De nieuwe Peugeot E-5008: ruime elektrische SUV van topklasse

De nieuwe PEUGEOT E-5008 is de enige, volledig elektrische SUV met uitzonderlijk veel interieurruimte voor zeven inzittenden en een elektrische actieradius tot 660 kilometer. Het model is gebaseerd op het STLA Medium-platform en uitgerust met een batterij die in Frankrijk wordt geproduceerd. De E-5008 is niet alleen een ruime SUV, maar valt ook op met zijn design en uitnodigende interieur. Tevens biedt PEUGEOT maar liefst 8 jaar/160.000 kilometer garantie voor de E-5008 via het ALLURE CARE-programma.

  • ALLURE: een design dat de dynamiek van een echte SUV combineert met de verfijning van een auto uit het topsegment.
  • EMOTION: een spectaculaire Panoramic i-Cockpit® en een gastvrije, hightech sfeer in het interieur.
  • EXCELLENCE: een unieke SUV, geproduceerd in Frankrijk, met zeven zitplaatsen, krachtige elektrische aandrijving en een actieradius tot 660 kilometer.

PEUGEOT wil een 100% elektrisch merk worden en breidt het aantal elektrisch aangedreven modellen daarom steeds verder uit. De nieuwe E-5008 is het enige model in zijn segment dat volledig elektrische mobiliteit biedt voor zeven personen, die plaatsnemen in een uitzonderlijk royaal en uitnodigend interieur.

Houd mij op de hoogte

De nieuwe PEUGEOT E-5008 demonstreert de flexibiliteit van het STLA Medium-platform van Stellantis en is het eerste model met een verlengde wielbasis. Die is met 2,90 meter bijzonder royaal. De totale lengte bedraagt 4,79 meter en dat maakt de E-5008 zeer ruim.

Het innovatieve STLA Medium-platform is ontwikkeld om op alle fronten tot de top te behoren in dit segment. Dat blijkt uit de actieradius (tot 660 kilometer), laadtijd (van 20 tot 80% in 30 minuten), rijplezier, prestaties, efficiëntie en connectiviteitsdiensten (reisplanner, slim opladen, vehicle-to-load en over-the-air updates).

PEUGEOT produceert de nieuwe E-5008 exclusief in zijn fabriek in Sochaux. De auto is uitgerust met ACC-batterijen uit de gigafabriek in Douvrin (Frankrijk). De E-5008 valt onder het ALLURE CARE-programma van PEUGEOT en heeft een garantie van maximaal 8 jaar/160.000 kilometer, de langste van alle Europese merken.

De nieuwe PEUGEOT E-5008 komt in de herfst van 2024 op de markt. Het aanbod omvat twee uitvoeringen (Allure en GT), drie optiepakketten en drie volledig elektrische aandrijfvarianten: 157 kW (213 pk), 170 kW (231 pk) Long Range en 237 kW (322 pk) ‘Dual Motor’ met vierwielaandrijving. Daarnaast wordt de E-5008 leverbaar met 100 kW (136 pk) sterke 48V hybride-aandrijving en als 143 kW (195 pk) sterke Plug-in Hybrid.

ALLURE: EEN KRACHTIG EN VERFIJND ONTWERP

De nieuwe PEUGEOT E-5008 heeft een aerodynamisch design en een verfijnd interieur, terwijl hij optimale efficiëntie biedt.

  • Krachtige, dynamische uitstraling

De E-5008 onderscheidt zich door zijn sterke SUV-karakter, dat robuustheid en veiligheid uitstraalt, gecombineerd met een zeer dynamisch silhouet.

De relatief hoge taillelijn en de zeer prominente ‘schouders’ geven de E-5008 een krachtige uitstraling, mede dankzij zijn royale afmetingen: 4,79 meter lang, 1,89 meter breed en 1,69 meter hoog.

Het ontwerp van de E-5008 suggereert beweging. De hoek waaronder de achterruit is geplaatst, wordt geaccentueerd door verfijnde designelementen aan de zijkant van de carrosserie. De voorzijde is voorzien van de nieuwe lichtsignatuur van PEUGEOT  en een innovatieve grille.

Houd mij op de hoogte

PEUGEOT levert de E-5008 GT standaard met nieuwe Pixel LED-technologie. Die past de lichtbundel van de koplampen automatisch aan op de verkeersomstandigheden, zodat de verlichting altijd optimaal is zonder andere weggebruikers te verblinden.

De nieuwe E-5008 zet de innovatieve koers voort die begon met de PEUGEOT 408 en E-3008. De nieuwe E-5008 is bijvoorbeeld voorzien van wielen die de moderne styling versterken en de aerodynamica verbeteren. De 19- en 20-inch wielen hebben een geometrisch-technisch design, met het nieuwe PEUGEOT-logo in het midden.

Met het indrukwekkende, ‘zwevende’ 21-inch beeldscherm van de PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® ervaren de inzittenden het interieur als hightech en gebruiksvriendelijk.

  • Superieure verfijning

Niets is verfijnder dan eenvoud. Met de nieuwe E-5008 omarmt PEUGEOT deze filosofie en dat tekent zich af in zeer gladde, strakke en verticale zijkanten. De zijruitafdichtingen die in het portier zijn verborgen, accentueren de verfijning.

PEUGEOT heeft het aantal decoratieve accenten op de carrosserie beperkt en chroomdelen verbannen. In plaats daarvan zijn kleuraccenten aangebracht op specifieke delen van de carrosserie: Meteor Grey op de voorspoiler en de achterbumper, Orbital Black op de spiegelbehuizingen en onder de taillelijn.

De PEUGEOT E-5008 komt op de markt met keuze uit zes carrosseriekleuren: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey en Titanium Grey. Voor de tweekleurige GT-uitvoering is een glanzend zwart dak standaard.

EMOTION: DE NIEUWE E-5008 BLINKT UIT MET RIJPLEZIER EN EEN UNIEKE BELEVING

Als het op emotie aankomt, raakt de nieuwe E-5008 iedereen. De bestuurder zit centraal voor de spectaculaire Panoramic i-Cockpit® en de passagiers genieten van de royale binnenruimte en het uitzonderlijke comfort.

‘Next-level Panoramic i-Cockpit®’

PEUGEOT heeft twee van de drie basiselementen van de i-Cockpit® samengebracht: de head-up display en de grote centrale touchscreen. Die zijn nu geïntegreerd in een gebogen panoramisch scherm met een enkel 21-inch beeldscherm. Dat strekt zich uit van de linkerkant van het dashboard tot aan de middenconsole.

De panoramische display ‘zweeft’ bijna letterlijk boven het dashboard. De LED-sfeerverlichting onder het scherm accentueert het ‘zwevende’ effect.

Dit 21-inch grote scherm is ergonomisch optimaal gepositioneerd en licht naar de bestuurder gebogen. Desondanks is het ook perfect toegankelijk voor de voorpassagier. Het hoogwaardige digitale paneel combineert twee belangrijke functies van de PEUGEOT i-Cockpit®:

- Links, boven het kleine stuurwiel, toont de display alle rij-informatie: snelheid, vermogen, energiestroom, assistentiesystemen, enz.

- Rechts, centraal in het dashboard, is de touchscreen bereikbaar voor zowel bestuurder als voorpassagier. Via het scherm regelen zij de verwarming, airconditioning, navigatie, media- en connectiviteitssystemen, enz.

In de Allure-uitvoering van de E-5008 omvat de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® standaard twee digitale 10-inch panelen op één drager, maar met hetzelfde zwevende effect als het 21-inch paneel.

Houd mij op de hoogte