Nieuwe Peugeot E-Rifter, Elektrificatie, Efficiëntie en Avontuur

Laat de toekomst beginnen met de nieuwe PEUGEOT E-RIFTER! Deze indrukwekkende elektrische variant van de geliefde RIFTER brengt elektrificatie en efficiëntie naar een geheel nieuw niveau. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en een actief dagelijks leven, belichaamt de E-RIFTER het streven van PEUGEOT om tegen 2025 het grootste aanbod van elektrische auto's te hebben onder alle volumemerken in Europa. Laten we eens kijken naar de drie belangrijkste aspecten die deze auto zo opmerkelijk maken: Allure, Emotion en Excellence.

Houd mij op de hoogte

Allure: Een Avontuurlijk Design

De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER begroet de wereld met een gloednieuw design dat de kenmerkende soliditeit en vriendelijke uitstraling behoudt, maar tegelijkertijd een modern en avontuurlijk karakter heeft. Voor degenen die een actieve levensstijl omarmen en op zoek zijn naar een auto met een eigentijdse uitstraling en geavanceerde connectiviteit, biedt de E-RIFTER precies dat.

De E-RIFTER is ontworpen met een brede doelgroep in gedachten, van gezinnen die avonturen beleven met vrienden tot liefhebbers van sport, cultuur en technologie. Dit model biedt de flexibiliteit en ruimte die nodig zijn voor dagelijkse activiteiten, inclusief uitstapjes met kinderen en huisdieren.

De nieuwe E-RIFTER komt met een dynamischer front, voorzien van een nieuwe grille en het iconische PEUGEOT-logo, omringd door de kenmerkende drieklauwige lichtsignatuur. De auto straalt zelfverzekerdheid uit met carrosseriekleuren zoals Vert Sirkka en Bleu Kiama, terwijl brede wielkasten, robuuste flankbeschermers, dakdragers en royale bodemvrijheid benadrukken dat deze auto klaar is voor avontuurlijke outdoor-activiteiten.

Het interieur van de E-RIFTER is uitnodigend en ruim, met nieuwe lichtgrijze bekleding die perfect harmonieert met andere materialen. Het royale glasoppervlak, het iconische Zenith-dak en talrijke opbergvakken zorgen voor een lichte en ruime sfeer.

Emotion: Een E-RIFTER Die Alles Kan

De PEUGEOT E-RIFTER is veelzijdiger dan ooit, en dat wordt versterkt door de nieuwste technologie en een uiterst flexibel interieur. Rijplezier staat centraal, dankzij de geavanceerde PEUGEOT i-Cockpit®, een volledig digitaal instrumentarium van 10 inch en een nieuw, centraal gemonteerd 10-inch HD-touchscreen.

De auto biedt een uitgebreid assortiment rijhulpsystemen, waaronder vermoeidheidsherkenning, verkeersbordherkenning, een rijstrookassistent, automatisch noodremsysteem met detectie van voetgangers en fietsers, en adaptieve cruise control. Het parkeergemak is verbeterd dankzij twaalf sensoren en een VisioPark 180°-systeem met een achteruitrijcamera met hoge resolutie.

Wat betreft flexibiliteit, is de E-RIFTER beschikbaar in twee lengtevarianten, met keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. De verlengde versie biedt extra ruimte op de tweede zitrij, met drie individuele neerklapbare zitplaatsen. Het laden en lossen wordt vereenvoudigd door de schuifdeuren aan beide zijden en de grote achterklep met openslaande ruit.

De bagageruimte is ruim en praktisch, met een volume van 775 liter voor de vijfzits standaardversie tot maar liefst 4.000 liter met alle zitplaatsen neergeklapt in de lange E-RIFTER. De batterij is slim onder de vloer geplaatst, waardoor deze de interieur- en laadruimte niet beperkt. Er is ook voldoende bergruimte, met een neerklapbare voorstoel voor het vervoer van lange voorwerpen.

Houd mij op de hoogte

Excellence: Verhoogde Efficiëntie en Verbeterde Connectiviteit

De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER wordt aangedreven door een 100% elektrische aandrijflijn die efficiëntie naar een nieuw niveau tilt. Met een actieradius tot 320 kilometer (WLTP gecombineerd) biedt de E-RIFTER optimale efficiëntie, waarbij de topsnelheid is begrensd tot 135 km/u.

De elektromotor levert 100 kW (136 pk) en 270 Nm koppel, met drie rijmodi: Eco voor maximale actieradius, Power voor topprestaties en Normal. Een nieuw regeneratief remsysteem, met instelbare intensiteit, optimaliseert het bereik en is uniek in zijn soort.

De E-RIFTER is uitgerust met een warmtepomp die niet alleen het comfort van de inzittenden verhoogt, maar ook bijdraagt aan de efficiëntie en actieradius. Opladen is eenvoudig, met de mogelijkheid om snel op te laden via een 100 kW-snellader (0-80% in 30 minuten) of via een 11 kW AC-laadpunt (volledig opladen in 5 uur met 11 kW-boordlader).

Wat betreft connectiviteit, biedt de E-RIFTER een 10-inch HD-touchscreen voor het bedienen van het connected infotainmentsysteem. Met draadloze Apple CarPlay en Android Auto, evenals TomTom connected navigatie, blijft u altijd verbonden.

De MyPeugeot® smartphone-app voegt handige functies en connectiviteitsdiensten toe, zoals een virtueel service- en onderhoudsboek, vooraf geplande routes naar het boordnavigatiesysteem van de E-RIFTER, optimalisatie van de route met laadpauzes en beschikbare laadpunten, centrale portiervergrendeling en parkeerplaatsaanbevelingen.

De bestuurder heeft volledige controle over de pre-conditioning en het opladen van de batterij op afstand, en kan de batterijstatus controleren via de app. Kortom, de nieuwe PEUGEOT E-RIFTER belichaamt elektrificatie, efficiëntie en avontuur op zijn best. Het is de auto van de toekomst, klaar om de weg vooruit te wijzen naar een duurzamere en opwindende manier van rijden. 

Houd mij op de hoogte

Blijf op de hoogte!