Peugeot e-Partner

Elektrische Peugeot e-Partner per direct bestelbaar 

In navolging van de recente introductie van de nieuwe Peugeot e-Expert (International Van of the Year 2021) en e-Boxer presenteert Peugeot nu met trots ook de nieuwe Peugeot e-Partner, de derde elektrische bedrijfswagen van Peugeot. Sinds de introductie in 1996 heeft Peugeot al meer dan 2.000.000 exemplaren van de Partner geproduceerd en is het model in meer dan honderd landen op de markt. De Peugeot e-Partner – een ‘next gen small e-van’ – markeert het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van de Partner . De volledig elektrische Peugeot e-Partner is per direct te bestellen voor een vanafprijs van € 26.090, exclusief BTW. Eind oktober arriveren de eerste exemplaren al in Nederland.

De volledig elektrische Peugeot e-Partner vormt de perfecte belichaming van de ‘power of choice’ filosofie van Peugeot, want voor elke klant biedt de Franse autoconstructeur een oplossing op maat, of dat nu is met een verbrandingsmotor of een uitvoering met volledig elektrische aandrijflijn. Peugeot levert de elektrische e-Partner altijd met een 50 kWh lithium-ion batterijpakket met 18 modules, laag geplaatst in de bodemsectie van de auto zodat een zo laag mogelijk zwaartepunt ontstaat en de gebruiker niet inlevert op gebruiksgemak. De 50 kWh-batterij levert een actieradius van maximaal 275 kilometer op volgens de WLTP-cyclus (onder voorbehoud van goedkeuring). Voor de veiligheid van voetgangers speelt de Peugeot e-Partner zowel bij voor- als achteruitrijden met snelheden tot 30 km/h een geluidssignaal af dat de aanwezigheid van de auto aankondigt.

Twee lengtevarianten

Er is keuze uit twee lengtevarianten (Standard en Long). Beide modellen hebben een maximaal aanhangergewicht tot 750 kg en een laadvermogen tot 800 kg. Het laadvolume komt uit op 4,4 m³ voor de Long-variant en 3,8 m3 voor de Standard-uitvoering, volledig gelijk aan de uitvoeringen met verbrandingsmotor. Sowieso doet de gebruiker van een e-Partner geen concessies ten opzichte van een versie met verbrandingsmotor. Sterker: er zijn alleen maar voordelen.

Alleen maar voordelen

De Peugeot Partner was al gemakkelijk inzetbaar in alle situaties en voor alle beroepen en hij biedt ook een werkplek die het dagelijks leven gemakkelijker maakt. De Partner is stijlvol en voorzien van technologieën als de digitale Peugeot i-Cockpit®. De nieuwe Peugeot e-Partner voegt hier nog eens onbeperkte toegang tot stadscentra aan toe, evenals lagere gebruikskosten. Het energieverbruik ligt bijvoorbeeld vijf keer lager ten opzichte van een traditionele bestelwagen met verbrandingsmotor. Ook het onderhoud is naar schatting 30% goedkoper, omdat er geen sprake is van een oliefilter, versnellingsbak en koppeling, slijtage van mechanische componenten en omdat remblokken minder hard slijten door middel van het regeneratieve remsysteem waardoor de e-Partner sterk afremt op de elektromotor.

Vraag direct een offerte aan

Elektrisch interieur

Geschikt voor brede doelgroep

Aangezien bijna 80 procent van de zakelijke bestuurders gemiddeld minder dan tweehonderd kilometer per dag rijdt, is een elektrische versie van de Peugeot Partner een voor de hand liggende keuze. Des te meer door het toenemende aantal milieuzones, waarvoor de regels ook steeds strenger worden. De Peugeot e-Partner voldoet simpelweg aan de behoeften van alle gebruikers:

 • ambachtslieden (bloemisten, loodgieters, elektriciens…), die zo een echte dagelijkse partner hebben
 • bedrijven die rekening houden met hun milieuverantwoorde imago (bezorgdiensten, etc.)
 • instellingen (ziekenhuizen, gemeenten etc.) die emissievrije voertuigen nodig hebben om goederen te vervoeren tussen hun locaties
 • Voor nog specifiekere toepassingen zijn via externe leveranciers nog meer uitvoeringen mogelijk (bijv. voor ambulance, brandweer, politie, gekoeld transport…).

Twee lengtevarianten

De Peugeot e-Partner is leverbaar als Standard of Long. De Standard-uitvoering heeft een lengte van 4,4 m. Dit garandeert een geoptimaliseerde laadlengte van 1,81 m. Deze lengte maakt het mogelijk om 2 europallets te laden voor een volume tussen de 3,3 m3 tot 3,8 m3, afhankelijk van de uitvoering. De Long-uitvoering meet 4,75 meter (+35 cm) en heeft een laadlengte van 2,16 m en een laadvolume tussen de 3,9 m3 en 4,4 m3. Zowel de Standard- als Long-variant heeft drie zitplaatsen.

Elektrische aandrijflijn

De elektrische aandrijflijn van de Peugeot e-Partner – die wordt gebouwd op het modulaire EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energy-platform – bestaat uit een elektromotor met een vermogen van 100 kW en een koppel van 260 Nm. Dat is al direct vanuit stilstand beschikbaar voor directe reacties op het stroompedaal, zonder trillingen, geluid, geuren, CO2-emissie of de noodzaak om te schakelen. De topsnelheid is elektronisch
begrensd op 130 km/h en de 0-100-tijd komt uit op slechts 11,2 seconden.

11 kW driefaselader standaard

De thermische controle van de 50 kWh-batterij is gekoppeld aan het warmteoverdrachtscircuit van het interieur. Zo is de batterij altijd op de optimale temperatuur, wat zorgt voor snel opladen, een optimale actieradius en een langere levensduur. Peugeot levert standaard een on-board 11 kW driefaselader. De laadaansluiting bevindt zich in het linker achterspatbord. Het opladen van de Peugeot e-Partner kan op diverse manieren:
via een regulier stopcontact, via een wallbox of zelfs via een snellader (tot 100 kW). Met een snellader duurt opladen tot 80% van de accucapaciteit slechts 30 minuten. Via een 11 kW wallbox is de batterij volledig opgeladen in 5 uur met de driefase (11 kW) boordlader.

Vraag direct een offerte aan

Ontdek de Peugeot bedrijfswagens

e-Partner

Gebruiksgemak dankzij MyPeugeot®-app

Via de MyPeugeot®-app is het mogelijk om het laadproces te beheren of om het interieur nog voor vertrek te koelen of te verwarmen (preconditionering). Ook via het infotainmentsysteem kan de gebruiker in het menu ‘Charge’ het laadproces beïnvloeden en laadsessies inplannen. Uitgesteld opladen is alleen beschikbaar voor laden thuis (modus 2) of snelladen (modus 3).

Rijke standaarduitrusting

De Peugeot e-Partner heeft een bijzonder rijke standaarduitrusting, denk aan een 7kW-boordlader, een 8A modus 2 laadkabel, handbediende airconditioning, 16-inch grijze wielen met wieldoppen, een volwaardig reservewiel, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, verwarmbare elektrisch bedienbare achteruitkijkspiegels en elektrisch bedienbare ramen. Alle uitvoeringen van de nieuwe Peugeot e-Partner zijn bovendien uitgerust met een elektronische parkeerrem. Dit maakt niet alleen ruimte vrij op de vloer, maar deze automatische functie zorgt ook voor meer comfort en rust tijdens de dagelijkse ritten. Opbergruimte is altijd binnen handbereik dankzij een opbergvak net onder de dakhemel boven de bestuurder, die perfect geschikt is voor het opbergen van alledaagse voorwerpen zoals gereedschap of documenten.

De nieuwe Peugeot e-Partner biedt uitrustingen voor iedere behoefte. Hij is leverbaar in de uitrustingsniveaus PRO en PREMIUM en bovendien zijn er nog de versies ASPHALT (voor de kilometervreters) en GRIP (voor ruw terrein).

Prijzen Peugeot e-Partner

Uitvoeringen
e-Partner 50 kWh PRO – Standard – vanaf € 26.090 exclusief BTW
e-Partner 50 kWh PREMIUM – Standard of Long – vanaf € 28.540 exclusief BTW
e-Partner 50 kWh ASPHALT – Standard – vanaf € 29.290 exclusief BTW

Pro

De Peugeot e-Partner Pro beschikt over een uitgebreide uitrusting: een handbediende airconditioning, automatische verlichting, hill start assist, centrale vergrendeling op afstand met Plip-systeem, een digitaal DAB MP3-geluidssysteem, een 5-inch monochroom touchscreen, een Bluetooth handsfree-systeem, een 12V-aansluiting en een USB-aansluiting. Qua indeling beschikt de Pro-versie over 60/40 zwenkdeuren aan de achterzijde met een 180°
openingshoek, een geoptimaliseerde breedte van 675 mm en een hoogte van 1.072 mm, een schuifdeur aan de rechterzijde (bij de Long-uitvoering) om het laden en lossen te vergemakkelijken, ongeacht waar het voertuig geparkeerd staat, en een stevige vaste scheidingswand. Opbergruimte is altijd binnen handbereik dankzij een opbergvak net onder de dakhemel boven de bestuurder, die perfect geschikt is voor het opbergen van alledaagse
voorwerpen zoals gereedschap of documenten, zodat de gebruiker er altijd gemakkelijk bij kan. Het TopBox-dashboardkastje is groot genoeg voor bijvoorbeeld een laptop en de passagiersstoel biedt een grote opbergruimte onder het zitkussen, dat omhoog kan worden geklapt. Voor het comfort van de bestuurder beschikt de Pro-versie over een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, verwarmbare elektrisch bedienbare achteruitkijkspiegels en
elektrisch bedienbare ramen.

Premium

De Premium-uitvoering is de meest veelzijdige uitvoering. Het model heeft alle uitrustingsfeatures van de Pro, maar dan aangevuld met parkeersensoren achter, cruise control met snelheidsbegrenzer, een bandenspanningscontrolesysteem en mistlampen. De in hoogte verstelbare ‘comfort’-stoel van de bestuurder met armsteun en opbergvak onder het zitkussen beschikt ook over een verstelbare lendensteun. Door de hoge positie van de stoel kan de bestuurder de weg goed overzien. Om het passagierscompartiment te beschermen en het schoonmaken te vergemakkelijken, is de vloer bekleed met een TPO-kunststofcoating.

Asphalt

De uitvoering Asphalt is speciaal gericht op bedrijven en hun werknemers die langere ritten maken, soms verdeeld over de hele dag, of meerdere leveringen in stedelijke gebieden moeten verrichten. Er is dan ook prioriteit gegeven aan de comfortuitrusting en -technologie, zoals het Acoustic Pack met een gelamineerde voorruit die het lawaai van buitenaf filtert. Het rijcomfort wordt gegarandeerd door de comfortstoel van de bestuurder, het multifunctionele stuurwiel, de mistlampen, de automatisch bediende ruitenwissers aan de voorzijde en de elektrisch inklapbare buitenspiegels. Dankzij Surround Rear Vision-technologie heeft de gebruiker goed zicht rondom het voertuig. Het beeld – afkomstig van twee camera’s – wordt getoond op het 5-inch display, dat zich op de plek van de achteruitkijkspiegel bevindt. Ook een bandenspanningscontrolesysteem en cruise control met snelheidsbegrenzer zijn inbegrepen. Veiligheid en comfort zijn gegarandeerd, want de volledig elektrische versie is uit te rusten met de volgende technologieën en rij-assistentiesystemen:

 • toegang en starten zonder sleutel
 • draadloos inductieladen voor smartphones
 • Advanced Grip Control met vijf gripniveaus
 • hulp bij wegrijden op een helling
 • de Visiopark 180° achteruitrijcamera
 • Surround Rear Vision (overzicht op de situatie naast en achter de auto, zichtbaar op een 5-inch beeldscherm in plaats van een achteruitkijkspiegel)
 • snelheidsregelaar/-begrenzer
 • Lane Departure Warning
 • Collision Warning
 • automatische noodstopassistent
 • Driver Warning Alert
 • automatisch grootlicht
 • uitgebreide verkeersbordherkenning en aanbevelingen
 • dodehoekassistentie
 • stabiliteitssysteem voor rijden met een aanhanger
 • indicator voor het overschrijden van het laadvermogen

Vraag direct een offerte aan

Ontdek de Peugeot bedrijfswagens

voorkant peugeot partner
achterkant Peugeot partner

Peugeot i-Cockpit®

De Peugeot i-Cockpit® evolueert op technologisch vlak met twee nieuwe beeldschermen. Zo is alle relevante informatie die de bestuurder over zijn volledig elektrische voertuig nodig heeft duidelijk zichtbaar. Optioneel is een volledig digitaal instrumentarium leverbaar, een primeur voor een elektrische bedrijfsauto. Het is voorzien van een 10-inch HD-touchscreen. Het Connected Navigation Pack met stembediening en Real-time Traffic and Danger Zones van TomTom Services geeft de locatie en beschikbaarheid van laadstations weer.

Multiflex-driezitsbank

Modulariteit blijft de norm in dit segment en daar sluit de Multiflex-driezitsbank volledig op aan. De zitting van de rechter zitplaats kan omhoog worden geklapt. Dit betekent dat:

 • er drie mensen voorin kunnen zitten; dit praktische aspect wordt erg gewaardeerd door professionals die zo tegelijkertijd hun team en gereedschap kunnen vervoeren, wat de efficiency verhoogt; de centrale zitplaats is breder, wat mogelijk is doordat de handremhendel ontbreekt;
 • er voorin 500 liter extra laadvolume is;
 • er een mobiele kantoorfunctie is dankzij de tablethouder, die is geïntegreerd in de neerklapbare rugleuning van de middelste zitplaats; de houder is draaibaar naar de bestuurder en naar de passagier;
 • er een bergvak is onder de zitting van de middelste zitplaats, afsluitbaar met een hangslot.

Met een totale inhoud van tot 113 liter biedt het interieur allerlei bergvakken. De vakken zijn eenvoudig te bereiken en slim verdeeld over het interieur. Van het bekende handschoenenkastje tot een bergvak boven de voorruit. Doordat ook de passagiersairbag in het dak boven de voorruit is verwerkt, is er voor de passagier een extra bergruimte, die plaats biedt aan een 15-inchlaptop en die ook kan worden gekoeld. Dankzij een uitsparing voor kabels kan de laptop in het opbergvak blijven om die op te laden.

MirrorScreen

Smartphones zijn onmisbaar in ons dagelijks leven en ook daar houdt de nieuwe Peugeot e-Partner rekening mee. Via de MirrorScreen-compatibiliteit met Apple CarPlay™ en Android Auto™ is de informatie van de smartphone te integreren in de centrale touchscreen van de auto.

Het ecosysteem van Peugeot:

Om klanten bij de energietransitie te ondersteunen, introduceert Peugeot een aantal diensten die zijn gebaseerd op drie pijlers:

Peugeot easy-Charge, voor eenvoudiger toegang tot diverse laadoplossingen:

 • Een aanbod voor laadoplossingen voor thuis en op kantoor, via een uitgebreid aanbod van versterkte stopcontacten, wallboxen, slimme wallboxen et cetera. Hierbij hoort ook een diagnose voor de benodigde elektrische installatie, de beste laadoplossing en de uiteindelijke installatie.
 • Een aanbod voor openbaar opladen, via Free2Move Charge My Car. Dat is inclusief een laadpas die toegang geeft tot een netwerk van meer dan 220.000 laadstations in Europa. De laadstations zijn te selecteren op basis van afstand, snelheid en prijs.

Peugeot Easy-Move, mobiliteit gegarandeerd onder alle omstandigheden:

 • Routeplanner: een hulpmiddel voor het plannen en organiseren van lange ritten via de Free2Move smartphone-app. De app adviseert de beste route, rekening houdend met de actuele actieradius en de locaties van laadstations onderweg.
 • Mobility Pass: als de gebruiker een huurauto nodig heeft, dan biedt de Mobility Pass uitgebreide en gegarandeerde mobiliteit voor een vast tarief, opgenomen in de autohuur. Zo kan de gebruiker op ieder moment een auto huren, volledig afgestemd op zijn behoeften.

Peugeot easy-Care, de klant geruststellen tijdens de ontdekkingsfase en hem in alle rust van de auto laten genieten:

 • nieuwe simulators en digitale routes helpen om elektrisch rijden te ontdekken op de Peugeot-websites
 • aangepaste servicecontracten en pechhulp kunnen worden opgenomen in één financieringspakket, zodat de klant met een gerust hart van de auto kan genieten
 • een certificaat van de batterijcapaciteit na een onderhoudsbeurt maakt het makkelijker om de auto tweedehands te verkopen; het geeft een garantie van de capaciteit die de batterij van de auto nog heeft
 • de batterij behoudt gedurende 8 jaar of 160.000 kilometer gegarandeerd 70 procent van zijn capaciteit.

Vraag direct een offerte aan

Ontdek de Peugeot bedrijfswagens

Peugeot