Peugeot 3008 SUV Hybrid

De nieuwe Peugeot 3008 SUV 

Nog verder verfijnd

Met meer dan 800.000 verkochte exemplaren sinds de lancering in 2016 is de PEUGEOT 3008 SUV koploper in het compacte SUV-segment. Het model doet niet alleen in Europa, maar ook op internationaal niveau uitstekende zaken. Zo heeft de PEUGEOT 3008 SUV al diverse awards gewonnen, waaronder de prestigieuze titel ‘Auto van het jaar 2017’. PEUGEOT presenteert nu met trots de nieuwe 3008 SUV die op allerlei fronten is verfijnd. Het inspirerende, nieuwe design van de compacte SUV zet de toon voor een nieuw tijdperk van moderniteit en elegantie. Kenmerken zijn het opnieuw ontworpen front, nieuwe Full LED-achterlichten, nieuwe carrosseriekleuren en het sportieve ‘Black Pack’ optiepakket. De nieuwe PEUGEOT 3008 SUV belichaamt de ‘Power of Choice’-filosofie van PEUGEOT, waarbij de koper kan kiezen voor de aandrijflijn die het beste aansluit op de wensen en behoeften. De PEUGEOT 3008 SUV is verkrijgbaar met beproefde benzine- of dieselmotoren, maar ook als zeer efficiënte plug-in hybride met keuze of twee- of vierwielaandrijving. PEUGEOT tilt het aanbod van intelligente technologieën naar een nog hoger niveau met de introductie van de nieuwste generatie rijhulpsystemen, evenals een nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® met een nieuw, hoogwaardig en digitaal instrumentencluster en een nieuwe 10-inch touchscreen. Om extra duidelijkheid en overzicht te bieden, past PEUGEOT dezelfde, nieuwe commerciële gammastructuur toe die het merk onlangs ook op de PEUGEOT 308 heeft geïntroduceerd. Deze nieuwe opzet van het leveringsprogramma bestaat uit drie niveaus met voor elk niveau een extra uitrustingsniveau, een zogeheten ‘pack-versie’.

Banner

Inspirerend design

De voorzijde van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is geëvolueerd naar een stijl die net zo onderscheidend en uniek is als altijd. Het inspirerende design bepaalt de norm voor de volgende fase van moderniteit, maar oogt ook verfijnd en levendig.

De nieuwe frameless grille maakt een krachtig statement in het moderne ontwerp, waarbij toch de vloeiende lijnen worden behouden. Om in de woorden van de ontwerper te spreken: de grille strekt zich uit met vinnen onder de koplampen om alle elementen met elkaar te verbinden. Tot slot prijkt op de neus van de motorkap nu trots het monogram van het model, zoals ook bij andere PEUGEOT-modellen het geval is.

Om de sportiviteit te benadrukken, zijn vanaf het eerste uitrustingsniveau glanzend zwarte zijpanelen en een in kleur gespoten skidplate opgenomen in de nieuwe bumper. De versies GT en GT Pack zijn te herkennen aan een specifieke grille met een uniek designpatroon.

De koplampen van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV zijn ook opnieuw ontworpen en hebben een kenmerkende lichtsignatuur. De herkenbaarheid wordt gegarandeerd door LED koplampen vanaf basisniveau, of Full-LED koplampen met bochtverlichting die het zicht optimaliseert bij snelheden tot 90 km/u.

Opvallend is de nieuwe ‘Foggy Mode’-functie die de mistlampen heeft vervangen. Het is geïntegreerd in de Full LED-koplampen en schakelt de dimlichten met verminderde intensiteit in zodra de mistachterlichten worden geactiveerd.

Ook aan de achterzijde vallen de nieuwe, verbeterde lichtunits met Full LED-technologie (inclusief het achteruitrijlicht) op. De voor PEUGEOT kenmerkende ‘3D-klauwafdruk’ zorgt voor een krachtige en herkenbare lichtsignatuur. De achterlichten zijn afgewerkt met een helder rookglas waardoor het zwarte element in de kofferklep optisch doorloopt over de gehele breedte van de auto, met als effect dat de auto visueel breder oogt.

De GT Pack komt met nieuwe 19-inch ‘San Francisco’-lichtmetalen wielen met opvallende diamond-afwerking om het exclusieve karakter van deze uitvoering verder te benadrukken. Daarnaast hebben de logo’s op de voorspatborden en kofferklep een ander design.

De nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is verkrijgbaar in de volgende carrosseriekleuren:

 • Celebes Blue (NIEUW)
 • Vertigo Blue (NIEUW)
 • Pearl White
 • Artense Grey
 • Platinum Grey
 • Perla Nera Black
 • Ultimate Red

Voor de meest veeleisende klanten die op zoek zijn naar exclusiviteit en elegantie introduceert PEUGEOT een nieuwe ‘Black Pack’-optie, leverbaar op de versies GT en GT Pack.

Met de ‘Black Pack’-optie worden diverse designelementen donker afgewerkt:

 • De grille en de kenmerkende PEUGEOT leeuw zijn uitgevoerd in dark chrome.
 • De ‘3008’ ‘GT’ en ‘PEUGEOT’ zijn uitgevoerd in matzwart, geheel in stijl met de dakrails.
 • De skidplate, sierstrips op de voorschermen, de sierstrips op de dakrand en achterspoiler alsmede op de achterbumper zijn uitgevoerd in glanzend zwart.
 • De 19” lichtmetalen velgen ‘Washington’ zijn uitgevoerd in glanzend zwart.
Peugeot
interieur
peugeot 3008

Een verfijnde experience dankzij nieuwe Peugeot i-Cockpit®

Het succes van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is ook deels te danken aan het spectaculaire interieur. PEUGEOT tilt het interieur van de nieuwe 3008 SUV echter naar een nog hoger niveau met de nieuwste versie van het beproefde PEUGEOT i-Cockpit® concept, bestaande uit:

 • Een 12,3-inch digitaal instrumentarium, volledig naar eigen smaak in te richten en uitgerust met unieke ‘Normally Black’-technologie voor hoge kwaliteit van rendering, beter contrast en betere afleesbaarheid.
 • Het nieuwe centrale touchscreen is nu 10-inch groot. Het HD-display heeft een reeks van zeven elegante pianotoetsen – de ‘tuimelschakelaars’ – die directe en permanente toegang geven tot de belangrijkste comfortfuncties: radio, airconditioning, 3D connected navigatie met spraakopdracht, voertuiginstellingen, telefoon, mobiele applicaties en alarmknipperlichten. De plug-in hybrides hebben een specifieke knop die toegang geeft tot het menu met elektrische functies.

Alle versies met verbrandingsmotor en automatische transmissie zijn voortaan standaard uitgerust met een driving mode selector op de middenconsole, waarmee de bestuurder kan kiezen tussen de rijmodi Normal, Sport en Eco.

Bij de plug-in hybrides biedt de driving mode selector keuze uit Electric (de opstartmodus), Hybrid, Sport en 4WD (alleen bij HYBRID4 300).

Om het moderne karakter van de i-Cockpit verder te onderstrepen, heeft PEUGEOT de afwerking en het materiaalgebruik in het interieur van de 3008 SUV verbeterd met:

 • Nieuwe Red Nappa Lederen bekleding voor de GT / GT Pack
 • Nieuwe Mistral Black kunstleder / Alcantara® bekleding voor de GT / GT Pack
 • Nieuwe Mistral Nappa Lederen bekleding met contrasterend stiksel
 • Nieuwe bekledingen voor Allure / Allure Pack.

Aangevuld met nieuwe, exclusieve kleurendecors:

 • Nieuw: Dark Lime Wood afwerking en verchroomde inzetstukken voor GT / GT Pack
 • Nieuwe ‘frameloze’ binnenspiegel voor GT / GT Pack

Slimme technologie

De nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is uitgerust met de nieuwste generatie rijhulpsystemen:

 • Night Vision, uniek in het compacte SUV-segment, detecteert ’s nachts en bij verminderd zicht levende wezens (voetgangers / dieren) voor het voertuig met een bereik tot 200-250 meter, buiten het bereik van het grootlicht. Het beeld wordt in infrarood weergegeven in het digitale instrumentencluster, dus direct in het gezichtsveld van de bestuurder.
 • Adaptive Cruise Control met Stop & Go functie (EAT8 automatische transmissie) start de auto automatisch als de stop minder dan drie seconden bedroeg. Anders start de motor weer met een simple aanraking van het gaspedaal of met een druk op het bedieningselement achter het stuurwiel. De functie is te gebruiken vanaf 0 km/u en maakt deel uit van het Drive Assist Plus pakket.
 • Lane positioning assist (gekoppeld aan ACC Stop & Go) stelt de bestuurder in staat om een positie binnen de rijstrook te kiezen. Het systeem vereist dat de bestuurder de handen aan het stuur houdt. Beschikbaar als onderdeel van het Drive Assist Plus pakket.
 • Nieuwste generatie van automatic emergency braking (detecteert voetgangers en fietsers, dag en nacht, van 5 km/u tot 140 km/u afhankelijk van de versie) met waarschuwing voor risico op een aanrijding.
 • Uitgebreide verkeersbordenherkenning (stop, eenrichtingsverkeer, niet inhalen, etc.).

Verder is de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV verkrijgbaar met veel meer rijhulpsystemen. Een overzicht:

 • Adaptive Cruise Control met 30 km/u-functie op handgeschakelde transmissie met instelbare afstandsinstelling tussen voertuigen
 • Visiopark 1 met 180° rear view camera
 • Visiopark 2 met 360° camera’s vóór en achter
 • Park Assist, actieve parkeerassistentie parallel aan de rijbaan of loodrecht op de rijbaan parkeren
 • Active Lane Departure Warning System, met correctiefunctie
 • Vermoeidheidsherkenning, controleert de alertheid van de bestuurder tijdens lange ritten en bij snelheden boven de 65 km/u door microbewegingen van het stuurwiel te analyseren
 • Automatisch schakelen tussen dim- en grootlicht met de grootlichtassistent
 • Herkenning van snelheidsborden en aanbeveling van snelheidslimieten
 • Actieve dodehoekbewaking (met correctiefunctie), actief vanaf 12 km/u
 • Advanced Grip Control, geoptimaliseerde tractiecontrole met vier gripmodi (Normaal, Snow, Mud, Sand) met specifieke banden
 • Hill Assist Descent Control (HADC) stelt de bestuurder in staat om het voertuig op steile hellingen veilig en perfect te besturen
 • Handsfree kofferklep, elektrisch te openen met een voetbeweging onder de achterbumper
 • Elektrische parkeerrem

Smartphones zijn niet meer weg te denken in het dagelijkse leven en dus ook niet in de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV. De informatie wordt geïntegreerd en op het centrale scherm getoond dankzij de MirrorScreen-compatibiliteit, inclusief ondersteuning van Apple CarPlay™ en Android Auto™. Als aanvulling op een inductielader om smartphones draadloos op te kunnen laden, heeft de auto ook een USB-aansluiting voorin en twee nieuwe USB-aansluitingen voor de tweede zitrij.

De nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is leverbaar met een 515 Watt FOCAL® high-end Hifi systeem, met krachtige geluidsprestaties waarvan iedereen in het interieur kan genieten. Nieuw zijn de luidsprekerroosters (tweeters en centerkanaal) die nu in belembrons worden geleverd.

Motoren

Oplaadbare hybride aandrijflijnen vormen een belangrijk onderdeel van de Power of Choice-filosofie van PEUGEOT.

De nieuwe PEUGEOT 3008 SUV wordt daarom geleverd met keuze uit twee plug-in hybride aandrijflijnen:

 • HYBRID4 300 e-EAT8 met vierwielaandrijving, vanaf 29 gram CO2/km en tot wel 59 km 100% elektrische range (WLTP)
 • HYBRID 225 e-EAT8 met voorwielaandrijving, vanaf 30 gram CO2/km en tot wel 56 km 100% elektrische range (WLTP)

De opmerkelijk efficiënte en krachtige HYBRID4 300 e-EAT8-versie beschikt over een 147 kW (200 pk) terke PureTech-benzinemotor en twee elektromotoren: een 81 kW (110 pk) sterke elektromotor is voorin geplaatst en gekoppeld aan de e-EAT8-transmissie, de tweede elektromotor is geplaatst op de achteras en levert 83 kW (112 pk).

De 4WD-modus – ook beschikbaar in de Electric modus – biedt verbeterde tractie op wegen en onverhard terrein. Het resultaat is een ongekende hoeveelheid grip, ongeacht of het nat, modderig of besneeuwd is of wanneer de auto op bochtige wegen rijdt. Het vermogen wordt elektronisch en gelijkmatig verdeeld over alle wielen.

De PEUGEOT HYBRID4 225 e-EAT8 heeft een systeemvermogen van 165 kW (225 pk), bereikt door een 132 kW (180 pk) sterke PureTech-benzinemotor te koppelen aan een 80 kW (110 pk) sterke electromotor, gekoppeld aan de comfortabele e-EAT8 automatische transmissie.

Beide versies zijn gebaseerd op het Efficient Modular Platform (EMP2) en profiteren van een multi-link achterwielophanging, waarmee een perfecte balans ontstaat tussen comfort en rijplezier. Dankzij slimme integratie van alle componenten gaat er geen kostbare interieur- en bagageruimte verloren.

De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 13,2 kWh. Er is keuze uit twee on-board laders, afgestemd op de behoefte van de koper. Standaard levert PEUGEOT een 3,7 kW 1-fase lader, terwijl een 7,4 kW 1-fase lader optioneel verkrijgbaar is.

U kunt de tractiebatterij van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV HYBRID op de volgende manieren opladen (0 – 100%):

 • Met een normaal stopcontact (8A, 230V) 1,8kW in 7 uur en 15 minuten.
 • Met een 11kW wallbox of laadpaal in ca 4 uur.
 • Met een 22 kW wallbox of laadpaal in ca 2 uur en 30 minuten als uw auto is uitgerust met de optionele 7,4 kW On Board Charger.

De gehele reeks benzine- en dieselmotoren op de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV is uitgerust met een brandstofbesparend Stop&Start systeem.

Benzinemotoren:

 • PureTech 130 S&S handgeschakeld,
 • PureTech 130 S&S EAT8 automaat,
 • PureTech 180 S&S EAT8 automaat.

Dieselmotoren:

 • BlueHDi 130 S&S handgeschakeld,
 • BlueHDi 130 S&S EAT8 automaat.

De EAT8 automatische versnellingsbak met schakelpaddles achter het stuurwiel en elektronische aansturing staat garant voor snel en soepel schakelen dankzij de Quickshift technologie. Deze optimalisatie bespaard niet alleen brandstof, maar verhoogt ook het rijplezier en comfort.

3008
interieur 3008
opladen