Profiteer van subsidie op elektrische personenauto's

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen sinds 3 januari 2022 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto’s voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €3.350. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

Ontdek de e-208   Ontdek de e-2008 SUV   Elektrisch rijden met Peugeot

Online verruimde openingstijden

Maandag t/m zaterdag kunt u onze medewerkers tussen 08.00 en 21.00 uur altijd bereiken via WhatsApp, Facebook Messenger of de chat op onze website. 

Stuur ons een WhatsApp-bericht:

 +31 78 750 8700

Welke Peugeot kies je? 

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Vanaf € 339,- per maand

Kies je voor de Peugeot e-208. Dan rijd je deze al voor €409* per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €69,79 en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd.

Peugeot e-2008 SUV

Peugeot e-2008 SUV

Vanaf € 400,- per maand

Kies je voor de Peugeot e-2008 SUV. Dan rijd je deze al voor €470* per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €69,79 en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd.

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Peugeot e-208 en e-2008 SUV? Dan kom je dus in aanmerking voor deze deze subsidie.

*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw

Private Lease

Ontvang € 69,79 per maand gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd

Wanneer je kiest voor een nieuwe Peugeot e-208 of Peugeot e-2008 via Peugeot Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2022.

Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
 • De subsidie van €3.350 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.
 • Neem contact met ons op voor de mogelijkheden tot het reserveren van de elektrische auto.

Koop

Ontvang € 3.350,- bij aankoop van een e-208 of e-2008 SUV

Wanneer je een nieuwe Peugeot e-208 of Peugeot e-2008 koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2022.

Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van €3.350 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
 • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wil aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 • Reserveer jouw e-208 of e-2008 bij een van onze vestigingen.

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor het Private Leasen van een elektrische Peugeot is €3.350,-. Echter is het goed om te weten dat je in dit geval het bedrag niet in één keer gestort zal krijgen. Als je kiest voor Private Lease, dan zal de subsidie maandelijks worden uitgekeerd voor een duur van 48 maanden. Als je dus een contract vroegtijdig beëindigd, zal de subsidie dus ook stopgezet worden.

Dit betekent ook dat als je kiest voor een langere looptijd, bijvoorbeeld 60 maanden, je niet de gehele looptijd subsidie zal ontvangen.

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €3.350. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van jouw contract.

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin je ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 kom je dus alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Op dit moment worden de aanvragen voor nieuwe auto’s afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2021 is overtekend. Ze hier de meest recente informatie.

De overheid geeft aan dat vanaf 3 januari 2022 het nieuwe budget beschikbaar zal zijn. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2022 zijn gesloten. De subsidie kun je dan aanvragen via de website van RVO.

Volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot zijn er verschillende opties, en elk jaar komen er meer bij.  Kijk op onze modellen pagina voor alle opties.

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.

Geïnteresseerd?