SUBSIDIES VOOR ELEKTRISCH RIJDEN

Elektrisch rijden komt dichterbij in 2020

Particuliere kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf 1 juli 2020 via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto’s aanvragen. De subsidie bedraagt €4.000. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling geldt echter al voor elektrische personenauto’s die zijn gekocht nadat de regeling op 4 juni 2020 in de Staatscourant is gepubliceerd. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

  • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
  • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
  • De auto moet enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven.
  • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
  • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.
  • U kunt hier de publicatie in de Staatscourant lezen.

Daarmee komen particuliere kopers en private lease rijders van de 100% elektrische nieuwe Peugeot e-208 en e-2008 SUV ook in aanmerking voor deze subsidie. Naast de €4.000 subsidie ontvangt u bij aanschaf van een première uitvoering van de nieuwe Peugeot e-208 of e-2008 SUV ook €1.000 Peugeot-premie.

EV-subsidie

*De prijs is gebaseerd op 48 maanden, 10.000 km per jaar