euw hoofdstuk partnerschap Peugeot Sport en Marelli

Peugeot Sport heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Marelli, een toonaangevende wereldwijde toeleverancier voor de automobielindustrie met een jarenlange en uitgebreide expertise op het gebied van autosport en high-performance technologieën. Het technologische partnerschap omvat de ontwikkeling van de meest efficiënte elektrische oplossing voor het hybride aandrijfsysteem van de PEUGEOT 9X8 Hypercar.

Expertise
Marelli draagt bij aan de engineering en levert op maat gemaakte, krachtige elektrische aandrijving plus een op siliciumcarbide gebaseerde inverter. De nadruk ligt daarbij op het maximaliseren van de betrouwbaarheid en efficiëntie van het aandrijfsysteem, terwijl gewicht en volume beperkt gehouden moeten worden.

Partnerschap
Peugeot Sport en Marelli zijn geen onbekenden van elkaar. Samen wonnen ze in de jaren '90 al de 24 Uur van Le Mans en het World Sportscar Championship met de Peugeot 905. Met de 9X8 Hypercar start dan ook een nieuw hoofdstuk. De samenwerking richt zich niet alleen op de autosport maar ook op productiemodellen, waar min of meer dezelfde technologische vraagstukken spelen als het gaat om aandrijflijnen en mobiliteit.

Wederzijdse voordelen 

Marelli krijgt de exclusieve status van "Peugeot Sport Official Partner", die, naast het technologische partnerschap, ook samenwerking en wederzijdse voordelen op het gebied van sponsoring, branding en marketing inhoudt. Marelli prijkt met zijn logo op de livery van de PEUGEOT 9x8 Hypercar, evenals op de race-overalls van de coureurs, de teamkleding en op andere communicatiemiddelen.

"We zijn verheugd Marelli aan boord van het Peugeot 9X8-project te verwelkomen." Verklaart Olivier Jansonnie, Technisch Directeur Endurance Racing bij Stellantis. "We werken al vele jaren samen met Marelli en onze teams delen dezelfde passie en toewijding aan perfectie. Dit project is een fantastische kans om onze vaardigheden te combineren en samen op het circuit een nieuwe innovatieve en competitieve elektromotor te ontwerpen en te testen om de 9X8 in het racen succesvol te maken."

"We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking met Peugeot Sport" zei Riccardo De Filippi, Hoofd van Marelli Motorsport. "We hebben al een lange en roemrijke traditie van samenwerking in de geschiedenis van de endurance-racerij. We delen allebei een groot erfgoed en een technische traditie in autosportcompetities. Opnieuw brengen we onze kennis en vaardigheden samen om de prestaties van zo'n unieke en extreme auto op een duurzame manier tot het uiterste te drijven, met de toepassing van de meest geavanceerde elektrische aandrijflijntechnologie van Marelli."