/165 kW.

De HYBRID-motor die wordt aangeboden voor de nieuwe PEUGEOT 508 en 508 SW is zo ontwikkeld dat hij nog meer sensaties biedt. De kilometerkostprijs is gunstiger door de efficiency van de motor en een CO2-uitstoot van minder dan 49g per kilometer WLTP(2).

De batterij met een capaciteit van 11,8 kWh biedt een 100% elektrisch bereik van 40 kilometer WLTP(2) (50 kilometer NEDC(1)).

Bij de inbouw van de aandrijflijn zijn geen compromissen gedaan. De ruimte is behouden en de bagageruimtes zijn even groot als die van de versies met verbrandingsmotor (487 l in de PEUGEOT 508 en 530 l in de PEUGEOT 508 SW).

Het aanbod is verkrijgbaar in maar liefst 3 afwerkingen:

  • de Allure (en de Allure Business): rijk uitgerust middengamma,
  • de GT Line, de sportieve versie,
  • de GT, de exclusieve premium versie met standaard de unieke Alcantara® bekleding in de kleur Gris Gréval.

(1) Schattingen die als richtlijn worden gecommuniceerd, maar nog bevestigd moeten worden na homologatie

(2) De genoemde waarden zijn conform de WLTP procedure. Vanaf 1 september 2018 worden nieuwe voertuigen gecontroleerd op basis van de Globally Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP), een nieuwe, meer realistische testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik, CO2-emissies en het bereik van plug-in hybride voertuigen. Deze WLTP-procedure, uitgevoerd met meer realistische testomstandigheden, vervangt volledig de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC), de eerder gebruikte testprocedure. Het gemeten bereik voor oplaadbare hybride voertuigen met behulp van de WLTP-procedure is in veel gevallen lager dan gemeten met de NEDC-procedure. De weergegeven bereikwaarden komen overeen met de gemiddelde waarden van de voertuigen uit het gamma. Alle weergegeven waarden kunnen variëren afhankelijk van specifieke uitrusting, opties en soorten banden.