45 Jaar Mulder: Een jubileum om trots op te zijn

In de afgelopen 45 jaar is er bij Mulder Automotive veel gebeurd, eigenlijk te veel om op te noemen. Toch willen wij u de belangrijkste en meest bijzondere momenten niet onthouden. In de tussenliggende periode zijn er namelijk veel hoogtepunten geweest; uitbreiding van diverse vestigingen, nieuwbouw van panden en naamswijzigingen. Daarom blikken wij in dit artikel terug op 45 jaar Mulder: een jubileum om trots op te zijn.

Mulder 45 jaar
Op de foto: directeur Tijmen Griffioen (links) en oprichter Kees Mulder (rechts)

Groei

Het begon allemaal in 1976 met Kees Mulder, grondlegger van Automobielbedrijf C. Mulder B.V. in Nieuw-Lekkerland. Hij startte het bedrijf in 1976 met de merken Chrysler, Simca en Sunbeam. Na de oprichting volgde in 1981 het Peugeot-dealerschap en in 1982 de eerste nieuwe vestiging in Alblasserdam. En daar bleef het niet bij. In 2006, 2007 en 2008 volgen er diverse overnames van verschillende Citroën en Peugeotdealers in de regio. In 2009 veranderde de naam van de eerste vestiging Autoservice Mulder in Nieuw-Lekkerland in het huidige Autoservice Lekkerland en prijkt op alle Peugeot en Citroën dealervestigingen sinds 2012 de naam Mulder.

Amega groep

Oprichter Kees Mulder staat al die tijd aan de leiding van het groeiende bedrijf. In 2016 treedt hij ten aanzien van de dagelijkse leiding terug en neemt directeur Tijmen Griffioen, die al sinds 2003 bij het bedrijf werkt, deze rol over. Na wederom een aantal succesvolle jaren ging de dealergroep op zoek naar een platform waarbinnen Mulder verder kon groeien. Daarvoor werd samenwerking met Amega gezocht. Amega behoort volgens Griffioen tot de grootste en best presterende dealerholdings van Nederland en was, mede vanwege haar visie en de goede relatie een logische keuze. Griffioen zegt hierover: “Sinds eind 2019 versterken Amega en Mulder elkaar vanuit alle disciplines en bedrijven. Vanaf het allereerste begin is er sprake van een fijne samenwerking en dat is te danken aan alle betrokken medewerkers met een hart voor de zaak.”

Overname  

Al snel is er opnieuw goed nieuws. Begin 2021 is er de overname van Visscher PGH Autogroep in Gorinchem. Wederom een logische keuze want de bedrijven passen goed bij elkaar. Ze zijn beide familiebedrijven met een mooie historie en voor de klanten verandert er niet veel. Sterker nog, klanten kunnen profiteren van de synergievoordelen die Mulder als onderdeel van Amega kan bieden. Griffioen vindt de overname een mooie kans voor Mulder om haar positie in de regio verder te versterken en om het rayon uit te breiden. Daarnaast is deze ontwikkeling positief voor de positie van de Stellantis-merken binnen Amega Groep.

Toekomst

Dankzij de vergaande bundeling van krachten kan Mulder zowel de particuliere klanten als de zakelijke markt nog beter bedienen. Zo is er een breder productportfolio waaronder het brede aanbod van merken en universele activiteiten. Bovendien heeft Mulder een grote betrokkenheid naar de klanten, de medewerkers en de samenleving. Ook staat innovatie hoog op de agenda zodat dit niet alleen nu, maar ook in toekomst het geval is. Na 45 jaar is Mulder een begrip in de regio. En dat is niet voor niets. Het gaat bij de mobiliteitspartner om meer dan alleen verkoop en service, want Mulder houdt je sinds 1976 comfortabel en efficiënt mobiel.