voorkant peugeot

Peugeot e-208 wint titel' Electric small car of the year' van Brits Automagezine What car?

e-208 winnaar eerste verkiezing speciaal voor elektrisch aangedreven auto's

De nieuwe Peugeot e-208 heeft de titel ‘Electric Small Car of the Year’ in de wacht gesleept bij de eerste verkiezing voor Electric Car Awards van het Britse automaandblad What Car? De Peugeot liet daarmee een aanzienlijk aantal concurrenten achter zich, onder meer de Honda E en de Renault Zoe.

Auto van het jaar 2020

De nieuwe Peugeot e-208, het eerste volledig elektrische model van de nieuwste generatie van het merk, wint dus opnieuw een onderscheiding. Eerder dit jaar werden de Peugeot 208 en e-208 al door een Europese vakjury verkozen tot de Europese Auto van het Jaar. En nu heeft de e-208 de titel ‘Electric Small Car of the Year’ in de wacht gesleept bij de Electric Car Awards van het gerenommeerde Britse automagazine What Car?

Unieke filosofie van Peugeot

De jury van van What Car? was onder de indruk van de unieke filosofie van Peugeot: kies je Peugeot en kies je aandrijflijn. Daarmee hebben kopers de keuze uit zowel de elektrische als de benzine- en dieselversies van de Peugeot 208, zonder dat dat ten koste gaat van de overige specificaties, het gebruiksgemak of de gebruiksmogelijkheden van de auto.

Hoge ogen voor interieur

Ook de opvallende afwerking van het interieur in de Peugeot e-208 Allure scoorde hoog bij de juryleden. Ze prezen de nieuwste 3D i-Cockpit® voor zowel het uiterlijk als de uitgebreide technologische mogelijkheden. Verder scoorden ook de grote actieradius in de praktijk en de soepele wielophanging hoge ogen. De nieuwe Peugeot e-208 heeft een vermogen van 100 kWh (136 pk) en een accucapaciteit van 50 kWh. De actieradius op een volle accu bedraagt 340 kilometer (volgens WLTP). De auto is geschikt voor snelladen met maximaal 100 kW, waarmee de accu in slechts 30 minuten tot 80 procent is opgeladen.

“Alles bij elkaar is de Peugeot e-208 de beste compacte elektrische auto die je kunt kopen. Hij heeft in de praktijk een goede actieradius, de wielophanging zorgt voor geweldig rijcomfort en het interieur is zowel opvallend als stijlvol. Vooral de versie Allure bevalt ons, want die is aantrekkelijk geprijsd, maar bijzonder compleet, inclusief climate control, draadloos opladen van de smartphone en een 10-inch infotainmentscherm.” Steve Huntingford,
hoofredacteur van What Car?

“De nieuwe e-208 is onze eerste volledig elektrische auto van de nieuwe generatie en het is geweldig dat hij direct wordt gewaardeerd door zowel de autowereld als de consument. Peugeot hanteert de filosofie ‘Power of choice’ en daarmee kunnen kopers precies de juiste aandrijflijn kiezen die het best bij ze past. Onze elektrische auto’s bieden dezelfde praktische voorzieningen en gebruiksmogelijkheden als hun broertjes met verbrandingsmotor, zonder compromissen op het gebied van interieurruimte, gebruiksgemak en technologie. We zijn trots dat wij de titel ‘Electric Small Car of the Year’ hebben ontvangen van What Car?”, David Peel, Managing Director van Peugeot UK

Ontdek meer over de Peugeot E-208

Proefrit inplannen en/of offerte aanvragen?

peugeot 208