chips hebben vertraging bij peugeot

Het tekort aan chips veroorzaakt lange levertijden

Wereldwijd worden autodealers vanwege het grote tekort aan chips geconfronteerd met lange levertijden van nieuw te bestellen personenauto’s en bedrijfswagens. Alle autofabrikanten kampen door dit tekort met de uitdaging om voldoende auto’s te blijven produceren. De huidige voorspelling is dat dit tekort niet binnen een jaar zal zijn opgelost en dat het probleem wellicht nog groter zal gaan worden. Dus bent u van plan om op (korte) termijn een nieuwe personenauto of bedrijfswagen aan te schaffen? Wij vertellen u in dat geval graag waar u rekening mee moet houden.

Loopt uw huidige Private Lease contract af of bent u toe aan een nieuwe auto?

Voorheen waren auto’s vaak snel leverbaar en kon u kort van tevoren op zoek gaan naar een nieuwe auto. Ongeacht of u een nieuwe auto wilt kopen of leasen, is het advies om op tijd te schakelen en minimaal 6 maanden van tevoren bij ons langs te komen om de mogelijkheden te bekijken. Zo kunt u voorkomen dat uw nieuwe auto niet tijdig kan worden geleverd. Dat kan extra belangrijk zijn indien uw huidige leasecontract binnen bepaalde tijd afloopt.

 

Bijtelling van een elektrische auto gaat in 2022 om hoog

Indien u van plan bent om zakelijk een nieuwe personenauto of bedrijfswagen te gaan rijden en de levering vanwege productievertragingen in 2022 zal plaatsvinden geldt er in het nieuwe jaar voor een elektrische auto dat u 16% bijtelling moet betalen in plaats van de 12% bijtelling die voor het jaar 2021 geldt. Wees er daarom tijdig bij als uw zakelijke contract de komende paar maanden verloopt, zodat u hogere maandlasten kunt voorkomen.

 

Neem contact met ons op

Ontdek de Peugeot modellen