Peugeot 9X8 uitgeroepen tot mooiste hypercar van het jaar

De Peugeot 9X8 is op het 37e Festival Automobile International onderscheiden met de Grand Prize for the Most Beautiful Hypercar of the Year.

De Peugeot 9X8 Hypercar werd onthuld in juli 2021 en heeft sindsdien zowel liefhebbers van autodesign als de jury van het Festival Automobile International voor zich gewonnen. “Ik ben heel erg trots dat we deze prijs hebben gekregen. Het is een erkenning van het werk van de Design- en Peugeot Sport-teams, die samen aan dit project hebben gewerkt,” zegt Matthias Hossan, Director of Design bij Peugeot. “De interactie tussen ons en het team van Peugeot Sport was van hoog niveau, zowel op technisch als menselijk vlak.”

De Peugeot 9X8 is een volledig nieuwe generatie raceauto en maakt in 2022 zijn debuut bij het FIA World Endurance Championship (WEC). De auto voldoet esthetisch volledig aan het huidige Peugeot design: een katachtige houding, vloeiende lijnen, sportieve accenten, strakke flanken en natuurlijk de kenmerkende lichtunits met leeuwenklauwen. De Peugeot 9X8 roept emoties op en straalt een en al snelheid uit. Hij is nu al iconisch, een esthetische en technische revolutie. Het ultieme designavontuur.

Het interieur van de Peugeot 9X8 is uiteraard voorzien van het i-Cockpit-concept, inmiddels een kenmerkend onderdeel van Peugeot design. Net als bij een project voor een productiemodel is veel aandacht besteed aan zowel het interieur- als exterieurdesign. De cockpit van de Peugeot 9X8 is er volledig op gericht om de bestuurder een ergonomische intuïtieve rijbeleving te geven.

Iedere jaar worden bij de Festival Automobile International prijzen uitgereikt voor mooie prestaties op autogebied en -design. Architect Jean-Michel Wilmotte is voorzitter van een jury vol experts uit de auto-, mode-, cultuur-, design- en mediasectoren.

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Peugeot 9X8 uitgeroepen tot mooiste hypercar van het jaar
Hypercar van het jaar
Peugeot 9X8