De Nieuwe Peugeot E-2008 wint Gouden Stuurwiel

In een indrukwekkende overwinning heeft PEUGEOT met de E-2008 het felbegeerde Gouden Stuurwiel in Duitsland in de wacht gesleept. De prestigieuze prijs, uitgereikt door Axel Springer Verlag, de uitgever van AUTO BILD en BILD am SONNTAG, werd toegekend na grondige beoordelingen door zowel lezers als een vakjury. De bekendmaking van de winnaars is te vinden in de uitgaven 45/2023 van AUTO BILD en 46/2023 van BILD am SONNTAG.

Christian Dietsch, directeur van PEUGEOT Duitsland, deelde zijn trots over de prestatie: “We zijn erg trots dat de PEUGEOT E-2008 zo'n diepe indruk heeft gemaakt. De erkenning toont aan dat het model niet alleen geliefd is bij autoliefhebbers, maar ook de vakjury weet te overtuigen tijdens uitgebreide circuittests. Dit bevestigt de expertise van het merk met de leeuw op het gebied van design, uitrusting en technische prestaties.”

Een sleutelfactor in de bekroning is het moderne en innovatieve design van de PEUGEOT E-2008. De brede voorzijde van de auto, met verticale elementen in carrosseriekleur die samensmelten met de koplampen, straalt kracht uit. De kenmerkende lichtsignatuur met drie verticale 'lichtklauwen' en de geïntegreerde hoogglans zwarte luchtinlaten in de bumper dragen bij aan de imposante uitstraling. De led-achterlichten met drie lichtklauwen en horizontale dubbele lamellen benadrukken de breedte van de auto.

Ontdek de E-2008 SUV

 

Een opvallend kenmerk van het interieur van de PEUGEOT E-2008 is de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit®. Het digitale 3D-instrumentarium, direct boven het stuurwiel geplaatst op ooghoogte, biedt een eigentijdse uitstraling. Het 10-inch beeldscherm maakt bediening van het nieuwste PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainmentsysteem mogelijk. Het compacte stuurwiel, kenmerkend voor de PEUGEOT i-Cockpit®, draagt bij aan de unieke dynamiek en stuurprecisie voor een verhoogd rijplezier.

Het Gouden Stuurwiel, in het leven geroepen in 1976 door Axel Springer, de oprichter van de gelijknamige uitgeverij, is een gerenommeerde onderscheiding in de Europese auto-industrie. De jaarlijkse prijsuitreiking vindt plaats met de medewerking van AUTO BILD-lezers en een jury van vakexperts, technici en hoofdredacteuren, evenals lokale beroemdheden en coureurs. De laatste evaluatie, culminerend in de definitieve beoordeling, vond plaats op 18 september op de Lausitzring. PEUGEOT's triomf in het Gouden Stuurwiel is niet alleen een eerbetoon aan de E-2008 maar ook aan het voortdurende streven naar uitmuntendheid van het merk.

Ontdek de E-2008 SUV