508 nice

508 Peugeot Sport Engineered

Met opnieuw baanbrekende prestaties

Met de high-performance-versies van de Peugeot 508 Berline en SW lanceert Peugeot het label Peugeot Sport Engineered. Met de perfecte combinatie van sportiviteit en technologie bepaalt Peugeot de regels voor nieuwe prestaties. Verantwoorde prestaties: Neo-Performance. De signatuur van deze nieuwe lijn met drie Kryptonite-klauwafdrukken verwijst naar de nieuwe identiteit van Peugeot Sport en naar de lichtsignatuur van de productiemodellen. Het ontleent inspiratie uit het erfgoed van het merk, zoals de achterlichten van de Peugeot 504 Coupé. De 508 Peugeot Sport Engineered is een absoluut toonbeeld van technologie en het ultieme bewijs van de expertise van de ingenieurs van Peugeot Sport. Zij hebben zichzelf keer op keer bewezen:

 • in internationale competities, zoals het WRC (World Rally Championship), DAKAR, Pikes Peak en het WEC (Word Endurance Championship),
 • met de ontwikkeling van de 208 FE Concept in 2013 (46 g CO2/km en 0-100 km/uur in 8,2 s) en de 308 R HYbrid in 2015 (368 kW (500 pk), 720 Nm en 0-100 km/uur in 4,0 s).

Tegelijk met de introductie van het nieuwe label kondigt Peugeot zijn terugkeer in het WEC (World Endurance Championship) aan, in 2022 in de koningsklasse LMH (Le Mans Hypercar).


Peugeot sport prestaties

De 508 Peugeot Sport Engineered is de krachtigste productieauto ooit gebouwd door Peugeot. De aandrijflijn is goed voor 265 kW (360 pk) vermogen en 520 Nm koppel, door thermische en elektrische energie op slimme wijze te combineren. Die combinatie zorgt dat de auto zeer snel reageert op input van de bestuurder. Prestaties op dit niveau zijn ongekend voor het merk:

 • 0-100 km/uur in 5,2 s
 • 1000 m sprint in 24,5 s
 • 80 naar 120 km/uur in 3,0 s
 • topsnelheid van 250 km/uur (elektronisch begrensd)

Rijplezier vormt de kern van het DNA van Peugeot. Daarom hebben de ingenieurs van Peugeot Sport het onderstel van de Peugeot 508 zodanig aangepast dat een zeer hoogwaardige balans tussen comfort en rijeigenschappen is ontstaan:

 • geoptimaliseerde variabele schokdemping in drie standen (Comfort/Hybrid/Sport)
 • lagere zitpositie, 24 mm grotere spoorbreedte voor en 12 mm achter
 • Remschijven met een diameter van 380 mm diameter vóór en vaste vierzuiger-remklauwen
 • 20-inchwielen voorzien van Michelin© Pilot Sport 4S banden
508 pse
interieur
508 spe achterzijde
jpn
uitlaat spe peugeot

Hoge efficiëntie

De 508 Peugeot Sport Engineered heeft een vermogen van 265 kW (360 pk) dankzij de combinatie van de brandstofmotor en twee elektromotoren, de ene voor en de andere achter. De vierwielaandrijving zorgt voor optimale grip in alle weersomstandigheden. Er zijn vijf rijmodi te selecteren via de schakelaar op de middenconsole:

 • Electric: voor 100 procent elektrisch rijden in totale stilte, met een actieradius van 42 km volgens de WLTP-cyclus. Zo heeft de bestuurder toegang tot milieuzones in steden en kan hij/zij bij snelheden tot 140 km/uur profiteren van het zeer directe en snelle acceleratievermogen van de elektromotoren.
 • Comfort: Hybridemodus met zachter afgesteld onderstel voor zeer comfortabel rijden.
 • Hybrid: deze modus activeert voor een optimaal verbruik automatisch de verbrandings- of elektromotor, afhankelijk van de omstandigheden.
 • Sport: het maximale vermogen van 265 kW (360 pk) beschikbaar voor ultiem rijplezier! Deze modus beïnvloedt ook de afstelling van besturing en onderstel, de reacties op het gaspedaal en de digitale motorafstelling. De brandstofmotor zorgt ervoor dat de batterij altijd maximaal is opgeladen.
 • 4WD: maximale grip op glad wegdek en in vergelijkbare situaties.

Ten aanzien van de hybrideaandrijving profiteert de 508 Peugeot Sport Engineered van de expertise van zowel Peugeot – met de recente introducties van de Peugeot 3008 Hybrid en de Peugeot 508 Hybrid – als van die van  Peugeot Sport – met ervaring met hybridetechniek in de autosport. De oplaadmodi zijn flexibel en aangepast op de uiteenlopende dagelijkse situaties:

 • in minder dan 7 uur een vol accupakket aan een standaard huishoudelijk stopcontact
 • in 4 uur aan een versterkt 16 ampère stopcontact
 • in minder dan 2 uur aan een 32 ampère Wall Box

Installatiemogelijkheden voor de bijpassende Peugeot slimme wallbox zijn direct via onze dealers beschikbaar. Het gehele ecosysteem rondom de geëlektrificeerde Peugeot-modellen is beschikbaar via de apps MyPeugeot® en Free2Move Services. Dankzij de slimme plaatsing van de elektromotoren en het accupakket heeft de 508 Peugeot Sports Engineered dezelfde interieur- en bagageruimte (boven de vloer) als de uitvoeringen met verbrandingsmotor.

Het  Peugeot Sport Engineered-label zorgt voor een nieuw soort virtuoze prestaties: NeoPerformance. Het is de perfecte combinatie van sportiviteit en technologie, met als resultaat een zeer lage CO2-emissie. Deze high-performance-versie heeft volgens de WLTP-cyclus een emissie van slechts 46 g /km. Dat staat gelijk aan een brandstofverbruik van 2,03 l/100 km!

 

Complete, sensationele beleving 

De 508 Peugeot Sport Engineered belichaamt de kern van de kennis van Peugeot op het gebied van rijeigenschappen. De aanpassingen aan het onderstel zijn nauwkeurig door de ingenieurs van Peugeot Sport afgesteld voor nog meer rijplezier. De ultieme afstelling van de besturing maakt zeer nauwkeurig bochtenwerk mogelijk.

Voor maximale veiligheid is de 508 Peugeot Sport Engineered behalve van vierwielaandrijving ook voorzien van alle bestuurdersassistentiesystemen die ook voor de reguliere Peugeot 508 leverbaar zijn. Night Vision, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, Lane Departure Warning, automatische noodremassistent etc.

De Peugeot i-Cockpit® komt tot zijn recht dankzij een compact stuurwiel met drie Kryptoniteklauwafdrukken, onderscheidende elementen van het Peugeot Sport Engineered-label en een volledig digitale head-up display. De grafische animaties van de Peugeot i-Cockpit® en het centrale 10-inch HD touchscreen zijn speciaal voor het nieuwe label aangepast voor een nog exclusievere uitstraling.

De bekleding van de ‘comfort-fit’ stoelen heeft eveneens een kenmerkend uiterlijk, met een mix van leder, 3D-geweven stof en Alcantara©. Het interieur is voorzien van dubbele Tramontane (grijze) en Kryptonite-stiksel. Het FOCAL® Hi-Fi audiosysteem behoort tot de standaarduitrusting.

Het aerodynamische design van de carrosserie wordt benadrukt door de opvallende kenmerken van deze uitvoering:

 • aan de voorzijde:scherp getekend grille, voorbumper, luchtinlaten en Kryptonite-monogram
 • aan de zijkant: drie decals met modelspecifieke decoratieve elementen, de klauwadruk op het achterspatbord van de sedan en op het voorspatbord van de SW
 • aan de achterzijde: elektrolytisch behandelde zwarte uitlaten, hoogglans zwarte centrale diffusor
 • 20-inchwielen voorzien van Michelin© Pilot Sport 4S-banden, Peugeot Sport Kryptonite remklauwen voor

De 508 Peugeot Sport Engineered is leverbaar in drie carrosseriekleuren: modelspecifiek Selenium grijs, Perla Nera zwart, Pearl wit. Alle 508 Peugeot Sport Engineerd aanduidingen zijn zwart om de natuurlijke sportiviteit van de Peugeot 508 te benadrukken. De 508 Peugeot Sport Engineered wordt geproduceerd in Mulhouse, Frankrijk, en is vanaf half oktober 2020 te bestellen.

peugeot