Peugeot 308 zijkant

Nieuwe Peugeot 308 is Women's car of the year 2022 in categorie stadsauto's

Uitmuntendheid en passie: met die woorden omschrijven de leden van de wereldwijde jury van de Women’s World Car of the Year de nieuwe PEUGEOT 308, die is uitgeroepen tot winnaar van de categorie Urban Car of the Year. “Uitmuntend op gebied van veiligheid, rijden, technologie, design, efficiëntie en waar voor het geld”, aldus de jury die bestaat uit 56 vrouwen uit 40 landen van vijf continenten. De verkiezing Women’s Car of the Year werd dit jaar voor de twaalfde keer gehouden en de jury beoordeelde niet minder dan 65 kandidaten. Al deze auto’s zijn tussen 1 januari en 31 december 2021 geïntroduceerd.

Linda Jackson, CEO van PEUGEOT, zegt: “Dat de nieuwe PEUGEOT 308 is uitgeroepen tot de beste stadsauto van het jaar en dat door een vrouwelijke jury met verschillende geografische achtergronden, toont aan hoe succesvol de strategische keuzes van PEUGEOT zijn geweest. De unieke uitstraling, de geavanceerde technologie, de emoties die het rijden oproept en het uitgebreide motorenaanbod met zowel brandstof- als geëlektrificeerde aandrijving maakt de PEUGEOT 308 ideaal voor klanten over de hele wereld.”

In zes verschillende categorieën (Urban Vehicle, Family SUV, Family Car, Large SUV, Sports Car en 4x4) zijn nu winnaars uitgeroepen. Begin maart komt de jury nog eens samen om de algemene winnaar te bepalen. De uitslag hiervan wordt bekendgemaakt rond 8 maart, Internationale Vrouwendag.

De PEUGEOT 308 is leverbaar in twee varianten: de compacte vijfdeurs hatchback en de SW stationwagen. Efficiëntie stond bij de ontwikkeling voorop, waardoor de auto leverbaar is met zuinige benzine- (110 en 130 pk) en dieselmotoren (130 pk), maar ook als plug-in hybride (180 en 225 pk). Volgend jaar komen daar ook volledig elektrisch aangedreven varianten bij.

Het exterieurdesign van de PEUGEOT 308 is al aantrekkelijk, het interieur is net zo overtuigend. Er is speciale aandacht besteed aan de kwaliteit, de nieuwste generatie digitale technologieën en de unieke ergonomie van de PEUGEOT i-Cockpit met zijn compacte stuurwiel. Het resultaat is een intuïtievere en directe rijbeleving.

Na de dubbele overwinning in 2021 van de PEUGEOT 2008 (categorie Urban SUV) en PEUGEOT 208 (categorie Urban Vehicle), is de 308 in slechts twee jaar tijd het derde model van PEUGEOT dat een WWCOTY-categorie op zijn naam schrijft. Voor meer informatie, zie www.womensworldcoty.com.

Peugeot 308 voorkant
Women's World Car of the Year